Marcin Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Czy ktoś jeszcze ma problemy z w/w kanałem? Najczęściej w nocy tak po godz 22 nie mogę go oglądać, nie ma obrazu a dźwięk ma czkawke. Szukałem problemu po stronie instalacji ale, antena ustawiona od nowa, w sumie była i tak dobrze ustawiona, wcześniej zmieniłem konwerter na Sharpa. Kabel antenowy zamierzony i nie ma strat. Dekoder to esi88 z Gos. W sumie teraz jak to pisałem postanowiłem zmienić kabel i przepiolem go do drugiej głowicy. Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Czy ktoś jeszcze ma problemy z w/w kanałem? Najczęściej w nocy tak po godz 22 nie mogę go oglądać, nie ma obrazu a dźwięk ma czkawke. Zaciekawiłeś mnie :) w nocy sobie pstryknę na ten kanał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 To sprawdź. Na bank zawsze w nocy. Nie wiem czemu. W dzień jest ok. Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Czy ktoś jeszcze ma problemy z w/w kanałem? Najczęściej w nocy tak po godz 22 nie mogę go oglądać, nie ma obrazu a dźwięk ma czkawke. Zaciekawiłeś mnie :) w nocy sobie pstryknę na ten kanał ;) I jak? U mnie od momentu napisania posta do wczoraj w nocy działało. Po 1 w nocy jak włączyłem to już nie. Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Sprawdzałem i nic takiego nie mam. Nawet teraz włączyłem i chodzi. Ciekawe że tylko w nocy tak masz. Siła sygnału jest dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 U mnie też jest OK. Godzina nie ma znaczenia. Czasem lecę po kanałach bo sprawdzam coś nawet o 2 czy 3 w nocy. U mnie czasza 60cm + Inverto RED. ustawione kilka lat temu i nie tykane palcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 U mnie też jest OK. Godzina nie ma znaczenia. Czasem lecę po kanałach bo sprawdzam coś nawet o 2 czy 3 w nocy. U mnie czasza 60cm + Inverto RED. ustawione kilka lat temu i nie tykane palcem. być może w środku nocy ktoś zaczyna coś transmitować. jakieś LTE czy coś. co by tłumaczyło, czemu to się pojawia tylko wtedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Ale dziwne, że tylko na tym kanale tak mam. Na sąsiadujących z listy NC+ czyli Discovery Xtra, klatkuje ale da się w miarę oglądać w tym samym czasie jak nie mam BBC Birt. Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Mogę się mylić, ale zapewne jak weźmiesz poziomnicę to "wieszak" od anteny nie będzie miał ani pionu, ani poziomu. Jeżeli tak to prawie na pewno nie ustawisz dokładnie anteny. Ale oczywiście mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 No właśnie o dziwo się sam zdziwiłem. Kiedyś czytałem o tym na forum i jak zmieniałem konwerter to specjalnie wziąłem poziomie. Okazało się, że pion i poziom jest. Chyba, że poziomica szwankuje :) Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Jeżeli faktycznie masz poziom i pion to zaczynamy od tego czy antena jest 100% OK. Nawet najmniejsze wgniecenie czy zagięcie == złom. Potem konwerter. Nawet milimetr kąta skrętu ma znacznie. Wreszcie -- może drzewo? w dniu nie wieje, w nocy lekko wieje i masz kłopot? Podaj jeszcze wartość SNR/AGC i BER w momencie kiedy masz ten kanał i w momencie gdy go nie ma. Odbiór masz, albo go nie masz. Jak jest coś niestabilne to należy szukać co się zmienia w warunkach odbioru. Dlatego zacząłem od pion/poziom - eliminacja każdego szczebla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Podaję dane usunięto regulamin Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Ber poproszę z dekodera ze skorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Ber poproszę z dekodera ze skorki Nie ma różnicy!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Dokładnie. Nie ma różnicy. Jest to samo. To ciągnie z GOS Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 W takim razie ber 23 tak? To 23 to liczba po e czy przed e? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Nie ma różnicy!? hm, z tego co obserwowałem, to nie każda skórka prawidłowo wyświetla ber, natomiast raczej prawidłowy ber powinien być widoczny na open-webifie, oczywiście jeśli jest doinstalowana wtyczka do enigmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 W takim razie ber 23 tak? To 23 to liczba po e czy przed e? O qrde, nie wiem. Może ktoś powie. Ewentualnie jaką wtyczkę odinstalować? Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Skórka default + 2x Info. Na górze jest informacja o sygnale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Skórka default + 2x Info. Na górze jest informacja o sygnale. To ja coś mam nie tak bo nie mam tego Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Nie ma różnicy!? hm, z tego co obserwowałem, to nie każda skórka prawidłowo wyświetla ber, natomiast raczej prawidłowy ber powinien być widoczny na open-webifie, oczywiście jeśli jest doinstalowana wtyczka do enigmy. Akurat na openwebif nie pokazuje nic! A na infinity i skin default i na converterze opartym na openpli wyświetla BER: 3.2e-04 (BBC Brit) @marcin: Przytrzymaj klawisz BACK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 e-04 to już nie źle. Ale w sumie dla anteny 60cm. Przy 80-90 powinno być co najmniej -5. Ogólnie zasada jest taka: liczba po - (minusie) jak najwyższa; w przypadku taj samej liczby po - (minusie) liczba z lewej strony jak najniższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 To ja mam 90cm i przeważnie mam BER 5, tylko że tam gdzie jest BBC Brit zawsze mam słabo, 12476 H coś mnie nie lubi :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 my tu gadu-gadu, a wygląda, że wyszedł świeży babol w OW/openpli/e2. Bo mam silne przekonanie, że "wcześniej" widziałem prawidłowo raportowany BER przez OW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Bo mam silne przekonanie, że "wcześniej" widziałem prawidłowo raportowany BER przez OW. A bo ja wiem... Tam chyba zawsze był taki dziwny numerek. Po urlopie spróbuję się do tego dogrzebać. PS. To zdaje się nie jest BER a liczba błędów, czyli "dzielna". Potrzebny jest jeszcze "dzielnik", ale pojęcia nie mam ile wynosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Dla porównania z TVN Dlaczgo nagminnie lamiesz regulamin.Jak umieszczamy obrazki Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Dziwne że tobie się pokazuje wartość BER, jaką ty masz wersję Gos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Ja mam core minus to co mi niepotrzebne Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi