Romulus Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam, co daje odpalenie skryptu bootTV podczas startu? gdzie zapisany jest ten skrypt, żeby go można było sobie podejrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Na stronie z informacją o aktualizacji jest mowa o nowych paczkach IPTV w repozytoriach RELEASE a tym czasem u mnie w OPKG jedyna paczką z frazą iptv to iptvplayer-installer. Zaktualizowałem system ale nowych paczek brak i mam wciąż tą starą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Nie doczytałeś na WWW: UWAGA! Powstało repozytorium iptvplayer dla uproszczonego zarządania wtyczką. Aby korzystać z repozytorium należy do opkg.conf (/etc/opkg) dopisać linię: src/gz iptvplayer http://graterlia.xunil.pl/iptvplayer Repozytorium automatycznie jest aktualizowane co 1h o ile jest nowa wersja IPTVPlayer. Dodanie repozytorium ułatwia aktualizację i zarządzanie wtyczką w GOS. Pamiętaj równiez o odinstalowanu poprzednich paczek od IPTVPlayera ponieważ będą one powodować konflikt; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 No fakt, czytałem całość na ekranie TV i brakło już miejsca dla tej części... Przeczytałem adnotację z dnia dzisiejszego i dlatego się dziwiłem :) Teraz na www widzę już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość future0 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Z GSManager znikło info o RAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kdarecki Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Witam, wgrałem czysty system do nand na BSKA + IPTV i skórkę infinityHD + picony 220x132 8bit. Pojawiła się nowa aktualizacja ale system wyświetla mi wiadomość że "za dużo pakietów do aktualizacji i za mało miejsca", w dev/root jest 60M a używam 42,2M czy to jest niewystarczająca ilość by załadować aktualizację przez OPKG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Masz za dużo paczek do aktualizacji na jeden raz w wersji GUI. Skorzystaj z terminala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 IPTV player odinstalować przez terminal przed aktualizacją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 opkg update && opkg upgrade W terminalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwierze Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 To samo mam w UHD-88. Jaką komendą połączyć się z tym tunerem przez terminal? Dziękuję, udało się, wszytko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Putty i jeśli nic nie zmieniałeś w gos, to połączenie przez ssh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość future0 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Czy będzie przywrócona możliwość sprawdzenia ilości wolnej pamięci RAM poprzez GOS Manager ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 z konsoli free i masz to o co pytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Nie ma co przywracać, bo ona cały czas jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość future0 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Z konsoli tak, chodzi mi z pilota, w gos manager w informacje o systemie była informacja o ilości pamięci RAM, teraz jej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nimloth Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jak przywrócić "Pojedyńcze EPG" jako domyślna akcja po wciśnięciu INFO na wybranym kanale w liście kanałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MUSTAPHA Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Może poprzez wejście w EPG i na pilocie naciśnięcie klawisza Setup? ::) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jak przywrócić "Pojedyńcze EPG" jako domyślna akcja po wciśnięciu INFO na wybranym kanale w liście kanałów? To się zmienia w HotKey: SETUP -> Ustawienia -> System -> Przyciski pilota ... a potem nie pamiętam, poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Z konsoli tak, chodzi mi z pilota, w gos manager w informacje o systemie była informacja o ilości pamięci RAM, teraz jej nie ma. Faktycznie, musiało mi się przez pomyłkę za dużo wyciąć. Wrrrr :( Doda się ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smarkusg Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Błąd Err i reset dekodera po uruchomieniu filmu. Przez gsplayer gdy się pobierał działał normalnie bez zwiechy. Reset dekodera jest i wszystko gra, lecz po ponownym włączniu filmu kilka sekund i znów reset. Jako "świeżak" miałem ten sam problem, rozwiązaniem przy zainstalowanym multiframework okazało się ustawiernie GOS Manager -> Ustawienia Systemowe -> OpenPLi wykorzystuje = gStreamer Mam nadzieje ,że nie powielam rozwiązania. Jak tak to proszę śmiało dać do kosza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MUSTAPHA Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Witam, W jaki sposób sprawdzić z czego uruchomiła się Graterlia (Pen czy Nand) na oborniku Sagecom DSI-87? I w jaki sposób wzbudzić uruchomienie się systemu z Pena na tym tunerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam. Czy da się jakoś przełączyć menu w GOS menadżer. Wcześniej była pulpit, jakoś nie pasuje mi ta lista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Gos Mgr → Ustawienia OpenPLi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Dzięki Tux. Już mam wszystko po staremu. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Witam. .Co gdzie i jak usunąć z nboxa ADB5800xx jak brakuje miejsca na zainstalowanie nowych pakietów w opkg(za dużo pakietów do aktualizacji i za mało miejsca!!!) taki mam komunikat w os menager. dzięki:-)!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Tak w skrócie: Pomyśl co instalowałeś i do czego Ci to potrzebne a potem usuwaj co zbędne. To co jest konieczne do działania systemu było w wersji podstawowej. Cała reszta to mniej lub bardziej zbędne dodatki. Twój odbiornik, Twój system i sam decydujesz co sobie w nim instalujesz. Poza tym: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1771.msg23163.html#msg23163 i reszta wątku. Jeżeli nie masz dysku, to może warto zmienić lokalizację epg.dat na /tmp - przykład tutaj: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1103.msg25254.html#msg25254. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bumbur Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Jakiś rok nie aktualizowałem systemu, wszystko działało bez zarzutu więc po prostu nie było potrzeby, ale niestety do czasu :( Nie mogę się połapać w najnowszej wersji i mam kilka pytań, na które nie mogłem znaleźć odpowiedzi: - zainstalowałem sterowniki do wifi: adb5800xx - wifi-rt5370, ale w ustawienia->sieć cały czas widzę tylko LAN. W mojej wersji, w "zarządzaniu" (niebieski przycisk) uruchamiało się dodatkowo zainstalowane oprogramowanie, tutaj nie mogę tej opcji nigdzie znaleźć, a podejrzewam, że też to trzeba zrobić - gdzie się podziała opcja przeglądania danych, które są na dyskach czy też innych podłączonych urządzeniach, oraz kopiowanie plików np. z pendrive na dysk (w mojej wersji również było to pod niebieskim przyciskiem) - po podłączeniu kabla LAN do dekodera i laptopa, jak mogę znaleźć adres IP dekodera? (przepraszam, że nie wiem takich oczywistości, dawno nie grzebałem nic w dekoderze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 trochę chyba jednak słabo szukałeś. ;) ad.1 zainstaluj wtyczkę networkborwser ad.2 zainstaluj wtyczkę dreamexplorer ad.3 w ustawieniach sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bumbur Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ech, nie wiem czy to ta "szukajka" czy ja, ale wpisuję networkbrowser, szukam, nie ma nic :( Byłbyś w stanie podrzucić mi jakiś link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Jak zawsze GOSmgr/opkg ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 opkg install ''nazwa paczki'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bumbur Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Miałem raczej nadzieję, że ściągnę to i wgram z pendrive (ponieważ nie mam połączenia z siecią). Jeśli koniecznie muszę się połączyć z dekoderem przez LAN, gdzie "w ustawieniach sieci" znaleźć ten adres ip? Wiem, że moje pytania są banalne i bardzo za to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 już Ci odpowiedziałem na to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ustawienia-system-sieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bumbur Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Kolejne głupie pytanie (mam nadzieję, że ostatnie): Da się w ogóle "od tak" połączyć laptopa z dekoderem kablem LAN? Próbuję i nie bardzo to działa, tzn. dekoder nie pokazuje żadnego połączenia. Nie dam rady podłączyć go do routera. Co w takim razie poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 wytłumacz mi jedną rzecz. Po cholerę Ci wtyczka networkbrowser, skoro nie działa Ci sieć? Ja tu logiki nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bumbur Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Mam sieć wifi w domu. Router jest na innym piętrze i nie da się go przenieść, ponieważ mam internet radiowy (jest on podłączony do anteny na polu). Póki nie wgram tych wszystkich wtyczek nie połączę się dekoderem z siecią i dotychczas do wykonania tego wystarczał mi pendrive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ustaw ip w dekoderze. Zanieś na górę i podepnij do routera. Resztę zrobisz z putty. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Mam sieć wifi w domu. Router jest na innym piętrze i nie da się go przenieść, ponieważ mam internet radiowy (jest on podłączony do anteny na polu). Póki nie wgram tych wszystkich wtyczek nie połączę się dekoderem z siecią i dotychczas do wykonania tego wystarczał mi pendrive. A nie prawda. Zapraszam do lektury stron www. Dowiesz się, jak zainstalować sobie sieć wifi przez usb. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ale musi mieć kartę wifi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 To oczywiste, ze kartę mieć musi, ale nie musi mieć jej zainstalowanej i działającej sieci. Zapraszam do czytania stron WWW. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Panowie czy w GOS jest możliwość cięcia/usunięcia reklam z nagrań z poziomu dekodera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Jest. esi88:~# opkg list | grep cut enigma2-plugin-cutlisteditor - 0.1.0 - Cut List Editor plugin for OpenPLi enigma2-plugin-cutlisteditor - 0.2.0 - Cut List Editor plugin for OpenPLi enigma2-plugin-moviecut - 0.1.0 - Movie Cut plugin for OpenPLi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Jakaś podpowiedź jak tego używać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MUSTAPHA Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 W konsoli putty wpisz : opkg list | grep cut i później opkg install enigma2-plugin-cutlisteditor lub opkg install enigma2-plugin-moviecut I na koniec reboot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zainstalować nie mam problemu i o to nie pytam. Pytam jak używać pluginu. PS. Już sobie poradziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwierze Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Głupie pytanie, gdzie znajdę dysk podpięty pod USB bo chcę z niego coś oglądnąć bądź przegrać na dysk twardy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Musisz go zamontowac w managerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xcccx Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Witam. Stawiam dopiero pierwsze kroki i nie do końca wszystko rozumiem. Prosiłbym z góry o wyrozumiałość :D Chodzi mi o ostatnią aktualizacje... czyli "wydzielenie paczki gstreamer-gos-tools z paczki gstreamer-gos" Wiem, że są to pliki odtwarzacza, ale nie rozumiem gdzie i jak zostały wydzielone i w jakim celu... gdzieś wyczytałem, że do testów tylko jakich ? Z góry dziękuję za rozwinięcie myślowe :P bo staram się nadążać ale jeszcze nie wszystko kumam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Wiem, że są to pliki odtwarzacza, ale nie rozumiem gdzie i jak zostały wydzielone i w jakim celu... gdzieś wyczytałem, że do testów tylko jakich ? W sumie to napisane jest tutaj: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,2078.msg27449.html#msg27449 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi