Gość herpoi Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Chyba nie przeczytałeś uważnie tego co napisałem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość b4mbus Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Wybacz :) Chciałem od drugiej strony do tego podejść :) już się bawię zgodnie z twoim opisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Możesz się bawić jak chcesz, pokazałem tylko jedną z dróg, a na początek ta jest chyba łatwiejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość b4mbus Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 A więc starałem się uruchomić te binarki i przy próbie wyskakuje: GraterliaOS:/usr/local/bin# ./neutrino ./neutrino: error while loading shared libraries: libcurl.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory W tym co kompilowałem nie było tego pliku. Znalazłem go w innym image i skopiowałem jednak nadal coś nie tego... GraterliaOS:/usr/local/bin# ./neutrino ./neutrino: error while loading shared libraries: /usr/lib/libcurl.so.4: file too short Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Przecież libcurl jest częścią GOS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość b4mbus Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Przecież libcurl jest częścią GOS. W GOS w /lib ani /usr/lib tego nie ma Wyszukiwarka plików też nic nie pokazała. Znalazłem w gos z neutrino. W czystym GOS nie ma tego albo jestem ślepy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 OPKG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość b4mbus Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Kiedy podczas próby uruchomienia wyskakuje błąd "File to short" mam rozumieć, że jest nie pod ten kernel ? Aktualnie wiszę na bibliotece "libFLAC.so.8". Skopiowałem ją z innego firmware ale nic nie dało... chyba. że samo kopiowanie nic nie daje... Jakieś podpowiedzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Pewnie biblioteka jest dla innej architektury. Jak skopiujesz dla sh4 to często jako tako działa. Sent from my NOKIA using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 jest skompilowana pod inną konfiguracje kernela i nie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość b4mbus Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Pewnie biblioteka jest dla innej architektury. Jak skopiujesz dla sh4 to często jako tako działa. Sent from my NOKIA using Tapatalk No właśnie szukam ich w dostępnych na rynku oprogramowaniach dla adb5800. Ale pewnie muszę wybierać pod te same kernele. EDIT: Zacząłem kompilacje od nowa i teraz wisi na takim błędzie... Making all in libdvbsub make[4]: Wejście do katalogu `/home/mr/github/source/nhd2-exp/lib/libdvbsub' CXX dvbsubtitle.o dvbsubtitle.cpp: In destructor ‘virtual cDvbSubtitleBitmaps::~cDvbSubtitleBitmaps()’: dvbsubtitle.cpp:66:28: warning: ‘AVSubtitleRect::pict’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3710) [-Wdeprecated-declarations] av_freep(&sub.rects[i]->pict.data[0]); ^ dvbsubtitle.cpp:66:28: warning: ‘AVSubtitleRect::pict’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3710) [-Wdeprecated-declarations] dvbsubtitle.cpp:66:33: warning: ‘AVPicture::data’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3668) [-Wdeprecated-declarations] av_freep(&sub.rects[i]->pict.data[0]); ^ dvbsubtitle.cpp:66:33: warning: ‘AVPicture::data’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3668) [-Wdeprecated-declarations] dvbsubtitle.cpp:67:28: warning: ‘AVSubtitleRect::pict’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3710) [-Wdeprecated-declarations] av_freep(&sub.rects[i]->pict.data[1]); ^ dvbsubtitle.cpp:67:28: warning: ‘AVSubtitleRect::pict’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3710) [-Wdeprecated-declarations] dvbsubtitle.cpp:67:33: warning: ‘AVPicture::data’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3668) [-Wdeprecated-declarations] av_freep(&sub.rects[i]->pict.data[1]); ^ dvbsubtitle.cpp:67:33: warning: ‘AVPicture::data’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3668) [-Wdeprecated-declarations] dvbsubtitle.cpp: In member function ‘void cDvbSubtitleBitmaps::Draw(int&, int&, int&, int&)’: dvbsubtitle.cpp:130:50: warning: ‘AVSubtitleRect::pict’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3710) [-Wdeprecated-declarations] uint32_t * colors = (uint32_t *) sub.rects[i]->pict.data[1]; ^ dvbsubtitle.cpp:130:50: warning: ‘AVSubtitleRect::pict’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3710) [-Wdeprecated-declarations] dvbsubtitle.cpp:130:55: warning: ‘AVPicture::data’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3668) [-Wdeprecated-declarations] uint32_t * colors = (uint32_t *) sub.rects[i]->pict.data[1]; ^ dvbsubtitle.cpp:130:55: warning: ‘AVPicture::data’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3668) [-Wdeprecated-declarations] dvbsubtitle.cpp:144:54: warning: ‘AVSubtitleRect::pict’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3710) [-Wdeprecated-declarations] fb_pixel_t * newdata = simple_resize32(sub.rects[i]->pict.data[0], colors, sub.rects[i]->nb_colors, width, height, nw, nh); ^ dvbsubtitle.cpp:144:54: warning: ‘AVSubtitleRect::pict’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3710) [-Wdeprecated-declarations] dvbsubtitle.cpp:144:59: warning: ‘AVPicture::data’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3668) [-Wdeprecated-declarations] fb_pixel_t * newdata = simple_resize32(sub.rects[i]->pict.data[0], colors, sub.rects[i]->nb_colors, width, height, nw, nh); ^ dvbsubtitle.cpp:144:59: warning: ‘AVPicture::data’ is deprecated (declared at /home/mr/github/tufsbox/cdkroot/usr/include/libavcodec/avcodec.h:3668) [-Wdeprecated-declarations] dvbsubtitle.cpp: In constructor ‘cDvbSubtitleConverter::cDvbSubtitleConverter()’: dvbsubtitle.cpp:188:33: error: ‘CODEC_ID_DVB_SUBTITLE’ was not declared in this scope avcodec = avcodec_find_decoder(CODEC_ID_DVB_SUBTITLE); ^ make[4]: *** [dvbsubtitle.o] Błąd 1 make[4]: Opuszczenie katalogu `/home/mr/github/source/nhd2-exp/lib/libdvbsub' make[3]: *** [all-recursive] Błąd 1 make[3]: Opuszczenie katalogu `/home/mr/github/source/nhd2-exp/lib' make[2]: *** [all-recursive] Błąd 1 make[2]: Opuszczenie katalogu `/home/mr/github/source/nhd2-exp' make[1]: *** [all] Błąd 2 make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/mr/github/source/nhd2-exp' make: *** [.deps/neutrino-hd2-exp.do_compile] Błąd 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość golum8 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udało mi się osiągnąć swój cel minimum, czyli skompilowałem i uruchomiłem enigmę2 z driverami do głowicy kablowej na MMP-5800C z Multimedii. Na chwilę obecną wspomogłem się plikami pti.ko i stmdvb.ko z pkt hyperiona 5.1, nie działa mi wyświetlacz (nie ładuję modułu vfd.ko), nie wyświetlają się programy HD (ale się streamują i to bez rwania). Wszystko zrobiłem bez użycia konsoli, wspomogłem się przez wrzucenie do rcS linijki '/sbin/udhcpc -t 10 -q -n -i eth0' zaraz po '/etc/init.d/mountvirtfs start', dzięki temu podczas 'zwisu' przy starcie mogłem się równolegle podłączyć telnetem i debugować co się dzieje. Czyli da się :). Pozdrawiam, golum8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Obsługa DVB-C oficjalnie w GOS już niedługo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udało mi się osiągnąć swój cel minimum, czyli skompilowałem i uruchomiłem enigmę2 z driverami do głowicy kablowej na MMP-5800C z Multimedii. Na chwilę obecną wspomogłem się plikami pti.ko i stmdvb.ko z pkt hyperiona 5.1 (...) Ten MMP-5800C ma pojedynczą czy podwójną głowicę DVB-C? Z jakimi parametrami są ładowane avs.ko i stmdvb.ko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Nie widziałem odbiorników DVB-C z tej serii co ma dwie głowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość golum8 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udało mi się osiągnąć swój cel minimum, czyli skompilowałem i uruchomiłem enigmę2 z driverami do głowicy kablowej na MMP-5800C z Multimedii. Na chwilę obecną wspomogłem się plikami pti.ko i stmdvb.ko z pkt hyperiona 5.1 (...) Ten MMP-5800C ma pojedynczą czy podwójną głowicę DVB-C? Z jakimi parametrami są ładowane avs.ko i stmdvb.ko? Głowica jest pojedyncza, na płytce jest miejsce prawdopodobnie na elementy głowicy i chip tunera dvb-t. Aktualnie avs.ko ładuję z parametrem type=stv6412 a stmdvb.ko z parametrem TSIS_mode=parallel NIMS=single. Po załadowaniu skompilownego stmdvb.ko w dmsg pojawiły się takie komunikaty jak poniżej. Niestety po wczytaniu 'pożyczonego' pti.ko skompilowany moduł stmdvb.ko nie chciał się załadować więc pożyczyłem stmdvb.ko a ten pożyczony jest prawdopodobnie skompilowany bez opcji debug. Dodam jeszcze, że to jest dmesg po restarcie softwarowym po którym system nie widzi głowicy ale może się do czegoś przyda. no swts ->routing streams from dvr0 direct to the player DVB: registering new adapter (STM Streamer) 0: DeviceContext 8b8a6088, DvbDemux 8b8a64c4, DmxDevice 8b8a66ac CaInit() Initializing CI Controller TsinMode = PARALLEL NIMS = SINGLE ptiInit context = 8b8a6088, demux = 8b8a64c4 [TSM] init stream routing... Bypass ci >>Init DVBT-USB BSKA,BSLA,BXZB TsinMode = Parallel *st-merger* BSKA,BSLA,BXZB TsinMode = Parallel *st-merger* BSKA,BSLA,BXZB TsinMode = Parallel *st-merger* BSKA,BSLA,BXZB TsinMode = Parallel *st-merger* pti ioremap 0x19230000 -> 0xb9230000 Load TC ... loadtc: > loadtc: < Load TC done fe_core_register_frontend: frontend core tuner = 1 fe_core_register_frontend: init tuner 0 > (bus = 0) init_fe_device i2c adapter = 0x8b90de0c frontend_init frontend_init > fe_core : stv0297 attached OK MT2060: successfully identified (IF1 = 1220) mt2060 I2C write failed fe_core : mt2060 attached OK init_fe_device: Call dvb_register_frontend (adapter = 0x8b8a603c) DVB: registering adapter 0 frontend 0 (ST STV0297 DVB-C)... fe_core_register_frontend: < session 2, demux 8b8a64c4 Descrambler Handler = 1 1: DeviceContext 8b8a6748, DvbDemux 8b8a6b84, DmxDevice 8b8a6d6c CaInit() TsinMode = PARALLEL NIMS = SINGLE ptiInit context = 8b8a6748, demux = 8b8a6b84 session 3, demux 8b8a6b84 Descrambler Handler = 1 2: DeviceContext 8b8a6e08, DvbDemux 8b8a7244, DmxDevice 8b8a742c CaInit() TsinMode = PARALLEL NIMS = SINGLE ptiInit context = 8b8a6e08, demux = 8b8a7244 session 0, demux 8b8a7244 Descrambler Handler = 1 3: DeviceContext 8b8a74c8, DvbDemux 8b8a7904, DmxDevice 8b8a7aec TsinMode = PARALLEL NIMS = SINGLE ptiInit context = 8b8a74c8, demux = 8b8a7904 convert_source(): invalid frontend source (3) Descrambler Handler = 1 stm_v4l2_register_driver: driver 'Linux DVB Overlay' registered Jeżeli ktoś potrzebuje bardziej szczegółowych informacji zapraszam na priva, żeby nie zaśmiecać forum. Tego 'nbox'a' używam jako testowego w celach niekomercyjnych, do oglądania tv używam vu zero z głowicą dvb-c na usb. Jeżeli jest potrzeba to mogę na swoim nboxie coś podmienić przetestować. Pozdrawiam, golum8 Scalono wiadomość: [time]1461614995[/time] Sorry, ten dmesg jest chyba po restarcie sprzętowym i widać w nim: fe_core : mt2060 attached OK. Dziwi mnie natomiast ten komunikat wcześniej: mt2060 I2C write failed. Musiał bym to jeszcze raz na spokojnie przeanalizować, jak mi zaczęło działać straciłem czujność ;). Pozdrawiam, golum8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość b4mbus Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 No to w takim wypadku zrób sobię kopię działającego systemu GOS na oddzielnej partycji dysku lub pendrive i potraktuj to jako bazę do dalszych działań. Teraz jeśli chcesz sobie przetestować NHD2, to odpal GOS z tej kopii, w kosoli zatryzmaj gui i działaj. 1. Zacznij od przerzucenia binarki z kompilacji do twojej bazy, dla neutrino będą to zapit, sectionsd, neutrino. 2. Do tego pliki konfiguracyjne neutrino (np. /var/tuxbox/..., /usr/share/tuxbox/...) 3. Teraz z kosoli spróbuj odpalić taką binarkę i czytaj co ci wyrzuca. Najczęściej napisze coś o brakującej lub niezgodnej bibliotece. Wtedy szukasz tego w kompilacji z DD (/usr/lib i /lib) i przerzucasz do bazy. 4. Znowu uruchamiasz binarkę i czytasz. 5. W końcu dojdziesz do momentu, że coś się uruchomi i będziesz mógł potestować. Udało mi się skompilować Neutrino HD2 na kernelu 0217 - z innego gita. Podmieniłem pliki i biblioteki zgodnie z opisem kolegi i system wstał :) Nie udało mi się uruchomić FTA i kodowanych ale w wolnej chwili będę walczył dalej :) W menu nie widziałem opcji ustawienia-konfiguracji satelity może tu błąd. W gui do tłumaczenia wiele pozycji (jest wiele więcej opcji niż e Neutrino-mp.). >>> neutrinoHD2 (compiled Apr 25 2016 21:39:47) <<< starting /usr/ntrino/bin/neutrino CFrameBuffer::getInstance: frameBuffer Instance created CFrameBuffer::init 12288k video mem CFrameBuffer::setMode: FB: 1280x720x32 NeutrinoApp Instance created CNeutrinoApp::run: set debuglevel: 1 neutrino.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość w24 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Odbiornik movistar 160GB ma tuner DVB-C z dwiema głowicami i dyskiem 160GB. Głowica ma jedno wejscie antenowe ale dwa układy umożliwiają nagrywanie jednego kanału a oglądanie innego. Pozwoliłem sobie załączyc zdjęcia z aukcji. Na portalu Allegroo można go kupić za 59zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość b4mbus Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Skompilowałem od nowa NHD2 z kernelem 0217 i działa bez GOS. Znaczy działa GUI. Nie mam możliwości wyboru satelity i pomimo wysłania listy kanałów nic nie widzi... Ktoś coś podpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 A co pokazuje lsmod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Może to głupie, ale może po prostu brakuje pliku satellites.xml? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość b4mbus Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 A co pokazuje lsmod? Adb_Box:~# lsmod Module Size Used by Tainted: P simu_button 828 0 boxtype 828 0 smartcard 28248 0 bpamem 2612 0 platform 960 0 [permanent] stmsysfs 31028 0 stm_monitor 7204 0 pti 21196 0 fe_core_twin1 35764 0 pseudocard 11444 0 stmvbi 5164 0 stmvout 167144 0 stm_v4l2 7544 2 stmvbi,stmvout p2div64 1232 0 ksound 9392 0 mpeg2hw 3948 0 mmelog 1356 0 avs 29308 0 cooler 804 0 mme_host 21360 3 stm_monitor,mpeg2hw,mmelog embxshm 17256 0 embxmailbox 4832 1 embxshm embxshell 14444 3 mme_host,embxshm,embxmailbox stmfb 38176 1 stmcore_display_stx7100 135373 4 pseudocard,stmvbi,stmvout autofs4 15324 0 e2_proc 10824 1 cooler vfd 5740 0 Adb_Box:~# Nie mam możliwości wyboru, konfiguracji tunera. fe-core-twin1.ko załadowany. Moduł oryginalny z kompilacji. Próbowałem inne pliki i zmianę wpisów w rcS ale nie poleciało... @voyteckst jak wcisnę OK na pilocie to nic nie pokazuje nawet zmiany przyciskami koloru ale jak wezmę zarządzanie bukietami w menu usługi to widzę swoją listę. Scalono wiadomość: [time]1462822501[/time] Pozwoliłem sobie post pod postem. DZIAŁA ! znaczy nie jest to idealneNHD2 ale działa FTA działają, kodowane działają z karty.Nie da się połączyć po FTP z tunerem ani dreamset ani klientftp czy to z windows czy z linuxa. Co do ustawień listy kanałów to nie wiem... działają i widoczne są te kanały zeskanowane z nieba... to co mam wrzucone widzę tylko w yWeb ale nie mogę na nie wejść... Nie działa screenshot. yWeb działa i oscamwebif również. Do tłumaczenia dużo więcej pozycji. To tak w skrócie :) log.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ioy Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Próbuję kompilować sobie Duckbox-Developers wg tego opisu: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,2537.0.html - mam trochę wolnego czasu, może bym sobie coś popisał :) Pytania odnośnie tego instruktażu kompilowania (ponieważ tam nie ma możliwości wpisywania komentarzy): A) Jak ktoś ma Linuxa już zainstalowanego na PC, to rzeczywiście musi wracać do Windows i instalować tam vmware a w niej Ubuntu? A może lepiej instalować git już na normalnym linuksie, i jak? B) Jak skompliować sam kernel, ponieważ "sam" więc może i mniej miejsca na dysku trzeba i znacznie szybciej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Ad. A) ... Ad. B) make yaud-none kompiluje tylko jajko+sterowniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ioy Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Thx, ale jak przeedytować kernelową konfigurację (wybrać jego składniki) przed kompilacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sunfizz Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 make menuconfig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ioy Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 A jak z odpowiedzią na pytanie A)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Jak czegoś nie pomieszałem, to DD ze zmianami, które w efekcie generują jajko i sterowniki z GOS dla nboksa (z listy wybieramy 38, czyli ADB5800S/SX): https://github.com/mickeyreg/cdk https://github.com/mickeyreg/apps https://github.com/mickeyreg/driver Dodatkowo konfiguracja dla Sagemcom88 z netfilter. ADB2850 i DSI87 nie działają ... może kiedyś znajdę chwilę i dodam coś poza wpisem do listy. Parę innych rzeczy też na etapie tymczasowym... PS. Po ostatniej synchronizacji z głównym DD kompiluje się, ale nie sprawdzałem czy działają jajko i sterowniki. PPS. Jak ktoś chce kompilować E2, to zapraszam na GitHuba @herpoi: https://github.com/herpoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi