JaGrab3 Posted December 1, 2018 Share Posted December 1, 2018 Witam, zmieniłem sobie talerz i konwerter na nowe, przy okazji puściłem nowe okablowanie, dwa nowe przewody (poprzednio 1). Ustawiłem antenę, i sprawdzam jak świeci tunek i tutaj dziwna sprawa. Na 1 głowicy mam sygnał SNR 85%, AGC 98%, na drugiej głowicy mam SNR 85%, AGC 2%.... Myślę sobie, że możliwe, że gdzieś wtyczkę popsułem, ale co dziwne, na obu głowicach normalnie jest obraz i to bez zakłóceń. Poprzednio gdy AGC spadało poniżej 60% już były problemy z jakością, a tutaj przy 2% działa. Czy wy na to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted December 2, 2018 Share Posted December 2, 2018 Zamień miejscami przewody w dekoderze i zobacz czy poziomy odpowiednio też się zamienią. Potem możesz po kolei sprawdzić, zamieniając same przewody i podłączenie w konwerterze. Będziesz wiedział czy to wina konwertera, kabla czy dekodera (softu). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGrab3 Posted December 4, 2018 Author Share Posted December 4, 2018 Dzięki za rady. W zasadzie nie zdążyłem nic sprawdzić, dzisiaj od niechcenia wrzuciłem aktualizacje, po czym restart i miałem sprawdzać poziomy AGC - a tu ZONK - poziom AGC na 98% na obu głowicach! Albo aktualizacje, albo coś się samo naprawiło.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts