Gość krystiano Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Witam. Czy była by mała modyfikacja możliwa ,odnośnie wyboru koloru wyświetlania co na danym kanale w chili obecnej "leci" , na liście kanałów. Nazwa kanału zlewa się z tytułem, jakby był inny kolor byłoby lepiej. Zrobi się w tym tygodniu Będzie extra. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paulb Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 MetrixHD wraca do repo z wtyczką do konfiguracji skórki. Wielkie dzięki! Dla mnie najlepsza skórka ever! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 TomTelos[/member] dał byś rade dorobić ikonkę lan\wifi na infobar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystiano Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 TomTelos[/member] mam prozbe do ciebie . Ktory wpis w pliku skin.xml odpowiedzialny jest za wyświetlanie nazwy stacji na liście kanałów?? dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foniu2 Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Prośba do kolegi który ma wiedzę w robieniu skinów. Jak by była możliwość chętnie bym widział i napewno nie tylko ja, dodstkowy parametr oglądanego kanału w postaci SID. Scalono wiadomość: [time]1475352620[/time] ADB2850 Po ostatnim update przy wyborze "kolor wydarzeń w wyborze kanałów" na inny kolor jak domyślny, zanika mi panel z pogodą i temperaturą, przy pasku podstawowym info "Weather". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 2 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Rozumiem że pasek info masz ustawiony na weather. Jeśli tak i dalej nie masz pogody to prześlij plik: /etc/enigma2/skin_user_MetrixHD.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foniu2 Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Kolor wydarzeń w wyborze kanałów mam ustawione na "Kobalt", który też nie jest wyświetlany. I oczywiście brak ikony z pogodą w podstawowym pasku. <skin> <!-- MetrixHD v2.5 by iMaxxx | optimized for openATV 4.0 --> <!-- recommended to use with XPicons --> <!-- You can modify and redistribute it as long as you keep this license and the original author for the skin and all of your modifications --> <!-- Modified by TomTelos for Graterlia OS (ver.2016-09-05)--> <output id="0"> <resolution xres="1280" yres="720" bpp="32" /> </output> <colors> <color name="layer-a-channelselection-foreground-ServiceDescription" value="#000050EF" /> <!-- MetrixColors - Foreground Service Description Channelselection layer a --> <!-- color-default --> <!-- infobar-weather --> <screen name="InfoBar" backgroundColor="transparent" flags="wfNoBorder" position="0,0" size="1280,723" title="InfoBar"> <panel name="INFOBARKEYSNONVISIBLE" /> <panel name="INFOBARSTYLEMODERN" /> <panel name="CLOCKWIDGET" /> <panel name="INFOBARWEATHERWIDGET" /> <panel name="CHANNELNAME" /> <panel name="INFOBARSERVICEINFO" /> <panel name="INFOBARRECORDSTATE" /> <panel name="INFOBARRESOLUTION" /> <panel name="INFOBARORBITALPOSITION" /> <panel name="INFOBARSNR" /> <panel name="INFOBARTUNERINFO-2" /> <!--panel name="STBINFO" /--> <!--panel name="INFOBAREXTENDEDINFO" /--> <!-- <panel name="GRIDLINES" /> */ --> </screen> <!-- secondinfobar-ecm-stripe --> <screen name="SecondInfoBar" backgroundColor="transparent" flags="wfNoBorder" position="0,0" size="1280,723" title="SecondInfoBar"> <panel name="INFOBARKEYSNONVISIBLE" /> <panel name="INFOBARSTYLEMODERN" /> <panel name="CLOCKWIDGET" /> <panel name="INFOBARWEATHERWIDGET" /> <panel name="INFOBARSERVICEINFO" /> <panel name="INFOBARRECORDSTATE" /> <panel name="INFOBARRESOLUTION" /> <panel name="INFOBARORBITALPOSITION" /> <panel name="INFOBARSNR" /> <panel name="INFOBARTUNERINFO-2" /> <panel name="INFOBAREPGWIDGET" /> <!--panel name="STBINFO" /--> <panel name="INFOBAREXTENDEDINFO-3" /> </screen> <!-- channelselection-default --> <!-- epgselectionmulti-scroll --> <screen name="EPGSelectionMulti" position="0,0" size="1280,720" title="EPG Selection" flags="wfNoBorder" backgroundColor="transparent"> <panel name="EPGSELECTIONMULTI-2" /> </screen> <!-- end --> </skin> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 3 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Poprawka jest już na repo, zrób uaktualnienie skórki i sprawdź czy teraz jest dobrze. Dzięki za info o błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foniu2 Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Super robota :), działa jak należy. Jeszcze jakby Ci się udało wcisnąć takie dane jak są w "PLi-HD" przy secondbar to była by rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djjsatelita Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Witam, Czy możecie moi pomóc: Jak zmienić rozmiar czcionki w tej skórce? Zwłaszcza chodzi mi o wielkość czcionki opisu pozycji (info). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Witam, Czy możecie moi pomóc: Jak zmienić rozmiar czcionki w tej skórce? Zwłaszcza chodzi mi o wielkość czcionki opisu pozycji (info). Na wszystkich ekranach gdzie jest info czy sprecyzowany ekran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djjsatelita Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Najlepiej na wszystkich. A w szczególności na tym po dwukrotnym wciśnięciu INFO oraz trzykrotnym bądź wciśnięciu czerwonego guzika. Nie wiem jak inaczej to opisać. Po prostu chciałbym zmienić rozmiar czcionki opisu audycji na większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Trzeba ręcznie edytować, dasz radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djjsatelita Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Dam :) Proszę o info który plik i jakie wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Co jest nie tak? GraterliaOS:~# opkg install enigma2-skin-metrixhd-gos Installing enigma2-skin-metrixhd-gos (2017.01.10) on root. Downloading http://addons.graterlia.xunil.pl/release/sh4/enigma2-skin-metrixhd-gos_2017.01.10_sh4.ipk. Installing fonts-opensansregular (0.2.0) on root. Downloading http://addons.graterlia.xunil.pl/release/all/fonts-opensansregular_0.2.0_all.ipk. Installing fonts-meteocons (0.2.0) on root. Downloading http://addons.graterlia.xunil.pl/release/all/fonts-meteocons_0.2.0_all.ipk. Installing fonts-droid (1.00.107) on root. Downloading http://addons.graterlia.xunil.pl/release/all/fonts-droid_1.00.107_all.ipk. Installing fonts-ralewaychannel (2.002.0) on root. Downloading http://addons.graterlia.xunil.pl/release/all/fonts-ralewaychannel_2.002.0_all.ipk. Installing fonts-ralewaylight (2.002.0) on root. Downloading http://addons.graterlia.xunil.pl/release/all/fonts-ralewaylight_2.002.0_all.ipk. Installing fonts-analog (1.00.0) on root. Downloading http://addons.graterlia.xunil.pl/release/all/fonts-analog_1.00.0_all.ipk. Installing fonts-digi (1.00.00) on root. Downloading http://addons.graterlia.xunil.pl/release/all/fonts-digi_1.00.00_all.ipk. Installing fonts-setrixhd (1.00.00) on root. Downloading http://addons.graterlia.xunil.pl/release/all/fonts-setrixhd_1.00.00_all.ipk. Configuring fonts-droid. Configuring fonts-ralewaychannel. Configuring fonts-opensansregular. Configuring fonts-meteocons. Configuring fonts-ralewaylight. Configuring fonts-analog. Configuring fonts-digi. Configuring fonts-setrixhd. Configuring enigma2-skin-metrixhd-gos. Collected errors: * parse_from_stream_nomalloc: Missing new line character at end of file! * parse_from_stream_nomalloc: Missing new line character at end of file! GraterliaOS:~# Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Co jest nie tak? Dzięki za zgłoszenie! jest już poprawione, aktualizuj informacje o paczkach i zainstaluj skórę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Super, jest dobrze teraz. Dzięki za poprawkę. Pozdr, Scalono wiadomość: [time]1486305334[/time] Skórka jest mega. Brakuje mi jedynie obrazka w 'Menu' dla 'Zarządzanie oprogramowaniem' i 'Zadania planowe' oraz 'IPTV Player' oraz innych opcji głębiej w nbox. Da się coś z tym zrobić? gdzie podstawić obrazki i jakie parametry ich mają być? Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hiru16 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 witam. czy jest gdzieś w opcjach albo możne uda się jakoś dodać możliwość wyświetlania picony w momencie przełączania kanału tzn jak wciśnie się liczbę na pilocie to na ekranie widać nr kanału i picona która wybraliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djjsatelita Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Zainstaluj sobie wtyczkę z repo Extended NumberZap i w jej konfiguracji masz taką możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darekmer Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Witam. Po ostatnich aktualizacjach mam problem z EPG. Jak to naprawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Tuner? Platforma? Wersja HD czy FHD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darekmer Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Tuner? Platforma? Wersja HD czy FHD? Sorki zapomniałem NBOX BZZB SH4 wersja HD FHD u mnie nie działa, sprawdzałem, po wybraniu FHD i po restarcie wstaje na domyślnej i wpis do settings o domyślnej skórce znika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Sorki zapomniałem NBOX BZZB SH4 wersja HD Zerknę w wolnej chwili. FHD u mnie nie działa, sprawdzałem, po wybraniu FHD i po restarcie wstaje na domyślnej i wpis do settings o domyślnej skórce znika To nie błąd, to celowe zagranie. nBOX nie radzi sobie ze skinami FHD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darekmer Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Sorki zapomniałem NBOX BZZB SH4 wersja HD Zerknę w wolnej chwili. FHD u mnie nie działa, sprawdzałem, po wybraniu FHD i po restarcie wstaje na domyślnej i wpis do settings o domyślnej skórce znika To nie błąd, to celowe zagranie. nBOX nie radzi sobie ze skinami FHD. To wiesz też że wersja FHD nawet jakby działała to ma 8.2 MB a nie jak HD 1.6 MB >> to której byś używał ? Jeśli chodzi o "celowe zagranie" to bardzo nieładnie z twojej strony. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Celowe zagranie to z mojej strony. Jak tego nie będzie i wybierzesz skórkę to będzie śliczny CRASH a 99% ludzi nie poradzi sobie inaczej jak wgranie od nowa wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darekmer Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 To w końcu jak da się coś zrobić z tym EPG żeby było na całym ekranie czy nie ? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darekmer Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Widzę że na support nie ma co liczyć, znalazłem sam rozwiązanie : ten kod trzeba wkleić do skin.xml : <screen name="GraphMultiEPGList" position="0,0" size="1280,720" title="Electronic Program Guide" flags="wfNoBorder" backgroundColor="transparent"> <ePixmap position="41,22" zPosition="-10" size="1205,652" pixmap="MetrixHD/back.png" borderWidth="1" borderColor="metrixDeepGrey" transparent="0" /> <eLabel text="Electronic Program Guide" position="70,37" size="800,50" font="SetrixHD;35" backgroundColor="layer-a-background" foregroundColor="layer-a-title-foreground" transparent="1" /> <widget name="timeline_text" position="70,90" size="1160,25" selectionDisabled="1" backgroundColor="Background" transparent="1" /> <eLabel position="70,120" size="1160,2" backgroundColor="layer-a-accent1" /> <widget name="list" position="70,130" size="1160,495" itemHeight="60" EntryBorderColor="Foreground" EntryBackgroundColor="Background" EntryBackgroundColorSelected="layer-a-accent1" scrollbarMode="showOnDemand" transparent="1" /> <widget name="timeline_now" position="0,130" zPosition="2" size="10,635" pixmap="MetrixHD/epg/timeline-now.png" transparent="1" alphatest="blend" /> <panel name="template1_1layer" /> <panel name="rgyb-buttons_template1" /> <panel name="rgy_-keys_template1" /> <widget name="key_blue" position="619,638" size="220,30" noWrap="1" zPosition="1" valign="center" font="global_button; 20" halign="left" backgroundColor="layer-a-background" foregroundColor="layer-a-button-foreground" transparent="1" /> <ePixmap position="1045,635" size="81,40" zPosition="10" pixmap="MetrixHD/buttons/key_info.png" transparent="1" alphatest="on" /> <ePixmap position="1140,635" size="81,40" zPosition="10" pixmap="MetrixHD/buttons/key_menu.png" transparent="1" alphatest="on" /> </screen> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Widzę że na support nie ma co liczyć Ale do kogo masz pretensje? Nie wiem w co w łapy już włożyć, skórki, wtyczki, enigma2. Wybacz ale nie mam dziesięć rąk. Po prostu teraz są ważniejsze rzeczy od skórki metrixhd. A ona nie ma priorytetu wysokiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darekmer Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Nooo dobrze, może się pomyliłem. W nagrodę jeszcze jeden screen : <screen name="About" position="0,0" size="1280,720" title="About" flags="wfNoBorder" backgroundColor="transparent"> <panel name="template1_2layer" /> <widget source="Title" render="Label" position="70,47" foregroundColor="layer-a-title-foreground" size="525,50" font="global_title; 35" backgroundColor="layer-a-background" transparent="1" /> <ePixmap pixmap="MetrixHD/icons/info.png" position="890,175" size="256,256" zPosition="2" transparent="1" alphatest="blend" /> <widget name="AboutScrollLabel" position="70,154" size="700,470" transparent="0" zPosition="1" itemHeight="30" font="screen_text; 20" scrollbarMode="showOnDemand" /> <panel name="rgyb-buttons_template1" /> <panel name="rgy_-keys_template1" /> <widget name="key_blue" position="619,638" size="220,30" noWrap="1" zPosition="1" valign="center" font="global_button; 20" halign="left" backgroundColor="layer-a-background" foregroundColor="layer-a-button-foreground" transparent="1" /> <ePixmap position="1140,635" size="81,40" zPosition="10" pixmap="MetrixHD/buttons/key_menu.png" transparent="1" alphatest="on" /> Jeszcze są błędy ale nie chce mi się już szukać. Oba screeny pewnie ktoś jeszcze poprawi... jak poprawi niech wrzuci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość remedu Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Witam Dekoder VU+ Zero. Skórka piękna, ale po jej zainstalowaniu nie mam żadnego narzędzia do jej konfiguracji. Coś powinienem doinstalować? Oryginalnie na OpenATV przy Info w górnym lewym rogu jest podgląd pogody. Domyślnie na VU+ Zero/Graterlia tego nie ma. Który plugin doinstalować? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Nie ma aktualnie tej wtyczki u nas, wtyczkę tą trzeba przystosować wtedy będzie działać. Jak tylko najdzie mnie ochota i chwila czasu to się zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokode Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Cześć, Jeśli jest jakiś zbiór lektury wprowadzającej, to z chęcią pomógłbym w rozwoju i implementacji tej skórki. Jeśli nie, to proszę tylko o szybką informację, czy główna metoda wprowadzania zmian to modyfikacja skin.xml'a? Kwestia gustu, jest jednak dla mnie ładniejsza od InfinityHD :) Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 7 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Tak skin.xml. jak mnie najdzie ochota i czas to dostuje wtyczke do Gos ta która jest odpowiedzialna za wygląd skórki a jest z openatv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokode Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Ok, dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Żuku Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 W skórce MetrixHD, wchodząc do SoftManager'a GOS, mam brak opisu przy zielonym przycisku, czyli "Lista zadań" ? Też tak macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Dla przypomnienia: Najlepiej dostosowane skórki pod system Graterlia to Infinity, defalut i Pli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGrab3 Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Dla przypomnienia: Najlepiej dostosowane skórki pod system Graterlia to Infinity, defalut i Pli. Cześć, czy jest w ogóle szansa, że ta skórka powróci do repo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air77 Opublikowano 6 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 Witam. Pojawił mi się cienki niebieski pasek na infobar. Jak go wyłączyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi