temp Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Czy obecny GOS wspiera zewnętrzne czytniki pcsc na usb, czy trzeba samemu rzeźbić? Pytam, bo w repo nie widzę ani pcscd ani libpcsclite. Jest tylko libusb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Na razie nie ma wsparcia, ale nie wykluczam w najbliższym czasie dodanie specjalnych wersji OSCam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
temp Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Poradziłem sobie. Wyszło trochę druciarstwo, ale działa. Czytnik pcsc działa, Oscam 11578 z S4A pod ssl111 z obsługą caymana i CAK7 w unique też. W sumie to wystarczyłoby jakbyś dodał do repo pakiet pcsc-lite z zależnościami (libpcsclite1, ccid). Wtedy oscama to już każdy we własnym zakresie ogarnie. Co najwyżej symliniki do bibliotek trzeba będzie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Będzie całość, ale jak skończę kilka innych rzeczy. Niestety nie zrobię wszystkiego na raz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
temp Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Spokojnie. Nie mam ciśnienia, bo "pożyczyłem" sobie odpowiednie paczki z OpenATV (mieli najnowsze) i opkg z force depends ładnie poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
temp Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Nie mogę już edytować więc dorzucam: GraterliaOS:/# opkg list-installed |grep pcsc pcsc-lite - 1.8.25-r0 pcsc-lite-lib - 1.8.25-r0 GraterliaOS:/# opkg list-installed |grep ccid ccid - 1.4.30-r0 GraterliaOS:/# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Do pierwsze większej aktualizacji np. OpenSSL będzie działać ?Ogólnie to pamiętaj o licencji GOS i dogrywaniu czegoś spoza GOS. Wiem, że magluję temat często ale gdy coś nie będzie działać OK to trudno potem komuś pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
temp Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Będzie działać, bo przy okazji większej aktualizacji dorobisz te brakujące pakiety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Pakiety dorobię, ale na 100% nie podmienią Ci się same bo ATV korzysta z OpenEmbedded a tam pakietyzacja jest w myśl zasady "chyba za dużo wypaliłem...." W GOS pakiety nazwami są zgodne z dystrybucjami Linux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
temp Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Podmiana to już najmniejszy problem, zwłaszcza, że te pakiety nie są skomplikowane. Kilka plików dosłownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi