Marcin Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 A teraz 10 się nie chce aktywować więc wraz muszę na 7 wracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 A teraz 10 się nie chce aktywować więc wraz muszę na 7 wracać. PISAŁEM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Przepraszam, że się wtrącę ale może komuś się przyda, nie trzeba robić update windows 7 czy windows 8.1. Można od razu na czysto instalować postępując jak niżej: Na płycie (z windows 10) szukasz pliku gatherosstate.exe przenosisz na pulpit odpalasz. Pojawi się plik GenuineTicket.xml. Zapisz ten plik gdzieś na dysku. Po zainstalowaniu windows 10 kopiujesz plik GenuineTicket.xml do C:\programdata\microsoft\windows\clipsvc\genuineti cket\ i robisz restart komputera. Podłączasz internet i system zostanie automatycznie aktywowany. Nie trzeba robić żadnych żmudnych upgradeów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 A teraz 10 się nie chce aktywować więc wraz muszę na 7 wracać. PISAŁEM! Wiem, dlatego pisałem, że będę instalował se7en ;) Przepraszam, że się wtrącę ale może komuś się przyda, nie trzeba robić update windows 7 czy windows 8.1. Można od razu na czysto instalować postępując jak niżej: Na płycie (z windows 10) szukasz pliku gatherosstate.exe przenosisz na pulpit odpalasz. Pojawi się plik GenuineTicket.xml. Zapisz ten plik gdzieś na dysku. Po zainstalowaniu windows 10 kopiujesz plik GenuineTicket.xml do C:\programdata\microsoft\windows\clipsvc\genuineti cket\ i robisz restart komputera. Podłączasz internet i system zostanie automatycznie aktywowany. Nie trzeba robić żadnych żmudnych upgradeów. Czekaj czekaj, masz win7/win8/win8.1 i ten gatherosstate.exe odpalasz właśnie na którymś z tych systemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Właśnie tak. Oczywiście 7 sp1 i 8.1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Przepraszam, że się wtrącę ale może komuś się przyda, nie trzeba robić update windows 7 czy windows 8.1. Można od razu na czysto instalować postępując jak niżej: Na płycie (z windows 10) szukasz pliku gatherosstate.exe przenosisz na pulpit odpalasz. Pojawi się plik GenuineTicket.xml. Zapisz ten plik gdzieś na dysku. Po zainstalowaniu windows 10 kopiujesz plik GenuineTicket.xml do C:programdatamicrosoftwindowsclipsvcgenuineti cket i robisz restart komputera. Podłączasz internet i system zostanie automatycznie aktywowany. Nie trzeba robić żadnych żmudnych upgradeów. To działa. Faktycznie. Ale niestety coś jest w jakiejś aktualizacji która wszystko wali. Zrobiłem też tak jak napisał Abraham ale niestety. Poddalem się. Dalej na win10 jest to samo. Już nie wiem co może być. Postawie win7, po instaluje wszystko i zobacze czy będzie to samo. Nagralem jeszcze hirendboot i tamtejszymi programami skanowalem. Nic nie pokazały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Miałem podobny przypadek z pecetem i windows 8.1 każda próba instalacji aktualizacji po restarcie kończyła się zapętlonym blue screenem. Dopiero instalacja windowsa 8.1 z zintegrowanym update rozwiązała problem. Wydaje mi się, że warto poczekać na tą większą aktualizację zapowiadaną na 2 listopada (tak w internecie przynajmniej piszą) ewentualnie spróbować jakiegoś obrazu dla testowych: http://winclub.pl/topic/5182-105320150822-1406th2-release/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Etam Żona wróci do win7 :) Edit... Win7 działa bez żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 I gdzie ta wielka aktualizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 I gdzie ta wielka aktualizacja? opóźniona o około tydzień, ma być 10 października. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 U Wielkiego M$ Brata :) Znając działania tej firmy to dopracowują lub upubliczniają stopniowo by nie zatkać łącz. Jeżeli dopracowują to oby nie tak długo jak SP1 dla Vista :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Wieeelki system, to i wieelka aktualizacja :) Jakie to wszystko jest przwidywalne MS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 I gdzie ta wielka aktualizacja? opóźniona o około tydzień, ma być 10 października. Dalej opóźnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Dalej opóźnienie? aha, teraz jest mowa o czwartku / "tym tygodniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Dalej opóźnienie? aha, teraz jest mowa o czwartku / "tym tygodniu" To na kiedy teraz przesunęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 a co wy tak się uparliście na jakieś updajty. Korzystam z w10 na 6 komputerach i nie potrzebuję żadnego updajtu bo wszystko działa jak powinno. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 a co wy tak się uparliście na jakieś updajty. Korzystam z w10 na 6 komputerach i nie potrzebuję żadnego updajtu bo wszystko działa jak powinno. ;) A widzisz. Ja mam jednego takiego gdzie nie działa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 no to się doczekałeś, dzisiaj o 6:00 PST się pojawiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 U mnie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 U mnie nie ma ależ wodzu, cóż wódz? http://pclab.pl/news66919.html http://www.dobreprogramy.pl/Nadchodzi-kumulacja-listopadowa-aktualizacja-Windowsa-10,News,68124.html http://betanews.com/2015/11/12/how-to-download-windows-10-with-the-november-update-and-create-your-own-installation-media/ aczkolwiek: "Windows 10 w kompilacji 10586, jako aktualizacja, już teraz jest udostępniany poprzez usługę Windows Update. Warto mieć na uwadze to, że dystrybucja aktualizacji odbywa się falami, tak więc jeśli u kogoś jej na liście Windows Update nie widać, to wystarczy uzbroić się w cierpliwość." polska wersja narzędzia do robienia pendrive/iso https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 U mnie nie ma ależ wodzu, cóż wódz? http://www.dobreprogramy.pl/Nadchodzi-kumulacja-listopadowa-aktualizacja-Windowsa-10,News,68124.html http://betanews.com/2015/11/12/how-to-download-windows-10-with-the-november-update-and-create-your-own-installation-media/ aczkolwiek: "Microsoft pushed out its first major Windows 10 update earlier today, but if you’re not currently seeing it, be patient. These things take a while to make their way to all users" polska wersja narzędzia https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10 No nie mam update. A to po angielsku to o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Microsoft stosuje tak zwany "throttling", w skrócie aktualizacja jest prezentowana do jakiegoś procenta użytkowników odwiedzających strony WU. Czyli obrazowo pisząc, jak 100 użytkowników wejdzie na stronę WU danego dnia, to np. 5 losowo wybranych dostanie informacje o aktualizacji. p.s. <<< @tux: skrypt od forum niepoprawnie wykrywa typ przeglądarki. Zapewniam Cię, że nie miałem, nie mam i nigdy nie będę miał zainstalowanego Chrome. Korzystam z Edge. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Zerkne czy jest aktualizacja tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 I dzisiaj przyszła mi aktualizacja. Pierwsze co od razu mnie zdenerwowało to więcej aplikacji jest których nie da się usunąć. A tak to wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 witam Spróbuj tego programu dużą część programów da się odinstalować http://www.iobit.com/en/advanceduninstaller.php# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Odinstalowałem ręcznie przesz shella ale w sklepie krzyczy mi, że są aktualizacje tych aplikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Ten program usuwa też z rejestru u mnie sklep o nic nie krzyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Jak przywrócić domyślną wielkość ikon na pulpicie? Jakiś program coś mi namieszał i mam nie dość, że bardzo małe ikonki to jeszcze są ustawione chyba 60x60 co mnie bardzo męczy. Nie wiem jak przywrócić ich domyślny wygląd. Jak daje PPM to w widoku jak zmienię z małych na średnie to ikony ok, są większe ale opisy pod nimi się nakładają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Witam wciśnij "Ctrl" na klawiaturze i kręć kółkiem myszy i ustawisz jakie będziesz chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czekam na jakiś obrazek ze zintegrowanym update i robię instalację na świeżo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Witam wciśnij "Ctrl" na klawiaturze i kręć kółkiem myszy i ustawisz jakie będziesz chciał To samo robi się PPM Niestety ale u mnie coś się pokićkało. Mam ustawione 75x75 i nie wiem na ile zmienić. Jakie wartości są domyślne. Czekam na jakiś obrazek ze zintegrowanym update i robię instalację na świeżo Przecież już dawno są oficjalne iso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata61 Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Jak przywrócić domyślną wielkość ikon na pulpicie? Jakiś program coś mi namieszał i mam nie dość, że bardzo małe ikonki to jeszcze są ustawione chyba 60x60 co mnie bardzo męczy. Nie wiem jak przywrócić ich domyślny wygląd. Jak daje PPM to w widoku jak zmienię z małych na średnie to ikony ok, są większe ale opisy pod nimi się nakładają. wszystko jest chyba w rejestrze u mnie jest tak nic nie zmieniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Jak by ktoś nie wiedział, skąd pobrać obraz to proszę. http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209 to jest narzędzie do pobierania obrazów win10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Kto jeszcze nie zrobił aktualizacji? http://www.komputerswiat.pl/nowosci/programy/2016/19/windows-10-od-30-lipca-za-aktualizacje-trzeba-bedzie-zaplacic.aspx#fp=ks Wysłane z mojego PRO 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Czyli mogę mieć nadzieję, że od 30 lipca ten natręt proponujący aktualizację przestanie mnie nachodzić? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Czyli mogę mieć nadzieję, że od 30 lipca ten natręt proponujący aktualizację przestanie mnie nachodzić? ;) tak, i to jest oficjalnie potwierdzone, news o tym: http://pclab.pl/news69567.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Przepraszam, że się wtrącę ale może komuś się przyda, nie trzeba robić update windows 7 czy windows 8.1. Można od razu na czysto instalować postępując jak niżej: Na płycie (z windows 10) szukasz pliku gatherosstate.exe przenosisz na pulpit odpalasz. Pojawi się plik GenuineTicket.xml. Zapisz ten plik gdzieś na dysku. Po zainstalowaniu windows 10 kopiujesz plik GenuineTicket.xml do C:\programdata\microsoft\windows\clipsvc\genuineti cket\ i robisz restart komputera. Podłączasz internet i system zostanie automatycznie aktywowany. Nie trzeba robić żadnych żmudnych upgradeów. W nowych obrazach już nie ma gatherosstate.exe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi