Jump to content

Bitrate Viewer

tux

Recommended Posts

Guest emarcin

No tak miałem to samo problem się rozwiązał po nadaniu odpowiednich uprawnień (teraz nie pamiętam dokładnie jakie)

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

To jest wspaniały przykład na to jak wżne są atrybuty czy przypisanie grupy lub użytkownika.

Jeżeli ktoś pobiera moje paczki na forum to może być pewien, że wszystkie atrybuty i inne ustawienia są  ok. Wystarczy wypakowac plik w terminalu a nie potraktować go najpierw "Windowsem" a potem wgrać po ftp.

No tak miałem to samo problem się rozwiązał po nadaniu odpowiednich uprawnień (teraz nie pamiętam dokładnie jakie)

Dla tych, którzy nie uznają innej metody niż upload przez FTP: W /usr/bin jest plik wykonywalny o nazwie bitrate. A jak wykonywalny to ma mieć 755 (czyli aktywny atrybut Execute).

Guest gregoryfx

Rozumiem że wyżej wymieniony program pokazuję przepływność w kb/s? Czy jednak w innej jednostce, bo niestety w programie nie jest to zawarte.

Guest gregoryfx

Nie żaden Tux :) Po prostu chciałem się upewnić.

Zauważyłem że program pokazuję w jakiej jakości jest nadawany sygnał, a nie jaki jest aktualnie, co widzimy na ekranie. Dokładnie to widać w TVP1 HD, akurat leciało "Jaka to melodia" pixele chciały mi oczy wypalić, a parametr ukazywał ok. 9000 kb/s. Nie wiem czy każdy tak program pokazuję, bo chyba nie ma możliwości innego zmierzenia przepływności. Znaczek TVP1 HD w "HD" jest :)

• 3 months later...
Guest carolef

:P chyba za późno już i trzeba iść spać ;] przecież bitrate nie szuka się na liście wtyczek a pod niebieskim ;] oj głupi czasem jestem oj głupi ;]

• 3 years later...
  • 1 year later...