Guest jakisneo Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Witam. Mam problem z dodaniem listy kanałów, którą sam zrobiłem. Ale zacznijmy od początku. Wcześniej miałem OpenPLI na ESI-88. Postanowiłem wgrać najnowszą wersję GOS ale lista kanałów, którą wcześniej wrzucałem do etc/enigma2 nie jest widoczna przez dekoder mimo iż na OpenPLI nie było problemu. Czy trzeba jeszcze coś zmienić w jakimś pliku lub jest dodatkowy folder gdzie muszę wgrać dodatkowe pliki? I pytanie poza konkursem czy GOS ma możliwość wyszukania kanałów po operatorze? W OpenPLI było coś takiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 (...) lista kanałów, którą wcześniej wrzucałem do etc/enigma2 (...) A jakie pliki wrzuciłeś? I pytanie poza konkursem czy GOS ma możliwość wyszukania kanałów po operatorze? Tak. Dokładniej: przeglądać listy kanałów dla danych operatórów, ale zakładam, że o to chodziło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jakisneo Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Mam wrażenie, że chyba coś nie tak mam z GOS (możliwe, że źle wgrana?). Lista w końcu ruszyła, podobnie jak pikony - po kilku restartach. Teraz próbowałem wgrać skórkę Infinity i jakoś jej system nie widzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 A może widzi skórkę, tylko nie masz wtyczki do zmiany skórek zainstalowanej? Z listą ... ogólnie jeden restart powinien wystarczyć. Pikony zwykle działają nawet bez restartu, chociaż czasami E2 uparcie coś czyta z pamięci podręcznej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jakisneo Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 A może widzi skórkę, tylko nie masz wtyczki do zmiany skórek zainstalowanej? Znaczy w pluginach jest kontroler infinity - jaka wtyczka jest do zmiany skórek? A wracając do tematu to po kilku restartach działa i lista i pikony. Teoretycznie nie jest to jednak jakiś bug ale dość uciążliwe mimo iż codziennie nie zmieniam listy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Napisz swoja procedure wgrania listy kanalow w punktach (dokladny opis). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 (...) jaka wtyczka jest do zmiany skórek? enigma2-plugin-skinselector Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jakisneo Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Napisz swoja procedure wgrania listy kanalow w punktach (dokladny opis). Logowanie poprzez FileZille a następnie przekopiowanie plików do folderu /etc/enigma2/ Ale tak jak pisałem. Po kilku restartach już działa. Więc dla mnie jest OK. Mickey dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 @jakisneo Czy uważasz, że podałeś dokładny opis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Logowanie poprzez FileZille a następnie przekopiowanie plików do folderu /etc/enigma2/ To już wiadomo jak, zostało pytania co... PS. Tak tylko dodam, że plik lamedb przy każdym zamknięciu GUI jest nadpisywany tym co w pamięci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jakisneo Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Ściągnąłem inną listę z jakiegoś forum i to samo. W załączniku lista. Lista.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j00zek Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 ...Logowanie poprzez FileZille a następnie przekopiowanie plików do folderu /etc/enigma2/ I co dalej? Jak przeładowałeś system? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jakisneo Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Raz poprzez menu i restart gui a raz poprzez restart systemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j00zek Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 I tu popełniasz błąd. Jakikolwiek restart z poziomu interfejsu powoduje nadpisanie listy kanałów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jakisneo Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Czyli restartować poprzez putty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts