Gość future0 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Sam zasilacz: 12.26V, po podpięciu: 12.14V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 W trakcie aktualizacji wyskakuję taki błąd: Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/chlists/Packages.gz. wget: server returned error: HTTP/1.1 404 Not Found Collected errors: * opkg_download: Failed to download http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/chlists/Packages.gz, wget returned 1. błąd wynika z tego, że wycofaliśmy się z dystrybucji list kanałów opracowywanych przez @richter, w związku z permanentnym ich wykradaniem, podpisywaniem jako własne, wrzucaniem na "uploady" wielu serwisów itd. masz do wyboru albo błąd ignorować, albo usunąć z pliku opkg.conf zlokalizowanego w /etc/opkg/ linijkę zawierającą adres który widać wyżej, zgodnie z zasadami (sposób zapisu końców linii), o których piszemy w FAQ. a jest szansa na inną listę w repo? przynajmniej HB pl? a może jest szansa na listę @richter na maila w zamian za jakąś wpłatę na cel charytatywny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 kikut:~# opkg list | grep rich enigma2-channels-hotbird-richter-polskie - 2014-07-28 - Channels list for Hotbird (polish channels only) (by Richter) enigma2-picon-hotbird-richter-polskie-100x60 - 2014-05-13 - Set of picons 100x60 for @Richter PL channel list enigma2-picon-hotbird-richter-polskie-220x132 - 2014-05-13 - Set of picons 220x132 for @Richter PL channel list kikut:~# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 kikut:~# opkg list | grep rich enigma2-channels-hotbird-richter-polskie - 2014-07-28 - Channels list for Hotbird (polish channels only) (by Richter) enigma2-picon-hotbird-richter-polskie-100x60 - 2014-05-13 - Set of picons 100x60 for @Richter PL channel list enigma2-picon-hotbird-richter-polskie-220x132 - 2014-05-13 - Set of picons 220x132 for @Richter PL channel list kikut:~# dzięki Tux, Niestety jestem niedouczony :-( jak zmienić: GraterliaOS:~# na kikut:~# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zacytuję stronę projektu, gdzie informacje pisze dla siebie i chyba tylko garstki osób :) Jeżeli chcesz aby Twój box miał inną nazwę niż predefiniowana (GraterliaOS) utwórz plik "hostname" i wpisz w nim nazwę swojego Boxa. Plik wgraj do /etc. Następnie zrestartuj hostname (/etc/init.d/hostname start). Pamiętaj aby w nazwie nie używać SPACJI oraz o tym aby plik miał znak końca linii UNIX. Wyjątek stanowi DHCP. Jeżeli serwer DHCP nadaje nazwę to ona się sama ustawi niezależnie od pliku hostname. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Po co to chcesz zmieniać? Przecież to tylko nazwa urządzenia/użytkownika wyświetlana w SSH. Wpisujesz: opkg install enigma2-channels-hotbird-richter-polskie i tyle. Na przyszłość aby sprawdzić czy doszła jakaś aktualizacja wpisujesz to co podał tux (opkg list | grep rich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Dzięki za wyjaśnienia, ale nadal coś mi nie wychodzi: GraterliaOS:~# opkg install enigma2-channels-hotbird-richter-polskie Installing enigma2-channels-hotbird-richter-polskie (2014-07-28) on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/enigma2-channels-hotbird-richter-polskie_2014-07-28_sh4.ipk. Collected errors: * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/tuxbox/satellites.xml But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/bouquets.radio But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/userbouquet.dbe00.radio But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/userbouquet.dbe25.tv But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/userbouquet.dbe02.tv But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/userbouquet.dbe69.tv But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/userbouquet.dbe26.tv But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/blacklist But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/bouquets.tv But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/lamedb But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * opkg_install_cmd: Cannot install package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie. GraterliaOS:~# cały czas mam tą listę: SmartHD+ Lista odtwarzania PL FTA/ KOD duble Lista odtwarzania FTA English Lista odtwarzania FTA Germany Lista odtwarzania FTA Italia Lista odtwarzania FTA France Lista odtwarzania FTA Espaniol / Portugal Lista odtwarzania FTA Azja/Arab Lista odtwarzania FTA INNE Lista odtwarzania @richter_130214 Lista odtwarzania Favourites (TV) GraterliaOS:~# opkg list_installed ] może jeszcze coś poradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 opkg update opkg upgrade opkg remove enigma2-channels-hotbird-richter opkg install enigma2-channels-hotbird-richter-polskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cronos20 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 tak, te komendy znam i nic nie dają: BusyBox v1.22.1 (2014-06-06 18:54:17 CEST) built-in shell (ash) Enter 'help' for a list of built-in commands. GraterliaOS:~# opkg update Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/Packages.gz. Inflating http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/opkg/lists/graterlia. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/esi88/Packages.gz. Inflating http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/esi88/Packages.gz. Updated list of available packages in /var/opkg/lists/esi88. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/chlists/Packages.gz. wget: server returned error: HTTP/1.1 404 Not Found Collected errors: * opkg_download: Failed to download http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/chlists/Packages.gz, wget returned 1. GraterliaOS:~# opkg upgrade Upgrading enigma2-channels-hotbird-richter from 2014-04-25 to 2014-07-04 on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/chlists/enigma2-channels-hotbird-richter_2014-07-04_sh4.ipk. wget: server returned error: HTTP/1.1 404 Not Found Collected errors: * opkg_download: Failed to download http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/chlists/enigma2-channels-hotbird-richter_2014-07-04_sh4.ipk, wget returned 1. * opkg_install_pkg: Failed to download enigma2-channels-hotbird-richter. Perhaps you need to run 'opkg update'? GraterliaOS:~# opkg install enigma2-channels-hotbird-richter-polskie Installing enigma2-channels-hotbird-richter-polskie (2014-07-28) on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/enigma2-channels-hotbird-richter-polskie_2014-07-28_sh4.ipk. Collected errors: * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/tuxbox/satellites.xml But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/bouquets.radio But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/userbouquet.dbe00.radio But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/userbouquet.dbe25.tv But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/userbouquet.dbe02.tv But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/userbouquet.dbe69.tv But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/userbouquet.dbe26.tv But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/blacklist But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/bouquets.tv But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * check_data_file_clashes: Package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie wants to install file /etc/enigma2/lamedb But that file is already provided by package * enigma2-channels-hotbird-richter * opkg_install_cmd: Cannot install package enigma2-channels-hotbird-richter-polskie. GraterliaOS:~# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 zapomniales o opkg remove enigma2-channels-hotbird-richter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Dodatkowo usuń z opkg.conf linie od chlist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Poszukuję pluginu do konfiguracji pilota (w OPKG niestety nie znalazłem, szukałem fraz: remote, pilot), chciałbym móc przypisać funkcje pod kolorowe guziki. Mam jeszcze jedną prośbę, czy można do OPKG wrzucić wersję freeplayer'a z możliwością wyboru biblioteki do odtwarzania? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 A na forum szukałeś leży w Wtyczkach ... nazwa "Assignbutton" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Oczywiście, że tak ale pod innymi nazwami.. Stąd moje pytanie w poście. Dzięki za podrzucenie nazwy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 W OPKG też jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Właśnie z opkg ściągnąłem :) Tylko wcześniej nie wiedziałem pod jaką nazwą szukać. Pozostaje drugie pytanie, czy da rade zaadaptować pod Graterlie najnowszego freeplayer'a? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Chyba da ale muszę mieć chwilkę na to. I na 100% nie będzie to tylko paczka freplayer ale będzie groziło instalacją ffmpeg + inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bogie Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Aż mi głupio to pisać, ale szukam ze 2 godziny i nie mogę znaleźć, a już to raz robiłem. Jak zamontować dysk sieciowy jako lokalizację nagrań? Zamontowałem jaki HDD, ale nie wiem co dalej - nie widać go w lokalizacji nagrań. Da się to zrobić z pilota, czy trzeba zrobić przez ssh/sieć? Kiedyś zasoby montowane pod media, ale nie pamiętam jak to robiłem. Proszę choćby o podpowiedź czego szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Wskazujesz folder pod którym montuje się zasób sieciowy. W ustawieniach nagrań klikasz guzik menu (przy wskazywaniu folderów), przechodzisz do listy folderów (bo domyślnie jesteś w liście ulubionych), szukasz folderu w którym masz zamontowany dysk sieciowy i klikasz będąc na nim guzik menu (ważne abyś nie wchodził w tel folder bo wtedy przypiszesz lokalizację wyższą). Następnie ponownie guzik menu, przechodzisz do listy ulubionych i zatwierdzasz to co przed chwilą przypisałeś. Mam nadzieję, że wytłumaczyłem to w miarę jasno ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bogie Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Problem w tym, że zamontowałem zasób w menu sieć jako hdd, ale nie podmontowałem go pod folder, nie pamiętam jak to zrobić. Resztę wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Dzisiaj wymyśliłem sobie postawić klient torrent na tunerze. Skorzystałem oczywiście z OPKG, zainstalowałem transmission lecz mam problem taki jak opisał kolega w tym poście: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1103.msg18655.html#msg18655 Graterlia oficjalna (nie test), próbuję się połączyć przez przeglądarkę, program Transmission Remote GUI niestety bezskutecznie. Komendy typu start / restart do transmission nic nie dają, niby zwracany jest komunikat, że wszystko jest w porządku lecz proces się nie uruchamia. Plik konfiguracyjny mam standardowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Problem w tym, że zamontowałem zasób w menu sieć jako hdd, ale nie podmontowałem go pod folder, nie pamiętam jak to zrobić. Resztę wiem. Właczyłeś przy montowaniu opcję "Użyj jako hdd" (czy jakoś tak)? Jeżeli tak, to zdaje się tu jest problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swiroos Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam.Zainstalowałem dziś system core i chciałem uruchomić wifi tl 727n na chipsecie rt5370 ale jej nie wykrywa.Trochę poczytałem sciągłem paczke ze sterownikami do wifi ale przy próbie instalacji wyskakuje komunikat o niemożności zainstalowania :(.Z resztą żaden plik *.ipk nie da się zainstalować.Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 A gdzie jakieś konkrety... jakie komunikaty przy próbach instalacji poprzez opkg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swiroos Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Już wyjaśniam.Skorzystałem z pomocy quell z tego wątku http://forum.xunil.pl/index.php/topic,824.msg19030.html#msg19030.Mam nboxa bska więc skopiowałem dokładnie takie same pliki do root i próbowałem zainstalować z pilota przez dream explorer.Po takiej czynności wyświetla :"opkg_install_pkg:package nazwa_pliku md5sum mismath.Either the opkg or the package index are corrupt.Try 'opkg update'.Próbowałem również zainstalować z terminala ale jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Jak probowales z terminala to polaczenie do sieci masz. opkg update opkg install PACZKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swiroos Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Przy "opkg install" wyświetla komunikat jw.Teraz próbowałem "opkg update" i wyświetla komunikat że sciąga paczke z serwerwa i poniżej :"updated list of available packages in /var/opkg/lists/adb5800xx".Zrobiłem tak ze wszystkimi plikami zrestartowałem tuner ale wciąż nie widzi karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swiroos Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Jeszcze jedno.Wcześniej jak wpisałem "opkg list-installed | grep wifi" to wyświetlało mi to: python-wifi-gos - 0.5.0 wifi-rt5370 - 1.0.0.Teraz po uaktualnieniu wyświetla tylko to: python-wifi-gos - 0.5.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 opkg install kernel-modules-wifi-rt5370-gos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swiroos Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Wielkie dzięki.Teraz działa :).To wychodzi na to że nie trzeba kopiować tych plików do pamięci.Wystarczy wpisać tą komendę w terminalu i wszystkie pliki zostaną sciągnięte i zainstalowane automatycznie w odpowiedniej kolejności?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Jeżeli tuner jest podpięty do LAN a w LAN masz świat to oczywiście. OPKG ładnie zassa co trzeba i skonfiguruje. Paczki są jako emergency. Planuję dodatek jak tar.gz z instalatorem w pliku. Niestety są na razie inne sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość future0 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 gdzie teraz włączyć vfd dla bska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiso Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 gdzie teraz włączyć vfd dla bska ? http://nbox.xunil.pl/index.php/Graterlia_OS_%E2%86%92_Historia_aktualizacji << 29 Lipiec 2014 >> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość future0 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 doszedłem już :) a po aktualizacji został PP Panel, tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hawkeye11647 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Wpisz z terminala opkg remove --autoremove enigma2-plugin-ppanel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 a po co, przecież można odinstalować korzystając z pilota :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zainstalowałem najnowszą GraterlieOS stable na ESI88 i Nboxach i nigdzie nie działają przyciski na tunerze POWER , CH+ i CH- Czym to jest spowodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hawkeye11647 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Wpisz z terminala opkg install dev-gos --force-reinstall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madainpl Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Jaka komenda powoduje zmiana w TV na wejścia HDMI 1 -tak jak przy włączeniu dekodera z uśpienia ;)THQ Dziękuje @matzg @mickey sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Włączenie dekodera (wybudzenie) wget -q -O /dev/null http://127.0.0.1/web/powerstate?newstate=4 Wyłączenie dekodera (standby) wget -q -O /dev/null http://127.0.0.1/web/powerstate?newstate=5 Odnośnie CEC power off echo "3036" > /proc/stb/hdmi/cec power on echo "3004" > /proc/stb/hdmi/cec z tym że jak masz włączony CEC (plugin) w dekoderze to wystarczy same sterowanie (wybudzenie/standby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 W ramach uzupełnienia: Przełączanie aktywnego wejścia HDMI, kolejno HDMI1, HDMI2, HDMI3 i HDMI4: echo "3f821100" > /proc/stb/hdmi/cec echo "3f822100" > /proc/stb/hdmi/cec echo "3f823100" > /proc/stb/hdmi/cec echo "3f824100" > /proc/stb/hdmi/cec To wszystko dotyczy modułu cec_ctrl.ko, czyli tego który jest w nboksach. Jeżeli używany jest nowy moduł cec.ko, np. w esi, to 6 komend podanych powyżej wygląda tak: echo "30 36 " > /proc/stb/cec/send echo "30 04 " > /proc/stb/cec/send echo "3f 82 11 00 " > /proc/stb/cec/send echo "3f 82 21 00 " > /proc/stb/cec/send echo "3f 82 31 00 " > /proc/stb/cec/send echo "3f 82 41 00 " > /proc/stb/cec/send Jak ktoś wie jak przełączyć na DVB-T to proszę uzupełnić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 ESI106:~# opkg upgrade Upgrading enigma2-plugin-freeplayer from 1.62.1 to 1.63.1 on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/enigma2-plugin-freeplayer_1.63.1_sh4.ipk. Collected errors: * satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for enigma2-plugin-freeplayer: * font-CLT * font-TCCEB * Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 U mnie niestety ten sam błąd z aktualizacją freeplayer'a :( Na wersji stabilnej jak i TEST. Brakuje dwóch czcionek bez których nie chce zainstalować nowej paczki :) Ale już wielkie dzięki za zaadaptowanie nowej wersji z wyborem biblioteki do odtwarzania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 EDIT tux: Naprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Hmmm, u mnie wciąż brakuje tych czcionek. opkg update, opkg upgrade i błąd wciąż ten sam (zarówno na stabilnym jak i test). GraterliaOS:~# opkg upgrade Upgrading enigma2-plugin-freeplayer from 1.62.1 to 1.63.1 on root. Downloading http://graterlia.xunil.pl/repodata/release/sh4/enigma2-plugin-freeplayer_1.63.1_sh4.ipk. Collected errors: * satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for enigma2-plugin-freeplayer: * font-CLT * font-TCCEB * Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Hmmm, u mnie wciąż brakuje tych czcionek. opkg update, opkg upgrade i błąd wciąż ten sam (zarówno na stabilnym jak i test). Spróbuj opkg install enigma2-plugin-freeplayer --force-reinstall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Pomogło, dzięki! :) Ale teraz mam następny problem, mianowicie nie mogę odpalić materiału z wykorzystaniem biblioteki eplayer3. Gstreamer działa prawidłowo. Edit: Nie odtwarza pliku .mp4, z nagraniem TV radzi sobie bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 FreePlayera mamy nowego (dzięki @freebox), ale żeby działało EPlayer3 potrzebna jest jeszcze nowa kompilacja enigmy. Jak się pojawi, to będzie działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dev14 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Witam. Po ostatniej aktualizacji wyskoczył taki error, mam się tym martwić czy nie przejmować ? Configuring openssh. $Stopping sshd:ok $Generating SSH1 RSA host key: ok $Generating SSH2 RSA host key: ok $Generating SSH2 DSA host key: ok $Generating SSH2 ECDSA host key: ok $Generating SSH2 ED25529 host key: ok $Starting sshd:ok Configuring frontpanels. Configuring graterlia-logo. Configuring graterlia-scripts. Configuring autofs. Configuring graterlia. Collected errors: * file_md5sum_alloc: Failed to open file /etc/sysconfig/system.conf: No such file or directory. Swoją drogą dziękuje za ogrom pracy jaką wykonujecie przy tym projekcie, naprawdę super wam to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Nie ma się czy martwić. Trafia do poprawki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi