TomTelos Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 YWeather YWeather jest to pogoda bazująca na pogodzie od yahoo! Plusem tej pogody jest że może być w infobarach wykorzystana tak jak WeatherPlugin (który ostatnio coraz gorzej działa, api zagrożone). Spolszczona i dostosowana do lokalizacji. Miasto konfiguruje się we wtyczce pogody klawisz setup. Ikonki pogody można zmieniać w OPKG. Uwagi: Wyświetlane Ciśnienie "mb" jest dokładnie takie same jak "hpa" (ten sam przelicznik). U mnie temperatura odczuwalna zawsze jest ta sama co aktualna. Na stronie yahoo weather tak samo. Może kiedyś zacznie yahoo prawidłowo to pokazywać. W piątym screenie przykładowy InfoBar wykorzystany w skórce infinityHD-GOS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosument Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 @TomTelos Czy mógłbyś wrzucić ten plugin razem z converterem Ywether.py?Byłbym bardzo wdzięczny bo MSNWeather robi się coraz gorszy a to byłaby świetna alternatywa którą mógłbym wykorzystać w w moim skinie. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Poszukaj jak dodać repo src. Wersje zrodlowe w gos są dostępne od dawna dla każdego pakietu do którego mamy zrodlowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 @Prosument: Kolego a może przesiądziesz się na system Graterlia. Wspomożesz projekt. zrobisz skórkę z pogodą, udostępnisz dla ludu. Co ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosument Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Graterlii próbowałem już w wersji GOS 2.0, zainstalowałem na pendrive, odpaliła pooglądałem co tam w PPanel ciekawego (chyba tak to się nazywało) tylko po restarcie pokazało się coś na wyświetlaczu (nie pamiętam ale chyba miało jakiś związek z dyskiem) i tak trwało chyba z pół godziny.Dałem sobie spokój i wróciłem do walki z Freeboxem (po drodze walka z wszystkimi Hyperionami które mają tendencję do dziwnego zamulania po odtworzeniu kilku filmów przez sieć). Dzisiaj używam Freeboxa bo opanowałem błąd który występował przy odtwarzaniu filmów przez sieć (po ponad godzinie crash a w logu zawsze ten sam fragment z błędem aktualizacji czasu).Okazało się że błąd powoduje wyświetlanie ikon pogody w infobarze.Zmieniłem na postać tekstową i jak ręką odjął. Skina zrobiłem sobie na wzór starego Connicity by crash który mi się spodobał.Żeby działał na Graterlii wystarczy zmienić renderer z Label na ChannelNumber przy wyświetlaniu numeru kanału.Jeżeli się komuś spodoba to mogę tego skina tu wrzucić, nie ma żadnego problemu. Kilka screenów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Błąd o którym piszesz wynikał z bledow na nośnikach lub niewłaściwego zamykania systemu. To że inni, pisząc brzydko, olewa problem, nie oznacza, że go nie ma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 A jeszcze propozycja .Fajnie jak by się wtyczka wyświetlała pod niebieskim klawiszem lub w GOS-manager. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 A jeszcze propozycja .Fajnie jak by się wtyczka wyświetlała pod niebieskim klawiszem lub w GOS-manager. Pod niebieskim klawiszem jako rozszerzenie.... nie głupi pomysł mogę dodać. Ale GOS-manager ??? co ma wspólnego wtyczka pogody z zarządzaniem systemu? Chyba coś ci się pomyliło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 No może trochę przesadziłem z tym Gos-managerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Aktualizacja 0.2.0 -Dodano wyświetlanie pogody na okres długoterminowy (9 Dni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BCF Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Przy zmianie kanału zawiesza dekoder (skórka infinityHD-GOS) <151613.868708> [eDVBPESReader] Created. Opening demux <151613.868788> [eDVBDemux] open demux /dev/dvb/adapter0/demux0 <151613.869087> [eDVBTeletextParser] starting PES reader on pid=ffffffff <151614.185499> [eDVBFrontend] FE_GET_PROPERTY failed: Invalid argument <151614.480743> [eDVBFrontend] FE_GET_PROPERTY failed: Invalid argument <151614.832767> [eDVBFrontend] FE_GET_PROPERTY failed: Invalid argument Traceback (most recent call last): File "/usr/lib/enigma2/python/Navigation.py", line 59, in dispatchEvent File "/usr/lib/enigma2/python/Components/PerServiceDisplay.py", line 17, in event File "/usr/lib/enigma2/python/Components/Sources/CurrentService.py", line 26, in serviceEvent File "/usr/lib/enigma2/python/Components/Element.py", line 86, in changed File "/usr/lib/enigma2/python/Tools/CList.py", line 7, in __call__ File "./Components/Converter/YWeather.py", line 630, in changed File "/usr/lib/enigma2/python/Components/Element.py", line 86, in changed File "/usr/lib/enigma2/python/Tools/CList.py", line 7, in __call__ File "/usr/lib/enigma2/python/Components/Renderer/Label.py", line 21, in changed File "/usr/lib/enigma2/python/Components/Element.py", line 15, in wrapper File "./Components/Converter/YWeather.py", line 449, in getText IndexError: list index out of range <151614.899936> [ePyObject] (CallObject(<bound method Navigation.dispatchEvent of <Navigation.Navigation instance at 0x2c73e5ac>>,(6,)) failed) ]]> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Po weekendzie przyjrzę się temu z bliższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Nie wiem czy ma to związek ... mam (./Components/Converter/YWeather.py") używam go do wyświetlenia pogody w skinie... Również mam problemy z tym componentem log podobny Traceback (most recent call last): File "/usr/lib/enigma2/python/Navigation.py", line 59, in dispatchEvent File "/usr/lib/enigma2/python/Components/PerServiceDisplay.py", line 17, in event File "/usr/lib/enigma2/python/Components/Sources/CurrentService.py", line 26, in serviceEvent File "/usr/lib/enigma2/python/Components/Element.py", line 86, in changed File "/usr/lib/enigma2/python/Tools/CList.py", line 7, in __call__ File "/usr/lib/enigma2/python/Components/Converter/YWeather.py", line 205, in changed File "/usr/lib/enigma2/python/Components/Element.py", line 86, in changed File "/usr/lib/enigma2/python/Tools/CList.py", line 7, in __call__ File "/usr/lib/enigma2/python/Components/Renderer/Label.py", line 21, in changed File "/usr/lib/enigma2/python/Components/Element.py", line 15, in wrapper File "/usr/lib/enigma2/python/Components/Converter/YWeather.py", line 102, in getText ValueError: could not convert string to float: < 7288.189570> [ePyObject] (CallObject(<bound method Navigation.dispatchEvent of <Navigation.Navigation instance at 0x2cb66aac>>,(1,)) failed) < 7291.368276> [gRC] main thread is non-idle! display spinner! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Czy dzieje się to od wersji 0.2.0 kiedy była dodana pogoda na 9 dni? Bo ja również używam tego konwertera przy infinity i nic dolega. Ale zrobi się jak przysiądę do kompa po niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 U mnie to nie ma związku mam dość stary i lekko przerobiony YWeather.py from Components.Converter.Converter import Converter from enigma import iServiceInformation, iPlayableService from Components.Element import cached from Tools.Directories import fileExists from Poll import Poll import time import os import subprocess weather_city = '509401' time_update = 10 time_update_ms = 30000 class YWeather(Poll, Converter, object): city = 0 country = 1 direction = 2 speed = 3 humidity = 4 visibility = 5 pressure = 6 pressurenm = 7 wtext = 8 temp = 9 chill = 10 picon = 11 ipaddr = 12 def __init__(self, type): Converter.__init__(self, type) Poll.__init__(self) if type == 'city': self.type = self.city elif type == 'country': self.type = self.country elif type == 'direction': self.type = self.direction elif type == 'speed': self.type = self.speed elif type == 'humidity': self.type = self.humidity elif type == 'visibility': self.type = self.visibility elif type == 'pressure': self.type = self.pressure elif type == 'pressurenm': self.type = self.pressurenm elif type == 'text': self.type = self.wtext elif type == 'temp': self.type = self.temp elif type == 'chill': self.type = self.chill elif type == 'picon': self.type = self.picon elif type == 'ipaddr': self.type = self.ipaddr self.poll_interval = time_update_ms self.poll_enabled = True @cached def getText(self): xweather = {'ycity': 'N/A', 'ycountry': 'N/A', 'ydirection': 'N/A', 'yspeed': 'N/A', 'yhumidity': 'N/A', 'yvisibility': 'N/A', 'ypressure': 'N/A', 'ytext': 'N/A', 'ytemp': 'N/A', 'ychill': 'N/A', 'ypicon': '3200'} direct = 0 info = '' if not fileExists('/tmp/yweather.xml'): os.system("/bin/echo -e 'None' > /tmp/yweather.xml") return 'N/A' for line in open('/tmp/yweather.xml'): if line.find('<yweather:location') > -1: xweather['ycity'] = line.split('city')[1].split('"')[1] xweather['ycountry'] = line.split('country')[1].split('"')[1] elif line.find('<yweather:wind') > -1: xweather['ychill'] = line.split('chill')[1].split('"')[1] xweather['ydirection'] = line.split('direction')[1].split('"')[1] xweather['yspeed'] = line.split('speed')[1].split('"')[1] elif line.find('<yweather:atmosphere') > -1: xweather['yhumidity'] = line.split('humidity')[1].split('"')[1] xweather['yvisibility'] = line.split('visibility')[1].split('"')[1] xweather['ypressure'] = line.split('pressure')[1].split('"')[1] elif line.find('<yweather:condition') > -1: xweather['ytext'] = line.split('text')[1].split('"')[1] xweather['ypicon'] = line.split('code')[1].split('"')[1] xweather['ytemp'] = line.split('temp')[1].split('"')[1] if self.type == self.city: info = xweather['ycity'] elif self.type == self.country: info = xweather['ycountry'] elif self.type == self.direction: if xweather['yspeed'] != 'N/A': speed = float(xweather['yspeed']) else: speed = 0 if speed > 0: if xweather['ydirection'] != 'N/A': direct = int(xweather['ydirection']) if direct >= 0 and direct <= 20: info = _('Pn') elif direct >= 21 and direct <= 35: info = _('Pn Pn-Wsch') elif direct >= 36 and direct <= 55: info = _('Pn-Wsch') elif direct >= 56 and direct <= 70: info = _('Wsch Pn-Wsch') elif direct >= 71 and direct <= 110: info = _('Wsch') elif direct >= 111 and direct <= 125: info = _('Wsch Pd-Wsch') elif direct >= 126 and direct <= 145: info = _('Pd-Wsch') elif direct >= 146 and direct <= 160: info = _('Pd Pd-Wsch') elif direct >= 161 and direct <= 200: info = _('Pd') elif direct >= 201 and direct <= 215: info = _('Pd Pd-Zach') elif direct >= 216 and direct <= 235: info = _('Pd-Zach') elif direct >= 236 and direct <= 250: info = _('Zach Pd-Zach') elif direct >= 251 and direct <= 290: info = _('Zach') elif direct >= 291 and direct <= 305: info = _('Zach Pn-Zach') elif direct >= 306 and direct <= 325: info = _('Pn-Zach') elif direct >= 326 and direct <= 340: info = _('Pd Pd-Zach') elif direct >= 341 and direct <= 360: info = _('Pn') else: info = 'N/A' else: info = '' elif self.type == self.speed: if xweather['yspeed'] != 'N/A': info = '%.1f km/h' % (float(xweather['yspeed']) * 1.609) else: info = 'N/A' elif self.type == self.humidity: if xweather['yhumidity'] != 'N/A': info = xweather['yhumidity'] + ' mb' else: info = 'N/A' elif self.type == self.visibility: if xweather['yvisibility'] != 'N/A': info = xweather['yvisibility'] + ' km' else: info = 'N/A' elif self.type == self.pressure: if xweather['ypressure'] != 'N/A': info = '%.1f hPa' % round(float(xweather['ypressure']) * 33.866) else: info = 'N/A' elif self.type == self.pressurenm: if xweather['ypressure'] != 'N/A': info = '%d mmHg' % round(float(xweather['ypressure']) * 0.75) else: info = 'N/A' elif self.type == self.wtext: if xweather['ytext'] != 'N/A': info = xweather['ytext'] else: info = 'N/A' elif self.type == self.temp: if xweather['ytemp'] != 'N/A': dtemp = round((float(xweather['ytemp']) - 32) * 5 / 9) if dtemp > 0: info = '+' + '%d' % dtemp + '%s' % unichr(176).encode('latin-1') + 'C' else: info = '%d' % dtemp + '%s' % unichr(176).encode('latin-1') + 'C' else: info = 'N/A' elif self.type == self.chill: if xweather['ychill'] != 'N/A': dchill = round((float(xweather['ychill']) - 32) * 5 / 9) if dchill > 0: info = 'odczuwalna +' + '%d' % dchill + '%s' % unichr(176).encode('latin-1') + 'C' else: info = 'odczuwalna ' + '%d' % dchill + '%s' % unichr(176).encode('latin-1') + 'C' else: info = 'N/A' elif self.type == self.picon: info = xweather['ypicon'] elif self.type == self.ipaddr: f = open('/tmp/ipbox.txt', 'r') info = f.read() f.close() return info text = property(getText) def changed(self, what): Converter.changed(self, what) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Zielono jeszcze nie miałem, za to w yweateher.xml mam: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?> <rss version="2.0" xmlns:yweather="http://xml.weather.yahoo.com/ns/rss/1.0" xmlns:geo="http://www.w3.org/2003/01/geo/wgs84_pos#"> <channel> <title>Yahoo! Weather - Error</title> <description>Yahoo! Weather Error</description> <item><title>City not found</title><description> Weather Data not Available at the moment </description></item></channel></rss> <!-- fan1632.sports.bf1.yahoo.com Sat Feb 6 14:10:02 PST 2016 --> Mam tą samą wersję, co @matzg. Jakiś problem z Yahoo!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 U mnie raczej to nie to ... na innym dekoderze (dużo starsza wersja GOS) wyświetla się prawidłowo. Nic nie grzebałem powróciłem z skin default do infinityHD-nbox i widzę że jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BCF Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 U mnie wczoraj też był problem z pobieraniem pogody ale wychodzi na to, że jakiś problem z serwerem yahoo Dodatkowo w logach mam coś takiego [sKIN] Parsing embedded skin <embedded-in-'WeatherInfo'> illegal flag wfBorder! warning, skin is missing element picon_day9 in <class 'Plugins.Extensions.YWfH.plugin.WeatherInfo'> warning, skin is missing element picon_day6 in <class 'Plugins.Extensions.YWfH.plugin.WeatherInfo'> warning, skin is missing element picon_day7 in <class 'Plugins.Extensions.YWfH.plugin.WeatherInfo'> warning, skin is missing element picon_day5 in <class 'Plugins.Extensions.YWfH.plugin.WeatherInfo'> warning, skin is missing element picon_day0 in <class 'Plugins.Extensions.YWfH.plugin.WeatherInfo'> warning, skin is missing element picon_day8 in <class 'Plugins.Extensions.YWfH.plugin.WeatherInfo'> action -> WizardActions down Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 U mnie raczej to nie to ... na innym dekoderze (dużo starsza wersja GOS) wyświetla się prawidłowo. Nic nie grzebałem powróciłem z skin default do infinityHD-nbox i widzę że jest OK A może jednak to. Ja też nic nie grzebałem, ale GSa nie zaliczyłem. Po prostu miałem szczęście. Wygląda na to, że był problem z serwerem yahoo i zwracany wynik daleki był od oczekiwanego - przykład, który podałem generuje na ekranie "N/A", podobnie jak pusty plik przy braku sieci. Obydwa błędy są typu: "dane niezgodne z oczekiwanymi", czyli w pliku musiało być coś co przypominało normalne dane, ale jednak było niezgodne z formatem. Można by spróbować to naprawić dodając odpowiednią liczbę try i if do kodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 całkiem możliwe ... sytuacja była niestabilna raz działało raz nie teoretycznie restart dekodera naprawiał problem lecz tylko do następnego zmiany kanału (może był to zbieg okoliczności) plik yweather.xml wydawał się być OK ale szczegółowej analizy nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Aktualizacja 0.3.0 Poprawka api i klika poprawek w konwerterze yweather.py Dodano czas trwania wyświetlania pogody W konfiguracji można już automatycznie uzyskać kod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość POWERSATBOX Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Witam, u mnie od wczoraj nie działa "NA" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Na razie nie działa, proszę czekać na poprawkę. Yahoo trochę zmienił zasady w API. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Jeżeli dobrze przeczytałem, to wcale nie tak "trochę". Nie ma już publicznego API. Darmowe jest, ale z limitem użyć na godzinę. A inne możliwości są płatne. Ale może coś przeoczyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Nic nie przeoczyłeś, dobrze przeczytałeś. Temat śledzę od kilku dni na stackoverflow i nie jest kolorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Aktualizacja 0.3.1 Poprawka w wyświetlaniu pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scOOtt Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witam. Dokonałem aktualizacji wszystkich pakietów systemu i przestała mi się wyświetlać pogoda. Nic nie grzebałem. Upewniłem się, że we wtyczce jest poprawnie wpisana lokalizacja (kod Yahoo! Miasta). Zamiast pogody jednak wyświetla mi N/A. Jaka moze byc tego przyczyna ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Działająca wersja będzie po świętach w nowym repo. Ile pożyje znów? to zobaczymy. Niestety gigant Yahoo zmienił politykę co do API i sobie blokuje co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Działająca wersja wtyczki już dostępna. Tylko w nowym Repo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Po wejściu w "Yahoo! Pogoda" pokazuje się tylko "tabela" bez ikon, po wyjściu i wejściu jeszcze raz tuner się zawiesza i nie jesteśmy wstanie nic zrobić, sprawdzane kilka razy za każdym razem efekt taki sam. W pasku informacyjnym wyświetla pogodę ok (zmiana miejsca wyświetlania pogody w "modyfikacja skórki") Pakiety zainstalowane: tuxish-ESI88-Box:~# opkg list-installed alsa-libs - 1.1.1-1 autofs - 4.1.4-1 busybox - 1.24.2-1 cron - 4.1-4 dev-gos - 1.0.16 e2fslibs - 1.42.13-4 e2fsprogs - 1.42.13-4 enigma2 - 2016-04-25-1 enigma2-picon-hotbird-tuxish-220x132 - 2016-04-23 enigma2-picon-weather-style-default - 1.0.1 enigma2-plugin-fancontrol - 1.14.3 enigma2-plugin-frontpanel - 2.0.8 enigma2-plugin-j00zekopkgmgr - 0.0.8 enigma2-plugin-skinselector - 0.2.1 enigma2-plugin-userskin - 0.2.39 enigma2-plugin-yweather - 0.3.2 enigma2-skin-default - 2016-05-03 enigma2-skin-infinityhd-gos - 2016-05-08 ethtool - 6.0.0 expat-libs - 2.1.0 font-ae-almateen - 0.2.0 font-aller - 1.00.0 font-andale - 0.2.0 font-cool - 0.2.0 font-droid - 1.00.107 font-lcd - 0.2.0 font-nmsbd - 0.2.0 font-tuxtxt - 0.2.4 font-ubuntu - 0.80.0 font-valis-enigma - 0.2.0 freetype - 2.6.0-2 giflib - 5.1.2 glib2-gos - 2.45.4-2 glibc-gos - 2.14.1-56 graterlia - 2.1.27 graterlia-core - 2.0 graterlia-locale-pl - 2.14.1 graterlia-logo - 1.0.11 graterlia-manager - 0.1.179 graterlia-scripts - 0.1.289 gst-plugins-base-gos - 1.8.0-3 gst-plugins-dvbmediasink-gos - 1.8.0-3 gstreamer-gos - 1.8.0-3 gui-startscripts - 2.0.0 hdparm - 9.48 kernel-core-default-gos - 2.6.32.61.0217.01 kernel-modules-default-gos - 2.6.32.61.0217.02 kernel-modules-fan-gos - 2.6.32.61.0217.01 libblkid - 2.27.1 libbz2 - 1.0.6-3 libcap - 2.16.0 libcomerr - 1.42.13-4 libdreamdvd - 0.9 libdvbsi++ - 0.3.7-2 libdvdnav - 4.2.1 libdvdread - 4.9.9 libfdisk - 2.27.1 libffi - 6.0.4 libgcc-gos - 4.8.3-135 libjpeg-turbo - 1.4.2 libmount - 2.27.1 liborc - 0.4.24 libpng - 1.6.21 libproc - 3.2.8 libsigc++ - 1.2.7 libsmartcols - 2.27.1 libstdc++ - 4.8.3-145 libtuxtxt - 1.99.1 libuuid - 2.27.1 libvorbis - 1.3.4 libxml2 - 2.9.0 lircd - 0.9.0 ncurses-libs-gos - 5.9 ntpdate - 1.0.3-17 openssl - 1.0.2h opkg - 0.2.4-12 oscam-webif - 1.20-r11209-1 procps - 3.2.8 python-base-gos - 2.7.9-3 python-twisted-gos - 16.0.0 python-zope-interface-gos - 4.1.3 remote-gos - 1.0.29 sdparm - 1.10 sti-firmware-audio - 1.0.1 sti-firmware-video - 1.0.1 stm-utils - 1.0.11 system-core - 2.1.32 sysvinit - 2.88.0dsf-31 util-linux-gos - 2.27.1 vsftpd - 3.0.3-1 zlib - 1.2.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 @kusiu Tyle już jesteś czasu na forum, nawet odważyłeś się spróbować obraz core. A prostego logu nie mogłeś przesłać? nie rozumiem. Skoro wywala ci błąd lub zawiesza tuner to powstaje enigma2_crash_*****.log a jak nie ma zapisu crasha to jest jeszcze debug log. Zmuszasz mnie żebym specjalnie grzebał w kodzie i szukał na ciemno błędu. A przesłanie loga sporo nam ułatwia develom. Piszesz że nie działa i tyle ??? nie ma daru jasnowidzenia....... jeszcze ;). Problem znaleziony, poprawka wkrótce wyląduje w opkg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 O jakim obrazie mowa? Błąd wywalało na najnowszym obrazie z aktualizacjami :) Następnym razem rzucę log.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Koledze @TomTelos chodzi o to, że ktoś (tutaj @kusui) rzuca hasło "nie działa" i oczekuje magicznego rozwiązania, bez loga, bez informacji itd. Proszę mnie poprawić jak coś źle rozumuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosument Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 TomTelos[/member] Czy mógłbym prosić o poprawiony converter YWeather.py bo ten który mam nie wyświetla mi pogody.Sam plugin ściągnąłem z githuba i działa, ale plugin nie zawiera tego convertera i w infobarze pogoda się nie wyświetla. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Co do ywether i skórki infinity to od dawna nie potrzebują się razem. Skórka infinity korzysta z własnego convertera. Także nie wiem do jakiej skórki potrzebujesz ale jak coś to masz źródła i działaj w razie czego pytaj. Co do samej wtyczki ywether czasem może nie wyświetlić danych w oknie dlatego dodałem opcje odświeżania pod przyciskiem OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosument Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Tylko nie bardzo wiem skąd pobrać infinityHD, sprawdzałem pod tym adresem http://repository.graterlia.xunil.pl/release/ ale nie ma tam żadnych skinów.Używam swojego skina i wywaliłem MetrixWeather.py i chciałem użyć Yahoo ale converter się zepsuł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 http://addons.graterlia.xunil.pl/release/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosument Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Coś ten InfinityHDVWeather2.py nie chce śmigać, nie wyświetla żadnych danych, nawet pojedynczego widżetu "currentWeatherTemp". Może nie chce śmigać na python 2.6.Kompiluje się, ale nic nie wyświetla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Wykomentuj [iurl=#configpluginsInfinityHD]# config.plugins.InfinityHD[/iurl] Wpisz swoje dane miejscowości itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosument Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Dzięki ci dobry człowieku! Śmiga! wystarczyło "odkomentować" te wpisy na samym początku i wpisać dane. ;D ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Co do ywether i skórki infinity to od dawna nie potrzebują się razem. Skórka infinity korzysta z własnego convertera. Także nie wiem do jakiej skórki potrzebujesz ale jak coś to masz źródła i działaj w razie czego pytaj. Co do samej wtyczki ywether czasem może nie wyświetlić danych w oknie dlatego dodałem opcje odświeżania pod przyciskiem OK. No właśnie, jak to teraz jest, działa yweather jako infobar dla Skórki InfinityHD (tak jak to w pierwszym poście zostało opisane) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTelos Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Nie musisz instalować yweather wtyczki jeśli chcesz mieć pogodę w skórce infinity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 A jak ? :) Pytam bo nie ma już konfiguratora Infinity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 A do wtyczek zaglądałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Wtyczka przestała działać. Czy to jedynie u mnie problem czy wszędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Raczej wszędzie ? Yahoo sukcesywnie blokowało coraz bardziej możliwość korzystania z ich serwisu pogodowego przez zewnętrzne narzędzia. Z tego co pamiętam należałoby własną usługę zarejestrować, parametry logowania do tej usługi wpisać do wtyczki i wtedy używać. Za darmo był limit zapytań, więc nie ma mowy o koncie "dla wszystkich". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Tak, kojarzę z telefonu ten ich ruch ? Pytanie czy da się gdzieś wpisać ten login i hasło do wtyczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Kiedy się zajmowałem tą wtyczką, to miałem taki plan ... ale go nie zrealizowałem. Nie wiem czy ktoś inny taką wersję zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Pewnie nie ? a szkoda, bo bez niej nie działa weather w skórce infinityHD - pokazuje N/A wszędzie na pasku.. żebym wiedział jak się za to zabrać to spróbowałbym ? ale nie wiem ja. Trzeba by jakoś zdekompilować ten IPK, znaleźć miejsce, gdzie zapisane są te wartości i skompilować.. Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Skubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi