temp Posted April 24, 2020 Share Posted April 24, 2020 Czy obecny GOS wspiera zewnętrzne czytniki pcsc na usb, czy trzeba samemu rzeźbić? Pytam, bo w repo nie widzę ani pcscd ani libpcsclite. Jest tylko libusb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted April 24, 2020 Share Posted April 24, 2020 Na razie nie ma wsparcia, ale nie wykluczam w najbliższym czasie dodanie specjalnych wersji OSCam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
temp Posted May 2, 2020 Author Share Posted May 2, 2020 Poradziłem sobie. Wyszło trochę druciarstwo, ale działa. Czytnik pcsc działa, Oscam 11578 z S4A pod ssl111 z obsługą caymana i CAK7 w unique też. W sumie to wystarczyłoby jakbyś dodał do repo pakiet pcsc-lite z zależnościami (libpcsclite1, ccid). Wtedy oscama to już każdy we własnym zakresie ogarnie. Co najwyżej symliniki do bibliotek trzeba będzie zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Będzie całość, ale jak skończę kilka innych rzeczy. Niestety nie zrobię wszystkiego na raz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
temp Posted May 2, 2020 Author Share Posted May 2, 2020 Spokojnie. Nie mam ciśnienia, bo "pożyczyłem" sobie odpowiednie paczki z OpenATV (mieli najnowsze) i opkg z force depends ładnie poszło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
temp Posted May 2, 2020 Author Share Posted May 2, 2020 Nie mogę już edytować więc dorzucam: GraterliaOS:/# opkg list-installed |grep pcsc pcsc-lite - 1.8.25-r0 pcsc-lite-lib - 1.8.25-r0 GraterliaOS:/# opkg list-installed |grep ccid ccid - 1.4.30-r0 GraterliaOS:/# Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Do pierwsze większej aktualizacji np. OpenSSL będzie działać ?Ogólnie to pamiętaj o licencji GOS i dogrywaniu czegoś spoza GOS. Wiem, że magluję temat często ale gdy coś nie będzie działać OK to trudno potem komuś pomóc ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
temp Posted May 2, 2020 Author Share Posted May 2, 2020 Będzie działać, bo przy okazji większej aktualizacji dorobisz te brakujące pakiety ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Pakiety dorobię, ale na 100% nie podmienią Ci się same bo ATV korzysta z OpenEmbedded a tam pakietyzacja jest w myśl zasady "chyba za dużo wypaliłem...." W GOS pakiety nazwami są zgodne z dystrybucjami Linux. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
temp Posted May 2, 2020 Author Share Posted May 2, 2020 Podmiana to już najmniejszy problem, zwłaszcza, że te pakiety nie są skomplikowane. Kilka plików dosłownie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts