tux Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Używasz na własne ryzyko! Tuner prawdopodobnie pozostanie w TEST ze względu na swoje parametry. Graterlia OS dla Zgemma S2S (Uwaga - tuner nie wspiera skórek FullHD) [iurl=http://graterlia.xunil.pl/download/files/Graterlia_OS_Zgemma_S2S.tar.gz]Graterlia_OS_Zgemma_S2S.tar.gz[/iurl] [iurl=http://graterlia.xunil.pl/download/files/Graterlia_OS_Zgemma_S2S.tar.gz.md5]Graterlia_OS_Zgemma_S2S.tar.gz.md5[/iurl] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesiu84 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Można prosić o re-upload? Linki nie działają a chcę ponownie wgrać sobie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Już działają :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesiu84 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesiu84 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zainstalowałem i wszystko póki co działa, oprócz jednej rzeczy. Na wyświetlaczu cały czas pokazuje -00- Jedyne co zainstalowałem to obraz+ Pli skin + oscam reszta bez zmian enigma2-plugin-vfdcontrol zainstalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesiu84 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 To tak na świeżo, bo się pobawiłem troszeczkę od wczoraj: 1. VfdControl plugin nie działa, nie ważne jaką wersję zainstaluję. Przy starcie enigmy odlicza a na końcu staje na "-00-". Jak wyłączę pilotem dekoder pojawia się zegar, jak go ponownie włączę zegar zostaje ale czas stoi w miejscu, nie zmienia się. Przy wyłączonym tunerze zegar działa normalnie. Poszukałem na internecie i problem był już opisywany dla OpenATV i OpenPLi, ale tam sprawę załatwiła instalacja VfdControl, co potwierdzam bo testowałem również OpenATV 6.1, OpenPLi 4.0, OpenPLi 6.0 i OpenPLi 6.1, na wszystkich działa poprawnie, ale jako że mam sentyment do graterli to wolałbym zostać z nią na pokładzie. 2. Problem zegara udało mi się "częściowo" rozwiązać. Zainstalowałem (totalnie ręcznie) plugin permanentvfdclock jaki znalazłem w jednym z wpisów na OpenATV, teraz zegar działa przy włączonym i wyłączonym tunerze, ale tylko zegar, nic innego nie wyświetla, a szkoda, także jakby udało się to jakoś poprawić to byłoby super. 3. Przy okazji znalazłem jedno małe przeoczenie. Przydałoby się dodać do zależności plugina enigma2-plugin-epgimport pakiet enigma2-plugin-epgimport-rytecs-sources, bez niego epgimport po prostu nie działa bo nie ma list. Póki co wszystko działa poprawnie, miałem jeden crash od wczoraj ale jeszcze nie patrzyłem z czym to może być związane, podejrzewam że z jakimś pluginem ale jakoś tak nie chciało mi się patrzeć. Paczuszka działa, jedyne co doinstalowałem to skórkę PLi-HD jaką znalazłem w archiwach graterlii. Teraz wygląda to dużo ładniej. Swoją drogą może warto by było te skórki przywrócić do repo, może ktoś pokusi się o instalację graterlii na S2S Przez ostatnie pół roku używałem OpenPLi w wersji 4.0 i tam wszystko działało ładnie ale po ostatnich aktualizacjach system zaczął coraz to bardziej zwalniać i wieszać się. Wszelkie prace przeszły na wersję 6.0 6.1 i na 4.0 już nikt nie patrzy, a póki co 6.1 ma jakieś problemy z bibliotekami, przynajmniej jeśli chodzi o programy jakich używam :-( No to by było na tyle, jak coś znajdę dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Podaj mi wynik z konsoli: cat /proc/stb/info/boxtype Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesiu84 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 GraterliaOS:~# cat /proc/stb/info/boxtype sh1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Usuń wszystkie vfd które wgrałeś do tunera. Zainstaluj z repo jeszcze raz VfdControl, ustaw konfiguracje, zrestartuj i daj mi znać czy ci się wyświetla prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesiu84 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Usuń wszystkie vfd które wgrałeś do tunera. Zainstaluj z repo jeszcze raz VfdControl, ustaw konfiguracje, zrestartuj i daj mi znać czy ci się wyświetla prawidłowo. Najnowsza wersja działa poprawnie. Dzięki wielkie. Czyżby brakowało sh1 na liście? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Tak, a dlatego że tuner jak na razie jest w test. Tylko ty zdajesz nam raporty z tego tunera. Co tam jeszcze nie działa na tym s2s? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesiu84 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Tak, a dlatego że tuner jak na razie jest w test. Tylko ty zdajesz nam raporty z tego tunera. Co tam jeszcze nie działa na tym s2s? Póki co nic innego nie zauważyłem, ale napiszę jak coś znajdę, sam zaczynam dopiero sprawdzać. Skórka i wyświetlacz to były 2 problemy. W obrazie z linków powyżej jest inifinityhd i default skin, oba w wersji HD nie FHD więc to działa i obraz nie rozjeżdża się po uruchomieniu enigmy, ale jako że przepadam za skórką PLi to na niej mi najbardziej zależało. Nagrywanie działa, inne pluginy jakie dodałem też działają, wczoraj mi się mediaplayer zaczął wykrzaczać na jednej bajce, ale podejrzewam że to pewnie jakiś błąd na dysku, zrobię skana i zobaczę. Reszta działa bez zarzutów. No chyba że mam coś sprawdzić konkretnego to napisz, popatrzę z miłą chęcią :-) bo mam ogromny sentyment do GOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariannass Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgemma S2S niestety u mnie FLSH na wyświetlaczu i stoi, restart jest logo startowe graterlia i nic, ktoś wie co jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesiu84 Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Mi wszystko przeszło, instalacja szybka nie jest ale wszystko działa, korzystam już od jakiegoś czasu i uważam że jest OK, OpenPLi chyba lepiej działało, ale tylko wersja 4, bo 6 to już totalna pomyłka, większość z rzeczy z jakich korzystałem przestała kompletnie działać. Także tym bardziej polecam Graterlię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi