Gość ncage Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Po aktualizacji 27 pakietów i restarcie tuner uruchamia się do tapety Graterlia i wisi proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Sprawdź czy masz wybrany bukiet tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk89 Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Nie tu problem. Dzisiejszy update z błędem Nawet spiner nie pojawia się. Jakby GUI nie startowało. Problemem może być brak biblioteki "libudfread" która wylatuje wraz z aktualizacją enigma2 PS Może warto temat przepiąć pod "Graterlia OS [MIPS32EL] - uwagi i błędy" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Nowa Enigma2 nie potrzebuje tych plików. Być może błąd dotyczy aktualizacji z GUI. Czy ktoś może to potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk89 Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Przy aktualizacji z putty jest ok GraterliaOS:~# opkg update Downloading http://repository.graterlia.xunil.pl/release/all-ext/Packages.gz. Updated source 'gos-all-ext'. Downloading http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el-ext/Packages.gz. Updated source 'gos-mips32el-ext'. Downloading http://repository.graterlia.xunil.pl/release/sources/Packages.gz. Updated source 'gos-sources-ext'. Downloading http://myszka20premium.graterlia.xunil.pl/release/Packages.gz. Updated source 'myszka20'. Downloading http://repository.graterlia.xunil.pl/release/all/Packages.gz. Updated source 'gos-all'. Downloading http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el/Packages.gz. Updated source 'gos-mips32el'. Downloading http://repository.graterlia.xunil.pl/release/vusolose/Packages.gz. Updated source 'gos-vusolose'. GraterliaOS:~# opkg upgrade Upgrading enigma2 from 2019.07.25 to 2019.09.09 on root. alsa-lib was autoinstalled and is now orphaned, will remove libdreamdvd was autoinstalled and is now orphaned, will remove libudfread was autoinstalled and is now orphaned, will remove Removing alsa-lib (1.1.9) from root... Removing libdreamdvd (1.0) from root... Removing libudfread (1.0.0) from root... Upgrading enigma2 (2019.09.09) on root. Downloading http://repository.graterlia.xunil.pl/release/mips32el/enigma2_2019.09.09_mips32el.ipk. Deleting obsolete file /usr/bin/enigma2-2019-07-25. Deleting obsolete file /usr/bin/enigma2s-2019-07-25. Configuring enigma2. Create necessary symlinks... Enigma2 update done Please restart E2 GUI! GraterliaOS:~# reboot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ncage Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Aktualizacja z GUI tuner po restarcie zawisa próbowałem 4x. Aktualizacja z OPKG OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m2teusz Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Co prawda inny box ale po aktualizacji z pilota efekt jak na foto [attach id=20147]IMG_20190912_164852.jpg[/attach] i brak reakcji. Po heblu stoi na 47%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Witam, mam to samo na formulerze. Aktualizacja szła z gui. Okazuje się, że link enigma2 wskazywał na starą binarkę z sierpnia, po zmianie linku na najnowszą, działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrBrzoza Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Witam, Zgemma H.2H po aktualizacji z GUI zwis na 47. Po połączeniu przez putty i aktualizacji nadal to samo. Pojawia mi się coś takiego: Not selecting libgcc 9.1.0 as installing it would break existing dependencies. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ncage Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Nie działa dodanie i sprawdzenie subskrypcji (subcheck i echo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m2teusz Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Nie działa dodanie i sprawdzenie subskrypcji (subcheck i echo) po aktualizacji gosscripts - 1.0.67 - 1.0.68 wyleciało parę plików np: subcheck,subreset, regbox, regrecovery, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 I tak mam być....ale nic więcej nie napiszę, bo...bo i tak za dużo napisałem :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ncage Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Pendrive Kingston Travel 16 Gb z systemem plików ntfs , brak widocznych plików filmowych w mediaplayer i menadżer w OS tak jak by pendrive nie było , proszę o wsparcie. Wystarczy go zamontować: mount /dev/sda1 Mam zmienić system plików na ext4 ? Disk /dev/sda: 14.66 GiB, 15724707840 bytes, 30712320 sectors Disk model: DataTraveler 108 Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes Disklabel type: dos Disk identifier: 0xcbb4c314 Device Boot Start End Sectors Size Id Type /dev/sda1 2048 30711807 30709760 14.7G 7 HPFS/NTFS/exFAT GraterliaOS:~# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Czy partycja po zamontowaniu w terminalu jest widoczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ncage Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 to jest z terminala : GraterliaOS:~# fdisk -l Disk /dev/mtdblock0: 481 MiB, 504365056 bytes, 985088 sectors Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes Disk /dev/mtdblock1: 481 MiB, 504365056 bytes, 985088 sectors Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes Disk /dev/mtdblock2: 7 MiB, 7340032 bytes, 14336 sectors Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes Disk /dev/mtdblock3: 1 MiB, 1048576 bytes, 2048 sectors Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes Disk /dev/sda: 14.66 GiB, 15724707840 bytes, 30712320 sectors Disk model: DataTraveler 108 Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes Disklabel type: dos Disk identifier: 0xcbb4c314 Device Boot Start End Sectors Size Id Type /dev/sda1 2048 30711807 30709760 14.7G 7 HPFS/NTFS/exFAT Z tego co widać na dole jest widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ncage Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 dobrze pendrive zamontowany : mount /dev/sda1 /hdd teraz 2 problem nie widzi pliku filmowego mkv. Czy to jest wina starej wersji MediaPlayera ? Czy brak kodeków mkv w OS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Czy masz zainstalowany poniższy pakiet? enigma2-plugin-mediaservice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ncage Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Czy masz zainstalowany poniższy pakiet? enigma2-plugin-mediaservice Nie mam bo nie wiedziałem że ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ncage Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zainstalowanie mediaservice nie pomogło dalej nie widzi mkv. Po restarcie tunera trzeba montować z powrotem pendrive usb , jest możliwość aby OS w automacie montował pendrive i dyski usb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Bez tej wtyczki Enigma 2 służy do tego, do czego została stworzona, czyli do odtwarzania strumieni z DVBx. Funkcje multimedialne Enigma2 są tylko dodatkiem i jako dodatek są do zainstalowania osobno. Oczywiście jakość tych funkcji multimedialnych nie jest za wysoka. Dzieją się różne dziwne rzeczy :) Natomiast co do pliku MKV to czy po zainstalowaniu enigma2-plugin-mediaservice, wejściu w listę nagrań i wybraniu odpowiedniego katalogu również nie działa? Montowanie automatycznie można zrealizować jak w każdym Linux poprzez odpowiednie wpisy do fstab. Należy jednak mieć na uwadze, że to Pendrive i raczej nie będzie potrzeba automatycznego montowania co restart. Należy również pamiętać, że Gratrlia OS skupia się na funkcjach DVBx a nie dodatkowych oraz należy pamiętać, że GOS jest Systemem Operacyjnym. Dlatego nie ma tutaj wielu "upszaczy" i "automatyzatorów" gdyż nie są one potrzebne do poprawnego działania DVBx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ncage Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Po wejściu w listę nagrań i wybraniu katalogu i z mediaplayera z odpowiednim katalogiem nie widzi mkv. Rozumie że to jest tuner do sat tv i OS to nie kombajn multimedialny ale plik filmowy , zdjęcie czy mp3 powinien łykać bez problemów tym bardziej że każdy linux to potrafi. Nie chce też porównywać tunera V+ i co on może i systemu Graterlia OS do innych powiedzmy niszowych jakościowo tunerów z image innych tam wytwórców któremu brakuje dużo do systemu OS i też nie chce zmieniać na inny soft , ale to działa nie ukrywając , dlatego poruszam temat na forum aby to ruszyło , co za tym idzie przyciągnie większą liczbę użytkowników OS co jest chyba ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Może źle napisałem wcześniej, to wyjaśnię szerzej. Graterlia OS w pierwszej kolejności stawia obsługę DVBx. Jeżeli jakiś nadawca zacznie nadawać w MKV czy MP3 to będzie moment kiedy rozważymy dodanie tej funkcji jako standardowej. Nikt z GOS nie traktuje tunera DVBx jak urządzenia do wszystkiego. Tuner DVBx służy przede wszystkim do odbioru DVBx a nie jako stacja multimedialna do wszystkiego. Wielu osobom wydaje się, że obsługa MKV (a właściwie zestawu innych kodeków niż dla DVBx) czy MP3, MVA itp. to tylko kilka plików i działa. To takie standardowe formaty to obsługa ich jest bajecznie prosta. Nic bardziej mylnego. Obsługa każdego formatu pochłania zasoby, a często też wpływa na obsługę już istniejących funkcji. Jeżeli mamy wybór między stabilnym GOS dla DVBx a multimedialnym Monstrum, które już niekoniecznie jest stabilne, to zawsze wybierzemy opcję DVBx. Jeszcze takie jedno przemyślenie. Tuner SAT to nie jest komputer a specjalizowany komputer. Jest to znacząca różnica. To, co na komputerze działa OK niekoniecznie będzie działać na tym specjalizowanym bez masy poprawek często pisanych tylko dla tego konkretnego komputera specjalizowanego. Jak teraz sobie uzmysłowimy, że karty tuner (specjalizowany komputer) to jednak inne urządzenie to zaczyna się robić mało ciekawie. Natomiast co do MKV. Przy zainstalowanej wtyczce plik musi być widoczny. Może nie chcieć się odtworzyć, bo zawartość pliku jest nie do ugryzienia przez tuner, ale plik na liście musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ncage Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 coś jest nie tak z pluginem enigma2-plugin-mediaservice wyskakuje błąd instalacji. z terminala: GraterliaOS:~# opkg install enigma2-plugin-mediaservice Collected errors: * calculate_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for enigma2-plugin-mediaservice: * opus (>= 1.2.1) * * opkg_solver_install: Cannot install package enigma2-plugin-mediaservice. GraterliaOS:~# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ncage Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 W plugin MediaService wkradł się chochlik , znający się na rzeczy nasz Admin Pingwin to usunął , wszystko działa ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ncage Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 W opkg list nie mogę odnaleźć pakietów mediaplayer i mediaservice czy zostały sunięte ? Jak szybko wyszukać pakiet opkg search <nazwa pakietu> ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 # opkg list | grep mediaservice enigma2-plugin-mediaservice - 20190611 - Media Service plugin for enigma2 # opkg list | grep mediaplayer enigma2-plugin-mediaplayer - 20191211 - MediaPlayer plugin for OpenPLi Wniosek jest taki, że pakiety są w OPKG. Nikt ich nie usunął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ncage Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 jak wpisze # opkg list | grep oscam to jest ~# opkg list | grep oscam oscam-gos - 1.20.r11568 - Open Source Conditional Access Module (version without Webif) oscam-gos-camd35 - 1.20.r11568 - Open Source Conditional Access Module (CAMD35 client) oscam-gos-camd35-longterm - 1.20.r11547 - Open Source Conditional Access Module (CAMD35 client longterm version) oscam-gos-longterm - 1.20.r11547 - Open Source Conditional Access Module (longterm version without Webif) oscam-gos-webif - 1.20.r11568 - Open Source Conditional Access Module (version with Webif) oscam-gos-webif-longterm - 1.20.r11547 - Open Source Conditional Access Module (longterm version with Webif) a tak wygląda wpis # opkg list | grep mediaservice GraterliaOS:~# to jest czy nie ma ? coś jest nie tak ale nie wiecie o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ncage Opublikowano 21 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Jest możliwość przypisania OS aby w automacie wykrywał wszelkie urządzenie usb , hdd i ssd bez mount ? Kod utworzenie folderu media hdd na urządzeniach wyżej wymienionych aby była możliwość nagrywania REC ? mount /dev/sda1 /mnt mkdir -p /media/hdd mount /dev/sda1 /media/hdd Pomoc w ciągu kilku minut otrzymałem na innym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ncage Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Aby tuner był widziany w sieci domowej w PC jako urządzenie z możliwością eksplorowania i przerzucania plików co należy uaktywnić w OS lub wprowadzić w opkg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ncage Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Aktualizacja błąd : libarchive executing opkg update Downloading http://repository.graterlia.tv/all/Packages.gz. Updated source 'gos-all'. Downloading http://repository.graterlia.tv/mips32el/Packages.gz. Updated source 'gos-mips32el'. executing opkg list-upgradable libarchive - 3.4.2 - 3.4.3 executing opkg upgrade && opkg clean Collected errors: * calculate_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for libarchive: * xz-libs (>= 5.2.5) * Upgrading libarchive from 3.4.2 to 3.4.3 on root. Not selecting xz-libs 5.2.4 as installing it would break existing dependencies. Assuming locally installed package xz-libs (5.2.4) is up to date. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Poprawka w drodze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiopa Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 (edytowane) VU+ SOLO SE V2 po aktualizacji z OS tuner nie żywy tylko tapeta Graterlia. 2x wgrywałem OS po aktualizacji pakietów tuner nie wstaje. Edytowane 8 Września 2020 przez stiopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 zaloguj się po SSH do tunera wpisz: /etc/init.d/e2gui stop wpisz: kill -9 enigma2 wpisz: ENIGMA_DEBUGLVL=5 enigma2 wklej to co się pokazało na ekranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk89 Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) Kolega "stiopa" nie odpowiedział to może ja ? Dziś po restarcie boxa spotkał mnie ten sam problem. Wcześniejsze restarty GUI nie uśmiercały. Problem jest po stronie samego systemu, brak spinera przy uruchamianiu, co za tym idzie brak łączności przez SSH. Po instalacji na świeżo systemu i doinstalowaniu GUI wstaje. Upgrade powoduje wysypanie. Postaram się instalować dostępne paczki pojedynczo aby określić która wysypuje system. Lista będzie się zmniejszać. Problem po stronie któreś z paczek poniżej (lub z nimi powiązanych przy instalacji).iputils - s20190709-1 - s20200821 EDIT Wykluczyłem paczki z listy, została jak wyżej która unieruchamia system. Edytowane 13 Września 2020 przez mleczyk89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Nadal potrzebuję LOG z tego co napisałem wyżej. Inaczej niewiele mogę zrobić ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk89 Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 8 godzin temu, tux napisał: Nadal potrzebuję LOG z tego co napisałem wyżej. Inaczej niewiele mogę zrobić ;( W takiej formie jak prosiłeś nie bardzo jest jak go przedstawić. Jak pisałem po aktualizacji nie można dostać się na tuner. Mogę wykonać log bez wskazanej wyżej paczki, ale czy coś on Ci powie ? Jeżeli tak po godz 15 będę w stanie go wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Uwierz mi, że wydając polecenie ENIGAM_DEBUG_LVL=5 enigma2 będę wiedział dużo, na czym dokładnie się wywala E2 lub na jakim etapie się zatrzymuje. U mnie na H2S, i55 oraz Uno4K SE i Zero 4K jest OK. Nie mam jak wygenerować tego, co się u Was dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk89 Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Po komendzie "kill -9 enigma2" jakiś błąd dotyczący argumentu. W debug do górnej żółtej komenda do uruchomienia GUI Pomiędzy zółtymi zmiana kanału dwukrotnie na dekoderze Poniżej żółtej zatrzymanie operacji przez Ctrl+C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Poproszę jeszcze o listę zainstalowanych pakietów. Mam pewne podejrzenia, ale bez niej trudno będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk89 Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 acl - 2.2.53 aio-grab - 1.0.113 attr - 2.4.48 avahi-libs - 0.8 base-passwd - 3.5.29-1 bash - 5.0-18 bash-completion - 2.11 bc - 1.07.1-1 bzip2 - 1.0.8 bzip2-libs - 1.0.8 ca-certificates - 20200720 coreutils - 8.32 cronie - 1.5.5 curl - 7.72.0 curl-libs - 7.72.0 db - 5.3.28-1 dbus-libs - 1.12.20 debianutils - 4.11.1 dhcpcd - 9.1.4 diffutils - 3.7 e2fsprogs - 1.45.6 elfutils-libelf - 0.180 enigma2 - 20200709 enigma2-channels-hotbird-polskie-myszka20 - 2020.09.01 enigma2-picons-hotbird-polskie-220x132x8-style-00-myszka20 - 2020.09.01 enigma2-plugin-dreamexplorer - 0.2.5 enigma2-plugin-epgimport - 20200122 enigma2-plugin-epgimport-rytecs-sources - 20190731 enigma2-plugin-openwebif - 1.4.0 enigma2-plugin-osdpositionsetup - 20181022 enigma2-plugin-signalfinder - 20190427 enigma2-plugin-videomode - 20180825 enigma2-plugin-wirelesslan - 20190621 enigma2-skin-defaultfhd - 20191229 ethtool - 5.8 eudev - 3.2.9 fhs - 3.0-3 findutils - 4.7.0 fonts-liberation - 2.1.1 freetype - 2.10.2 fribidi - 1.0.10 gawk - 5.1.0 gdbm - 1.18.1 gettext - 0.20.2 gettext-libs - 0.21 giflib - 5.1.4 glib2 - 2.64.5 glibc - 2.32-1 glibc-locale - 2.32-1 gmp - 6.2.0 gosbase - 1.0.45 gosrelease - 1.0.0 gosscripts - 1.0.73 graterlia-bootlogo - 1.1.10 grep - 3.4 gzip - 1.10 iana-etc - 20200905 ifupdown - 0.8.35 initscripts - 1.0.4-2 iproute2 - 5.8.0 iptables - 1.8.5 iputils - s20190709-1 kernel-firmware - 20191109 kernel-module-vuplussolose - 3.13.5-20190429 kernel-vuplussolose - 3.13.5-12 kmod - 27 kmod-libs - 27 libarchive - 3.4.3 libcap-libs - 2.43 libcroco - 0.6.13 libcrypt - 4.4.17 libdvbsi++ - 0.3.9 libffi - 3.3 libgcc - 10.2.0 libgcrypt - 1.8.5 libgomp - 10.2.0 libgpg-error - 1.39 libidn2 - 2.3.0 libjpeg-turbo - 2.0.5 libmnl - 1.0.4 libnl - 3.5.0 libpng - 1.6.37 libsigc++ - 2.10.3 libstdc++ - 10.2.0 libtuxtxt - 2.0-12 libunistring - 0.9.10 libxml2 - 2.9.10-2 licenses - 20200427 lzo - 2.10 mtd-utils - 2.1.1 ncurses - 6.2+20200212 net-tools - 1.60-20181103 netcat - 0.7.1 nettle - 3.6 ntpdate - 4.2.8p15 openssh - 8.3p1-1 openssh-clients - 8.3p1-1 openssh-server - 8.3p1-1 openssl - 1.1.1g opkg - 0.4.3 opkg-graterlia-repository - 1.0-1 oscam-gos-webif - 1.20.r11603 pam - 1.3.1-2 pcre - 8.44 popt - 1.18 procps-ng - 3.3.16 psmisc - 23.3 pv - 1.6.6 python - 2.7.18-1 python-asn1crypto - 1.3.0 python-attrs - 20.2.0 python-automat - 20.2.0 python-cffi - 1.14.2 python-cheetah - 2.4.4 python-constantly - 15.1.0 python-cryptography - 2.9.2 python-enum34 - 1.1.6 python-hyperlink - 19.0.0 python-idna - 2.10 python-incremental - 17.5.0 python-ipaddress - 1.0.23 python-lzma - 0.0.14 python-netifaces - 0.10.9 python-pyasn1 - 0.4.8 python-pyasn1-modules - 0.2.8 python-pyopenssl - 19.1.0 python-sendfile - 2.0.1 python-service-identity - 18.1.0-1 python-sitecustomizes - 20180819 python-six - 1.15.0 python-twisted - 20.3.0 python-wifi - 0.6.1 python-zopeinterface - 5.1.0 readline - 8.0.004 sed - 4.8 shadow - 4.8.1 showiframe - 1.4 sqlite3 - 3.33.0 sysfsutils - 2.1.0 sysvinit - 2.96 tar - 1.32 tuxbox - 20200905 tzdata - 2020a update-rc.d - 0.7 util-linux - 2.36 vi - 20070224 wireless-tools - 1:30.pre9 wpa-supplicant - 2.9-2 xz-libs - 5.2.5 zlib - 1.2.11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 OK. Super ? Teraz zaktualizuj tuner i jak się wyłoży (oby nie) podeślij cały log z terminala z debug 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk89 Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Jest w repo paczka do backupu jak byla kiedyś? Mam sporo kombinacji , bo w miejscu w którym stoi dekoder brak lan i trzeba z nim biegać, czego wolałbym uniknąć po raz kolejny. Na codzień korzystam z wifi. PS Coś zmieniałes w plikach ? Poprzednio jak się wykładał to nie było połączenia po ssh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 MIPS i ARM mają "wbudowane" polecenie "sysbckp". Tak, były zmiany w plikach/pakietach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiopa Opublikowano 17 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 (edytowane) Wracam do tematu , próbowałem ponownie instalacje GUI → Graterlia_OS_VUPlus_SoloSE.tar.gz do VU+ Solo SE V2 po aktualizacji z opkg tuner wisi na Graterlia brak komunikacji po SHH. Edytowane 17 Września 2020 przez stiopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk89 Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Witam Ja ze swojej strony potwierdzam, że wszystko w chwil obecnej działa. Przed chwilą wykonana aktualizacja nie spowodowała problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiopa Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 W dniu 19.09.2020 o 18:21, mleczyk89 napisał: Witam Ja ze swojej strony potwierdzam, że wszystko w chwil obecnej działa. Przed chwilą wykonana aktualizacja nie spowodowała problemów. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiopa Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Tak z ciekawości jaki chochlik się wkradł że tuner zasypiał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Zasypiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiopa Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) aktualizacja oscam z opkg do vu+solo se v2 oscam się nie instaluje w poprawnej lokalizacji tworzy się folder w tmp/ oscam Edytowane 26 Listopada 2020 przez stiopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Nie potrafię zrozumieć tego co napisałeś. Spróbuj napisać to jakoś inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi