JaGrab3 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Witam, zmieniłem sobie talerz i konwerter na nowe, przy okazji puściłem nowe okablowanie, dwa nowe przewody (poprzednio 1). Ustawiłem antenę, i sprawdzam jak świeci tunek i tutaj dziwna sprawa. Na 1 głowicy mam sygnał SNR 85%, AGC 98%, na drugiej głowicy mam SNR 85%, AGC 2%.... Myślę sobie, że możliwe, że gdzieś wtyczkę popsułem, ale co dziwne, na obu głowicach normalnie jest obraz i to bez zakłóceń. Poprzednio gdy AGC spadało poniżej 60% już były problemy z jakością, a tutaj przy 2% działa. Czy wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zamień miejscami przewody w dekoderze i zobacz czy poziomy odpowiednio też się zamienią. Potem możesz po kolei sprawdzić, zamieniając same przewody i podłączenie w konwerterze. Będziesz wiedział czy to wina konwertera, kabla czy dekodera (softu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Dzięki za rady. W zasadzie nie zdążyłem nic sprawdzić, dzisiaj od niechcenia wrzuciłem aktualizacje, po czym restart i miałem sprawdzać poziomy AGC - a tu ZONK - poziom AGC na 98% na obu głowicach! Albo aktualizacje, albo coś się samo naprawiło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi