tux Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Paczka faktycznie jest pod listę @rr Problem w tym, że nie ja ją tworzę a osoba z forum. Jak pojawi się nowa wersja pikon to będzie nowa paczka. Proszę patrzeć na daty pakietów. Lista kanałów @rr jest nowsza od pikon i to znacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Witam, kiedyś był miernik sygnału w ustawienia / wyszukaj / wyszukiwanie kanałów - miernik poziomu sygnału. A może jest jakaś wtyczka do zainstalowania, to poproszę nazwę. Przestały mi działać kanały HD na nboxie BSKA na większości kanałów, system aktualizowałem, listę też - nic nie pomogło. Chciałem sprawdzić ustawienie anteny, bo być morze wiaterek poruszał, i dla tego potrzebuję tego miernika. Edycja: Poprawione najważniejsze błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamelia Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Plugin jest, trzeba tylko użyć szukajki na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Faktycznie, znalazłem i działa "enigma2-plugin-satfinder". Podziękował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_74 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam Po instalacji SagemCom_ESI-88_GOS_rootfs_1GB.arc na penie i zmianie ustawienia żeby działał pilot od esi. Pojawił się problem ,kiedy nacisnę klawisz Info pojawia się na TV pilot i lista przypisanych klawiszy. Jak to wyłączyć przywrócić normalną funkcjonalność tego klawisza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Popraw sobie lircd.conf. Jeżeli masz plik z poprawnymi nazwami, to zmień: KEY_HELP na KEY_INFO a później KEY_PROGRAM na KEY_HELP. Albo popraw sobie keymap.xml ... powiedzmy w skrócie, że odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 W starszej wersji OSCAMa byla taka śliczna zakładka z livelogiem, i z opcją zaznaczania kolorem wyszukanych sekwencji, w nowszych oscamach livelog jest na stronie głównej i kolorowania już nie ma. Z tego co znalazłem w sieci zakładkę można utworzyć tylko w czasie buildu oscama. Jest szansa na powrót zakładki live log ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 W starszej wersji OSCAMa byla taka śliczna zakładka z livelogiem, i z opcją zaznaczania kolorem wyszukanych sekwencji, w nowszych oscamach livelog jest na stronie głównej i kolorowania już nie ma. Z tego co znalazłem w sieci zakładkę można utworzyć tylko w czasie buildu oscama. Jest szansa na powrót zakładki live log ? nie wiem jakich wersji używasz, skoro "nasze" z forum mają zakładkę livelog cały czas. w tej chwili na domowym odbiorniku używam 10107 "nousb" które livelog jak najbardziej ma specjalnie sprawdziłem skrypty, czy przez przypadek w którejś z wersji gdzieś nie wyłączam livelog, ale nie. być może używasz starej "skórki", która jest nie dostosowana do nowych wersji oscama? r9300 livelog nie ma, owszem kiedyś na własne potrzeby robiłem specjalne/testowe 9300, z przenoszonymi zmianami z nowszych wersji, w tym z nowym webif, ale praca nad tą wersją została zakończona gdzieś w okolicy przeniesienia zmian z 95xx, i ta wersja nigdy nie była zalecana, ze względu na ryzyko niestabilności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Czy opłaca się wgrywać najnowszego oscama ? Czyli svn10108 sh4 Kto jest autorem Picon które aktualnie znajdują się w repo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 nie wiem jakich wersji używasz, skoro "nasze" z forum mają zakładkę livelog cały czas. w tej chwili na domowym odbiorniku używam 10107 "nousb" które livelog jak najbardziej ma specjalnie sprawdziłem skrypty, czy przez przypadek w którejś z wersji gdzieś nie wyłączam livelog, ale nie. być może używasz starej "skórki", która jest nie dostosowana do nowych wersji oscama? r9300 livelog nie ma, owszem kiedyś na własne potrzeby robiłem specjalne/testowe 9300, z przenoszonymi zmianami z nowszych wersji, w tym z nowym webif, ale praca nad tą wersją została zakończona gdzieś w okolicy przeniesienia zmian z 95xx, i ta wersja nigdy nie była zalecana, ze względu na ryzyko niestabilności. Instaluję image który jest do pobrania ze strony głównej. Potem z menu dekodera instaluję webinterface. wrzucam swoje ustawienia (tzn kopiuję pliki .conf .dvbapi .server .services .servid .user)Wersja którą widzę to "OSCAM 1.20-unstable_svn build r9300" Wszystko to dla dekodera UHD88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Instaluję image który jest do pobrania ze strony głównej. Potem z menu dekodera instaluję webinterface. wrzucam swoje ustawienia (tzn kopiuję pliki .conf .dvbapi .server .services .servid .user)Wersja którą widzę to "OSCAM 1.20-unstable_svn build r9300" Wszystko to dla dekodera UHD88 czyli używasz tylko 9300 posiadającej webinterface, a 9300 "livelog", z filtrowaniem, kolorowaniem, itd., nie posiada, livelog wprowadzono w nowszych od 9300 wersjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 No tak, ale sam pisałeś że " "nasze" z forum mają zakładkę livelog cały czas." Tzn że muszę sobie podmienić binarkę sam ? Wydawało mi się że wszystko będzie w najnowszym buildzie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 No tak, ale sam pisałeś że " "nasze" z forum mają zakładkę livelog cały czas." Tzn że muszę sobie podmienić binarkę sam ? Wydawało mi się że wszystko będzie w najnowszym buildzie :D musisz sobie sam, najlepiej wgrywając jako oscam_user, zgodnie z instrukcjami na forum, w IRAQ 9300 jest wersją, którą po b. długich testach uznaliśmy za standardową, stabilną i dlatego jest używana jako standardowa w systemie aktualne wersje, są w wstępnych testach, jeśli je przejdą, to najpierw zostaną wrzucone w linie test, a potem ewentualnie zastąpią 9300 w linii stabilnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 wszystko jasne , wielkie dzięki ! ================== edit: co robię źle ? Nie mogę odpalić oscam_usera 1) ściągam plik z forum oscam-r10108-qboxhd-multipatch_v4-multirevert_v2-libusbd-nodebug 1.5) wypakowujesz plik z archiwum, 2) zmieniam nazwę binarki na oscam_user 3) /etc/init.d/softcam stop 4) kopiuję oscam_user do /usr/bin i nadaję uprawnienia 755 5) /etc/init.d/softcam start i nic. oscam umarł full_status zwraca Oscam is stopped cat: can't open '/tmp/oscam/oscam.version': No such file or directory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Ja uruchamiam dowolnego oscama poprzez wtyczkę AlternateSoftcammanager. Wrzucasz interesujące Cię wersje w jednym własnym katalogu, konfigi w drugim i wybierasz z pilota, który akurat ma działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manius Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Jest jakiś klient DLNA w GOS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Będzie jak dokończę to co robię. No chyba, że ktoś inny z devel mnie ubiegnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Witam, po 1,5 roku postanowiłem wgrać na swojego nbox czysty soft oraz sformatować dysk. Mam pewien problem otóż po sformatowaniu dysku "ginie" mi gdzieś 3.7GB. Przed sformatowaniem sprawdzałem dysk poleceniem df - h a następnie poleceniem fdisk -l, rozmiar dysku wynosił odpowiednio 232.8GB oraz 232.9G. Teraz po sformatowaniu (formatowałem zarówno na ext3 jak i ext4) wynosi 229.2GB, dodatkowo zajęte jest na dzień dobry 187 MB, a dostępność miejsca to zaledwie 217.4GB skąd to wynika Device Boot Start End Sectors Size Id Type /dev/sda1 8 488392064 488392057 232.9G 83 Linux natomiast df -h wyrzuca Filesystem Size Used Available Use% Mounted on /dev/root 60.0M 34.7M 25.3M 58% / tmpfs 47.9M 0 47.9M 0% /ram /dev/root 60.0M 34.7M 25.3M 58% /dev.static tmpfs 47.9M 0 47.9M 0% /dev tmpfs 47.9M 0 47.9M 0% /dev/shm tmpfs 47.9M 16.0K 47.9M 0% /tmp /dev/sda1 229.2G 187.1M 217.4G 0% /hdd Dodam, że 1,5 roku temu zainicjowałem dysk i sformatowałem z menu Graterlia, a teraz z konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 To miejsce zajmuje kronika systemu ext3/4. Mój dysk 1TB po formacie na ext4 z tego co pamiętam miał zajęte 18GB. Wydaj polecenie: tune2fs -m 0 /dev/sda1 Po tym zabiegu odzyskałem 46GB miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Faktycznie po wydaniu polecenia tune2fs -m0 , zwiększyło się dostępne miejsce, natomiast dalej pokazuje że dysk ma 229.2GB a przed formatem pokazywało 232.9GB Filesystem Size Used Available Use% Mounted on /dev/sda1 229.2G 187.1M 229.0G 0% /hdd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Pamiętaj jednak że od tego dziennika zależy jak szybko napraw i się system plików po awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Dysk ma być tylko do filmów. Zastanawia mnie jednak nadal jedna sprawa, polecenie df -h zwraca 229.2GB (przed formatem 232.8GB) a polecenie fdisk -l 232.9GB, gdzie zginęło 3.6GB? W lutym instalowałem dysk w innym dekoderze przy użyciu kreatora z systemu (inicjalizacja, format), i w tym dekoderze nie zarezerwowało mi miejsca na kronikę plików, a df -h i fdisk zwracają zbliżone wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Po czytaj o różnicy miedzy ext2, ext3 i ext4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romulus Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 ok, wieczorem poogogluje, tyle że poprzednio miałem ext4 sformatowałem po przeczytaniu FAQ na ext3, mniej miejsca, sformatowałem spowrotem pod ext4 i też mniej niż poprzednio o 3.6GB Spróbuje jednak poczytać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 To jeszcze zerknij jak masz założone partycje (cfdisk /dev/sdXY). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swiroos Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Witam.Zainstalowałem dziś najnowsze wydanie gos do bsla.Wszysto pięknie chodzi ale jest jeden problem mianowicie tv nie wchodzi i nie wybudza się z trybu stand by.Może ktoś pomoże?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Szukałeś czytałeś na forum o CEC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swiroos Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Tylko to że cec nie dotyczy wersji realase a ja właśnie taką zainstalowałem z pendriva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Tylko to że cec nie dotyczy wersji realase a ja właśnie taką zainstalowałem z pendriva. skąd ten (błędny) pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swiroos Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 A przeczytałem jeden wątek może go źle zrozumiałem :).Ok czy aby to działalo potrzebna jest instalacja "enigma2-plugin-cec"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Pytanie raczej retoryczne ... oczywiście że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swiroos Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Dzięki za szybką odpowiedź ;).Byłem trochę zaskoczony bo w wersji którą do tej pory używałem nie było takich niespodzianek prawie wszystko czego potrzebowałem było w standardzie.A ta wersja jest rozczłonkowana i wszystko trzeba instalować.Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Dzięki za szybką odpowiedź ;).Byłem trochę zaskoczony bo w wersji którą do tej pory używałem nie było takich niespodzianek prawie wszystko czego potrzebowałem było w standardzie.A ta wersja jest rozczłonkowana i wszystko trzeba instalować.Pozdrawiam :) Ale dzięki temu zajmuje mniej miejsca i szybciej chodzi. Nie wdając się w rozwlekłe tłumaczenia dlaczego tak jest, fakt że wtyczka (która jest raz na ruski rok używana, albo wcale) jest w systemie nie jest dla niego obojętny, upraszczając, "pochłania zasoby", pamięć i czas procesora, tylko przez fakt, że jest zainstalowana i potencjalnie do użycia w każdej chwili. Przemnóż to przez ileś wtyczek i... Z tego powodu system został tak pocięty na kawałki. Ktoś coś potrzebuje, to sobie dogra, ktoś nie potrzebuje, to funkcji nie ma, a odbiornik mu chodzi lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Mam pytanie odnośnie pilota. Używam pilota Harmony skonfigurowanego na standardowego nboxa, a na ESI mam włączone miganie diodą. Czy to normalne, że po naciśnięciu przycisku dioda miga 2 razy? Nie wiem czy to wina Harmony, niestety nie mam oryginalnego pilota aby sprawdzić. Mam wrażenie że pilot jest słabo responsywny. Sprawdzam przeróżne konfiguracje opóźnień w GOSMgr, ale nie mogę znaleźć optymalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 - Podwójne mryganie może być związane z włączeniem funkcji mrygania we wtyczce frontpanel. - nie wiem co masz na myśli pisząc pilot jest słabo represywny, ale ustawienia opóźnień służą usunięciu podwójnych przeskoków. - nie wiem jakiego masz pilota harmony, ale w nim też się ustawia opóźnienia, przynajmniej w 650 i wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autokorekta. Chciałem napisać responsywny, choć to chyba też złe słowo. Mam wrażenie że dekoder mógłby reagować szybciej na naciśnięcia przycisków i dodatkowo niepokoi mnie podwójne mrugnięcie. Mam w Harmony opóźnienie Inter-key, ale ustawiłem na zero. Edit: No tak, nie używałem mrugania w Twojej wtyczce, tylko we Frontpanel. Po wyłączeniu we Frontpanel i włączaniu w GOSMgr - Icon 1 jest tak jak chciałem i pojedynczo. Dlaczego ta funkcjonalność jest zdublowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Edit: No tak, nie używałem mrugania w Twojej wtyczce, tylko we Frontpanel. Po wyłączeniu we Frontpanel i włączaniu w GOSMgr - Icon 1 jest tak jak chciałem i pojedynczo. Dlaczego ta funkcjonalność jest zdublowana? bo prowadzimy pracę rozwojowe i chwilowo mruganie jest w dwóch miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Może małe ustalenie. Mruganie diodą jest w evremote2 i tam ma zostać. Wynika to z tego, że obsługujemy już więcej tunerów a może będzie jeszcze więcej. To co się da zrobić poza OpenPLi należy tak wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Witam. Zauważyłem, że ukazała się aktualizacja picon. Natomiast wcześniej już wgrałem inne picony i mam ich ok. 400. Czy wgranie aktualizacji z repo zaszkodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Nic sie nie stanie ale przy kolejnych aktualizacjach opkg nie usunie Ci pikon ktorych nie ma w paczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasik Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Witam, Posiadam BZZB i od pewnego czasu mam problem z brakiem sygnału z satelity! Oprogramowanie GOS instalowane z pilota stabilne na bieżąco aktualizowane. Po włączeniu tunera mam sygnał, ale jak wyłącze do czuwania i ponownie włączę sygnału brak. Czasem restart całego tunera pomaga a nieraz muszę wyłączyć system później z prądu, odczekać parę minut i jest ok. System siedzi w nand. Zainstalowałem OPLi 8.3.0 na pen i tego problemu brak. Wygląda to tak ze po wyjściu z czuwania głowica nie wstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Prawdopodobnie remont Cie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Dlaczego po ostatniej aktualizacji listy kanałów cała kolejność została zmieniona. Każdy nauczył się układu jaki był, a tu nagle taka zmiana. Dodatkowo po co jest taki przedział w liście kanałów (patrz załącznik). Oznacz on, że po nim znajdują się tylko kanały SD ? Lecz tak nie jest gdyż przed przedziałem też znajdują się kanały SD. To jest niezrozumiałe @EDIT Obrazek muszę załączyć w innym miejscu gdyż otrzymuję błąd: Fatal error: Allowed memory size of 94371840 bytes exhausted (tried to allocate 18432 bytes) in /home/xunil/www/forum/Sources/Subs-Graphics.php on line 412 @EDIT2 Poprawiłem obrazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 O której liście piszesz? Obrazki załączasz zgodnie z regulaminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Lista od richtera Wszystko wydaje się rozsypane W dodatku brakuje kilku kategorii w "Ok--->Ulubione (niebieski)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Jeżeli to ta z OPKG to jest to lista w wersji "bierzesz jaka jest i nie narzekasz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Jest możliwość sprawdzenia SMART dysku zamontowanego w dekoderze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zobacz na listę paczek zainstalowanych w dekoderze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Jest możliwość sprawdzenia SMART dysku zamontowanego w dekoderze? Nie powinienem ..bo skoro ja znalazłem na forum to tobie też powinno się udać... w drodze wyjątku smartctl -A /dev/sda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Dzięki za podpowiedź. Już wszystko wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi