Gość lexs5 Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Witam mam pytanie w ustawianiach hotkey setup jak usunąć gdy niechcąco doda się nie ta funkcje co trzeba pod dany przycisk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Wybierz raz jeszcze tą samą funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 zainstalowałem dzisiaj ściągnięty obraz, chciałem doinstalować enigma2-skin-infinityhd-nbox, zainstalowała się ale nie mogę znaleźć w menu opcji SKIN jak była kiedyś. Gdzieś została przeniesiona ? Od razu zapytam też o opcje CEC, bo też jej nie widzę :-( Nie wiem czy to zaćma jakaś czy było coś zmienione i nie zapisano tego w zmianach. drzewo releaase dekoder nbox BSKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Xunil.pl lista zmin.... Wysłane z mojego LG-D802 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Dzięki, znalazłem. Ale myślałem że kolorowa czcionka to zmiany w gałęzi test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 zainstalowałem dzisiaj ściągnięty obraz, chciałem doinstalować enigma2-skin-infinityhd-nbox, zainstalowała się ale nie mogę znaleźć w menu opcji SKIN jak była kiedyś. Gdzieś została przeniesiona ? Od razu zapytam też o opcje CEC, bo też jej nie widzę :-( Nie wiem czy to zaćma jakaś czy było coś zmienione i nie zapisano tego w zmianach. drzewo releaase dekoder nbox BSKA Z ciekawosci, jak instalowales skorke, prze telnet czy gos manager? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 przez telnet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 @cronos20 Tu też czytałeś? → http://openpli.xunil.pl/index.php/Graterlia_OS_%E2%86%92_Informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Tego nie przeczytałem.:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Zaczynam sie zastanawiac po co aktualizowac WWW :-):-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Może warto by tutaj http://openpli.xunil.pl/index.php/Graterlia_OS_%E2%86%92_Historia_aktualizacji co jakiś czas, czyli w momencie przeniesienia dużej paczki zmian z TEST do release wpisać jedną linię komentarza, nawet pogrubioną czcionką z linkiem do http://openpli.xunil.pl/index.php/Graterlia_OS_%E2%86%92_Informacje, że taka zmiana miała miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 przez telnet Czyli skorzystałeś z drogi dla zaawansowanych. Jakbyś skorzystał z opcji dla niedoświadczonych/leniwych, to wtyczka do zmiany skórek "sama" by się doinstalowała. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Mozna tez wyslac email, PW, List poczta, smsa, cokolwiek. Jak ktos nie bedzie mial nawyku czytania to nie pomoze Atylko dolozy roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojapierdziu Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 dziś po aktualizacji strzałki na pilocie, które przełączały kanały pomiędzy wcześniej oglądanymi przestały działać. pytanie jak przywrócić ich wcześniejsze funkcje (przełączanie pomiędzy wcześniej oglądanymi kanałami << kanały w tył, >> kanały w przód)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 dziś po aktualizacji strzałki na pilocie, które przełączały kanały pomiędzy wcześniej oglądanymi przestały działać. pytanie jak przywrócić ich wcześniejsze funkcje (przełączanie pomiędzy wcześniej oglądanymi kanałami << kanały w tył, >> kanały w przód)?? Potwierdzam, tez to zauważyłem Wysłane z mojego LG-D802 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rok666 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 A nie da się na forum gdzieś dużą czcionką na głównej stronie przypinać informacji o aktualizacji? Wtedy każdy bez specjalnego wchodzenia w historię miałby info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 dziś po aktualizacji strzałki na pilocie, które przełączały kanały pomiędzy wcześniej oglądanymi przestały działać. pytanie jak przywrócić ich wcześniejsze funkcje (przełączanie pomiędzy wcześniej oglądanymi kanałam << kanały w tył, >> kanały w przód)?? Funkcja "pogryzła się" z przewijaniem w timieshifcie :( Możesz spróbować ustawić w Hotkey (Przyciski) przypisując funkcje "History back" i "History next". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lexs5 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Wybierz raz jeszcze tą samą funkcję. Tux dzięki jeszcze mam pytanie jak przypisać freeplayera bo go nie znajduje na przykład pod przycisk vod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Czy może mi ktoś powiedzieć czy mogę przez nbox-a wejść w pc i oglądać filmy z kompa. Próbowałem instalować minidlna itd czytałem szukałem i nie mogę sobie z tym poradzić .Może się nie da? adb 5800xx hdd enigma 08.11.2014 update 11.11.2014 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 enigma2-plugin-networkbrowser mapowanie zasobu z PC oglądanie. Pamiętaj tylko, że sieciówka w nBox nie jest najszybsza a jakość Twojej sieci ma kluczowe znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 jak najbardziej wydala sieciówka, nie ma żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Ale ja nie pisałem, że jest niewydajna do tego zadania. Jednak stan sieci może mieć duży wpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 wykonałem: 1-enigma2-plugin-networkbrowser OK 2-mapowanie zasobu z PC OK i nie wiem gdzie się pojawił mapowany dysk sieciowy z filmami:-( Sieć widzi komputer ale nie wiem co dalej.np z menadżer montowania? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Musisz go dodać w ustawieniach sieci w nboxie. Login, hasło, ip, protokół, nazwa zasobu Wysłane z mojego LG-D802 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 jest tak: konfiguracja sieci:/menadżer montowania/dodawanie udziałów sieciowych/: Mount edit: Aktywny-włącz lokalna nazwa udziału-(filmy) typ udziału sieciowego--udził nfs ip serwera--(ip komputera) udostępniony udział servera--/export/hdd? użyj jako hdd--tak? bufor wsize and rsize--4096 opcje montowania--rw,nolock,nfsvers=3,vers=3 chyba sobie z tym nie poradzę(miałem przez moment coś takiego(export/hdd/filmy, ale w folderze filmy nic nie było:-( :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Na komputerze rozumiem masz NFS server tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 myślę że nie .Na kompie mam Windowsa więc pewnie ma być CIFS ?TAK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Sprawdź ... nie pytaj ... trochę własnej inicjatywy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 myślę że nie .Na kompie mam Windowsa więc pewnie ma być CIFS ?TAK? Pewnie tak. Dalej szukaj w FAQ: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,81.msg17882.html#msg17882. BTW: O ile Windows Cię wpuści, a od Visty w górę różnie z tym bywa :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Na razie wszystkim bardzo bardzo dziękuję za pomoc :) Na chwilę obecną nic z tego nie wychodzi ,jutro będę dalej próbował... Moich zmagań cd . Według FAQ powinienem: 1. wykonać polecenie: opkg install kernel-modules-cifs-gos co zainstaluje paczkę(BRAK TAKIEGO POLECENIA w opkg!!!!!) można liczyć na jakieś wskazówki ;) Nie piszemy posta pod własnym postem... edytuemy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Ten moduł tyczy się ESI/UHD. ADB ma jeszcze starszą wersje kernela i wkompilowaną opcję na sztywno. Kernel czeka na aktualizację. Kiedy - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Czyli na razie nic z tego,szkoda :( dzięki za info. Pozdrawiam Zmagań cd ale są jakieś postępy pojawiło mi się pod klawiszem vod "Network Mount"/sharename ale folder pusty. Wykrywa mi w sieci kompa z win7 i win 8(ale brak plików udostępnionych),zapory wyłączone anty virusy wyłączone. Może sprawdzić jeszcze na kompie z xp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Ten moduł 5800xx ma już. Nic nie musisz instalować. enigma2-plugin-networkbrowser i ustalenie zasobów cifs. Osobna sprawa jaki to Windows, jak ma stawiona autoryzację i jak to zadziała. MS ma swój świat, swoje protokoły i niekoniecznie zgodne z resztą systemów na świecie. Na 100% to działa, ale jak skonfigurować? Ja nie mam Windows od 1997. Nie mam i nie chce mieć. Jednak ludzie z Windows donoszą, że jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amigos26 Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Koledzy op dzisiejszej aktualizacji (instalacja od nowa) nie mam obsługi NTFS. Pendrive wyświetla że pusty Próbowałem zainstalować kernel-modules-extrafs-gos ale zależności nie pozwalają. nBox_2850st:~# opkg install kernel-modules-extrafs-gos Installing kernel-modules-extrafs-gos (2.6.32.61.0215.03) on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/adb28xx/kernel-modules-extrafs-gos_2.6.32.61.0215.03_adb28xx.ipk. Collected errors: * satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kernel-modules-extrafs-gos: * kernel-core-tux-gos * * opkg_install_cmd: Cannot install package kernel-modules-extrafs-gos. tux to chyba twoja paczka gdzie ją znaleźć kernel-core-tux-gos/ Package: kernel-modules-extrafs-gos Version: 2.6.32.61.0215.03 Depends: graterlia-core, kernel-core-tux-gos Section: graterlia/kernel Architecture: adb28xx Maintainer: tux MD5Sum: f06cc278a47a9415429b28d9d90c83a2 Size: 156918 Filename: kernel-modules-extrafs-gos_2.6.32.61.0215.03_adb28xx.ipk Source: none Description: tux kernel module for extra FS (MS-DOS, FAT, VFAT, NTFS, ISOFS, UDF) HomePage: http://xunil.pl Priority: optional Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johnyswir Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 zainstalowałem paczkę z pilota: "exteplayer" niestety nie działa ten odtwarzacz. Kontaktowałem się na forum dvhk z kolegą który sie tym zajmuje i poinformował mnie, że paczka jest niekompletna. Po wpisaniu na konsoli "exteplayer" wywala " error while loading shared libraries: libavformat.so.55: cannot open shared object file: No such file or directory" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Bo jest juz u nas nowsze ffmpeg. Cenna uwaga. Potrzebujemy przekompilować extplayer. EDIT tux: Prawdopodobnie za 15 minut będzie już update. Zainteresowani proszeni o TEST. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 GraterliaOS:~# opkg update Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/Packages.gz. Inflating http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/opkg/lists/graterlia. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/adb5800xx/Packages.gz. Inflating http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/adb5800xx/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/opkg/lists/adb5800xx. GraterliaOS:~# opkg upgrade Upgrading eplayer3ext from 0.0.2 to 0.0.3 on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/eplayer3ext_0.0.3_sh4.ipk. Upgrading sysvinit from 2.88.0dsf-3 to 2.88.0dsf-5 on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/sysvinit_2.88.0dsf-5_sh4.ipk. Configuring eplayer3ext. Collected errors: * opkg_download: Failed to download http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/sysvinit_2.88.0dsf-5_sh4.ipk, wget returned 8. * opkg_install_pkg: Failed to download sysvinit. Perhaps you need to run 'opkg update'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Sprawdź teraz → wpadłeś w czas....no taki na "U" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 z sysvinit_2.88.0dsf-5 sobie poradziłem GraterliaOS:~# exteplayer3 exteplayer3: error while loading shared libraries: librtmp.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory GraterliaOS:~# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Po upgrade? Niemożliwe. Już jest nowy extplayer3 w OPKG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 tak GraterliaOS:~# opkg update Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/Packages.gz. Inflating http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/opkg/lists/graterlia. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/adb5800xx/Packages.gz. Inflating http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/adb5800xx/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/opkg/lists/adb5800xx. GraterliaOS:~# opkg upgrade GraterliaOS:~# exteplayer3 exteplayer3: error while loading shared libraries: librtmp.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory GraterliaOS:~# w /usr/lib mam symlink librtmp.so oraz plik librtmp.so.1 brak librtmp.so.0 wiem że mogę sam sobie podlinkować ale chyba nie o to chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Coś masz w paczkach nie tak. Symlink jest w paczce librtmp_2.4.3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 zgadza się mam librtmp - 2.4.3 jeżeli powinien być to sobie poprawie... GraterliaOS:~# opkg install --force-depends librtmp Package librtmp (2.4.3) installed in root is up to date. GraterliaOS:~# exteplayer3 exteplayer3: error while loading shared libraries: librtmp.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory GraterliaOS:~# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Sprawdziłem - w paczce plik jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 podlinkowałem ręcznie GraterliaOS:/usr/lib# exteplayer3 tools/eplayer2.c > {"EPLAYER3_EXTENDED":{"version":1}} give me a filename please GraterliaOS:/usr/lib# cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beny98 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Czyli na razie nic z tego,szkoda :( dzięki za info. Pozdrawiam Zmagań cd ale są jakieś postępy pojawiło mi się pod klawiszem vod "Network Mount"/sharename ale folder pusty. Wykrywa mi w sieci kompa z win7 i win 8(ale brak plików udostępnionych),zapory wyłączone anty virusy wyłączone. Może sprawdzić jeszcze na kompie z xp? ma ktoś może jakieś wskazówki??:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu35 Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Witam, w najnowszej wersji znikła możliwość szybkiego wyszukiwania kanałów, jak nazywa się ta paczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Próbowałeś dopasować nazwę do funkcji? Przecież nie będziemy za każdym razem podawać nazwy wtyczek do instalacji. Gdzie własna inicjatywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zlewek Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Witam, chciałbym wyczyścić listę kanałów. Trzeba ręcznie usuwać każdy bukiet czy można to zrobić hurtowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Z poziomu dreamboxEDIT możesz zaznaczyć te które chcesz usunąć i usunąć hurtowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi