tux Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Co pokaże polecenie: hdparm -B /dev/sda Zastanawia mnie czy ten HDD nie ma zbyt restrykcyjnie ustawionego APM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 przy zapisie co sekundę nie ma prawa się uśpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 @j00zek - zgadza się :) Przy czym ciekawi mnie ten parametr bo jak jest w granicach 1-127 to pójdzie spać (z krokiem co 1 zwiększa się o 5 sekund czas do uśpienia), a w granicach 128-253 będzie częściej lub mniej parkował głowice. Przy 254 ma wyłączone wszystko i NIE MA PRAWA iść spać. Ciekawe czy ten HDD ma APM, a jak ma to ciekawe jak ustawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zember Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 @j00zek - zgadza się :) Przy czym ciekawi mnie ten parametr bo jak jest w granicach 1-127 to pójdzie spać (z krokiem co 1 zwiększa się o 5 sekund czas do uśpienia), a w granicach 128-253 będzie częściej lub mniej parkował głowice. Przy 254 ma wyłączone wszystko i NIE MA PRAWA iść spać. Ciekawe czy ten HDD ma APM, a jak ma to ciekawe jak ustawione. Informacja o tym jest w poście na poprzedniej stronie. http://forum.xunil.pl/index.php/topic,82.msg29682.html#msg29682 tutaj wycinek: GraterliaOS:~# hdparm -B /dev/sdb /dev/sdb: APM_level = 128 obecnie nie zadziałało już echo "- - -" > /sys/class/scsi_host/host0/scan po restarcie też już dysku nie wykrywa :/ wieczorem go odepnę i zobaczę co tam się narobiło. Ale powoli wskazuje że to coś więcej niż tylko ewentualne usypianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 @zember Użyłeś jednego CODE a nie pojedyńczych dla każdego z poleceń. Wybacz :) Teraz do rzeczy. W PDF tego dysku jest: High-capacity storage for notebook PCs and mobile applications Wniosek - dysk dla urządzeń mobilnych! GraterliaOS:~# hdparm -B /dev/sdb /dev/sdb: APM_level = 128 Poziom 128 to maksymalny, agresywny tryb oszczędzania. Wiąże się to z usypianiem HDD (praktycznie całkowitym z zatrzymaniem silnika włącznie) oraz parkowaniem głowic nawet jak nie jest to wyraźnie konieczne. Biorąc pod uwagę do czego został zaprojektowany ten HDD jest to logiczne ustawienie. Zalecam jak najszybciej dodać do rc.local wpis: /sbin/hdparm -B 254 /dev/sda # sda to dysk, którego dotyczy wpis Powinno to raz na zawsze załatwić problem usypiania HDD ponieważ, OpenPLi używa opcji -S, która jest niezależna od -B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Czyżby czeski błąd? "245" > "254" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 @j00zek - masz rację, już poprawiłem. Chociaż przy 245 nawet jak się zatrzyma to nie zahibernuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zember Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 No dobrze to aktualizacja, posiedziałem nad sprzętem, wczoraj wieczorem i wygląda to następująco: @j00zek sprawdź później datę modyfikacji pliku /hdd/aqq.sh ona Ci powie kiedy się wywalił. Może się przydać. godzina zapisu 11:01 czyli 2,5h po ropoczeciu dodałem wpis: /sbin/hdparm -B 254 /dev/sda parametr się zmienił GraterliaOS:~# hdparm -B /dev/sda /dev/sda: APM_level = 254 pobawiłem się chwile dyskiem, wyglądało ok po pewnym czasie stwierdziłem ze wyświetlę na konsole plik "cat epg.dat" wyświetlało aż dostałem io error albo read error i dysk znikł. Było to może 5 min po uruchomieniu wydaje mi się ze to są błędy transmisji coś tam się dziej na kablu. Dysk przetestowałem hd tune i jakimiś narzędziem hitachi i wszystko z nim ok. Za to kabel to sami oceńcie i nie mam możliwości jego wymiany. Jak umieszczamy obrazki na forum? Myślę że to kable labo coś z lutami. Pozostaje mi chyba tylko zewnętrzna kieszeń na USB. Może jakąś polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Podeśli ten tuner do kogoś kto je naprawia. Cena naprawy tego tunera będzie niższa niż porządna kieszeń USB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Proszę o pomoc w odzyskaniu skasowanych plików(udostępniłem filmy na pc aby oglądać w nboxie ,przez przypadek dałem usuń w nboxie i usunęło pliki na kompie) Na kompie pokazał się folder .Trash. ale nie widać pod windowsem ani w nboxie plików same foldery. Jak mogę je odzyskać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Usunąłeś pliki na PC jak rozumiem - tak? Jeżeli tak to szukaj programów do odzyskania danych na PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Tak ,Ale dałem usuń na nboxie,a pliki były udostępnione z pc(na pc gdzieś dalej są bo zajmuje miejsce na dysku. A folder (.Trash) na pc zajmuje 0 ale jak go chcę skopiować wtedy pisze ile zajmuje ,czyli wszystkie pliki tam są tylko i ich nie widać pod win. (próbuje właśnie na pc program do odzyskiwania) a jeszcze jedno jak dałem usuń w nboxie to po chwili wyskoczyło że na razie można usunąć tylko przez kosz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Włącz pokazywanie ukrytych plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 mam włączone pokazywanie ukrytych plików (są tylko puste foldery brak w nich plików video) Folder .TRASH zawiera 0 plików/0 folderów 0 bajtów a jak dam kopiuj ten folder to zajmuje ponad 40 gb czyli filmy tam muszą być?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Dlatego, że są tam pliki. Sprawdź dokładnie zawartość katslogu. Prawdopodobnie maja kropkę na poczatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Folder .trash ma kropkę na początku,a foldery w nim nie mają i są "puste" .trash/foldery z tytułami i folder movie /w movie/znowu .trash/sharename/w nim znowu te same foldery z tytułami i folder movie w nim .trash i tak w kółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Srawdz blady na dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam. po przeskanowaniu dysku nadal jest tak samo jak było w (.trash) puste foldery :( brak mi już pomysłów :( brak błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 witam poszukaj dobrego programu do odzyskiwania plików i przeskanuj dysk na PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 przeskanowałem dysk na Pc i próbowałem odzyskać programem DataRecovery. Nadal nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Jeżeli folder zajmuje np. 10GB a w nim nic nie widzisz to znaczy, że pliki w nim są ukryte. Proponuję użyć jakiejś dystrybucji Live Linux i zerknąć do tego katalogu. Być może Windows nie potrafi wyświetlić zawartości albo skutecznie ją maskuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 jeśli są ukryte to wystarczy je wylistować na konsoli, nie trzeba do tego linuxa live, to bo tuner ma linuxa, czy może się mylę. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (mogę prośić o jaśniejsze wytłumaczenie jak wylistować) :(właśnie ściągam linux live !Tuner ma Linuxa ,Pliki były na Pc udostępnione na tuner , w tunerze dałem usuń/skasuj wyskoczyło że usunąć można na razie tylko przez kosz i znikły ale są chyba niewidoczne w folderze .Trash na Pc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Sprawdź jak napisał @j00zek. W wierszu poleceń powinny być te pliki. Jak nie będzie to musi być coś mocno nie halo. Może też być tak (ale nie musi), że istnieją dwa foldery .trash. Dwa bo Linux (Unix) przyjmie nazwę .Trash i .trash jako dwie osobne, a Windows wtedy się pogubi. Jednak póki co to wróżenie z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 dobra, doczytałęm od początku. Z poniższego cytatu wynika, ze musisz się pożegnać z tymi plikami, jeśli żaden program recovery nie działa. when you're on XP and delete that network storage files....they will gone ( my problem too ) when you're on ubuntu and do the deletion......the deleted files will be hidden on .Trash-username folder ( this can be restored ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 W wierszu poleceń brak tych plików :'( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Jeżeli ich tam nie ma to raczej już ich nie ma. Zagadką pozostaje gdzie podziało się miejsce zajmowane przez te pliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Przeskanuje jeszcze raz programem do odzyskiwania(dam dokładniejsze szczegółowe skanowanie pewnie potrwa cały dzień ale co mi zostało? :( dalej skanuje i nic nie znalazło (ale próbowałem kopiować ten folder .trash i pokazuje mi co kopiuje (tytuły ile zajmuje i rozszerzenie avi.normalnie jakbym kopiował filmy czyli one dalej tam są (po skopiowani dalej ich nie widać???????? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Tylko pamietaj aby nic nie instalowac na dysku/partycji gdzie chcesz cos odzyskac bo prawdopodobnie nadpiszesz dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Panowie podczas przesiadki z 5800sx na ESI-88 zauważyłem że dysk usypia mi się natychmiast, pomimo ustawienia w menu na 5min. Co może powodować takie zachowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Co podaje komenda: hdpatm -B /dev/sdX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Taką odpowiedź: /dev/sda1: APM_level = 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 W takim razie zadanie domowe dla Ciebie :) Zerknij co oznacza ta wartość =1 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Z lektury wnioskuje że jest to najmocniejsze oszczędzanie energii. I teraz pytanie dlaczego ten dyskk (Z5K100) na 5800sx zachowywał się normalnie? Oraz jak go zmienić? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Nie wiem jak się zachowywał na 5800xx ale masz dwa wyjść: rc.local i wpis hdparm -B XXX /dev/sdX; użyć programu od dysku (jest na stronie producenta) i ustawić wartość APM poprzez SATA na stałe (o ile ten konkretny model ma tą możliwość); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Rozumiem, proszę podpowiedz jeszcze jaką wartość parametru ustawić dla dysku w tunerze? Studiując hdparm znalazłem taki wpis: hdparm -B 254 /dev/sda Po jego wykonaniu ustawiło się 254. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 254 - wyłącz wszelkie oszczędzanie energii. Czyli z tym parametrem HDD będzie czuł się super a OpenPLi powinno go położyć spać po zadanym czasie. Przy czym hdparm -B xxx ustawi dane tylko na czas pracy systemu. Po odcięciu zasilania wyzeruje Ci sie ten parametr. Dlatego zalecam dopisać wpis do rc.local Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Ok, już wszystko wiem. Dziękuje serdecznie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 SKASOWANE PLIKI(.TRASH) dalej skanuje i nic nie znalazło (ale próbowałem kopiować ten folder .trash i pokazuje mi co kopiuje (tytuły ile zajmuje i rozszerzenie avi.normalnie jakbym kopiował filmy czyli one dalej tam są (po skopiowani dalej ich nie widać???????? ??? A JESZCZE JEDNO JEST FOLDER .TRASH/WCHODZĄC DALEJ W MOVIE JEST ZNOWU .TRASH I TAK SAMO DALEJ I DALEJ MOŻE TRZEBA SKASOWAĆ KROPKI PRZY TYCH WSZYSTKICH FOLDERACH .TRASH? PYTAM BO NIE WIEM CZY WTEDY ICH NIE STRACĘ NA ZAWSZE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zajrzyj tam spod Linux. Być może właśnie chodzi o duże/małe litery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Dzisiaj już nie sprawdzę nie ściągną mi się linux jutro będę próbował.(na razie się jeszcze skanuje (odzyskiwanie plików) a jeszcze jedno w tunerze jak kasowałem jakiś folder to pisało tak: Nie można przenieść do kosza(Errno2)No such file or directory (media/net/.Trash' Niestety usuwanie katalogów możliwe(na razie)tylko przez kosz. Tak samo chyba pisało wtedy jak kasowałem folder(udziały sieciowe)z filmami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Szczerze to nie mam pojęcia jak zadziałało. Nie mam Windows (ani innych produktów M$ od 1997 roku) a na NFS takich jaj nie miałem jak ty. Wszystko na zasobach NFS działa jak na dysku lokalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitates Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Witam Man taki problem z BSLA 2 głowice. Jak ustawie nagrywanie to się pieknie nagrywa gdy przestawie na inny kanał tuner dostaje zielonki i się w kółko restartuje aż do zakonczenia nagrania.a teraz tak mam ustawione 2 tunery do nich idą 2 osobne kable w systemie ustawiałem głowica a,b auto i nic to nie pomaga instalacje mam na pendrivie, jak włącze open pli z nand to wszystko pięknie działa czyli nagrywam i moge skakać po kanałach. dodam ze wymieniałem na nową głowice bzzb i dzieje się tak samo nie mam już siły i pomysłów do tego,bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Niestety usuwanie katalogów możliwe(na razie)tylko przez kosz. Jeżeli nie da się usunąć, to jest jakiś błąd w strukturze systemu plików. NTFS czy FAT32? Odpal Total Commandera, wyłącz opcję "Use long filenames" w konfiguracji i spróbuj wtedy gdzieś to skopiować albo tam zajrzeć. PS. Zakładam, że próbując skopiować, kopiujesz ta na jakąś inną partycję? Jak ustawie nagrywanie to się pieknie nagrywa gdy przestawie na inny kanał tuner dostaje zielonki i się w kółko restartuje aż do zakonczenia nagrania. 1. Pisowania!!!!! 2. Gdzie crashlog? 3. Co podaje ls -al /dev/dvb/adapter0/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 witam. System plików NTFS ,w TC po wyłączeniu Use long filenames nadal to samo .(pusto w folderach a kopiuje się z zawartością) Pliki zawsze kopiuje na inną partycję. Nazwy plików są za długie i pewnie dlatego nie można odczytać(jest jakaś możliwość,jakiś program)jest za dużo folderów w folderze?jest gdzieś koniec ale ostatniego folderu nie da się otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Przy tych podejrzeniach zerknij w partycje z systemu linux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (pusto w folderach a kopiuje się z zawartością) Kopiuje się z zawartością, czyli na dysku docelowym ubywa miejsca? Jeżeli tak, to skopiuj wszystko i zacznij operować na kopii. Pozmieniaj nazwy folderów na jednoznakowe. Przeniś coś z głębin do katalogu głównego. Może w końcu pojawi się jakiś plik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitates Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Jak ustawie nagrywanie to się pieknie nagrywa gdy przestawie na inny kanał tuner dostaje zielonki i się w kółko restartuje aż do zakonczenia nagrania. 2. Gdzie crashlog? witam sorki jestem trochę zielony i odp. mi na pytanie Gdzie znajde ten crashlog ? 3. Co podaje ls -al /dev/dvb/adapter0/? co to jest i gdzie to znajdę nie jestem tak obeznany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Crashlog - u mnie w /hdd, ale formalnie to domyślnie jest chyba w /media/hdd ... a to nie zawsze to samo. Tylko trzeba poklikać trochę pilotem i włączyć - w tej chwili nie pamiętam gdzie jest ta opcja w menu ustawień. A drugie ... to komenda jaką masz wydać po zalogowaniu się na konsolę przez SSH lub telnet używając np. putty. Rozumiem, że to wątek dla świeżaka, ale takie rzeczy można znaleźć na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Dziś po skonfigurowaniu do końca ESI88 postanowiłem zrobić kopię zapasową. Jakie było moje zdumienie gdy okazało się że katablog temp kopiowany na hdd zajmuje ponad 3GB. Mianowicie mam 2 pliki core w katalogach: dev i dev.static zajmujące po dokładnie 1 572 778KB oba. Sprawa nie była by dziwna gdyby oba nie znajdowały się na partycji o wielkości 1GB a system pokazuje zajętość 170MB. Jak podejść do tego feleru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi