Gość jakisneo Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Witam. Mam problem z dodaniem listy kanałów, którą sam zrobiłem. Ale zacznijmy od początku. Wcześniej miałem OpenPLI na ESI-88. Postanowiłem wgrać najnowszą wersję GOS ale lista kanałów, którą wcześniej wrzucałem do etc/enigma2 nie jest widoczna przez dekoder mimo iż na OpenPLI nie było problemu. Czy trzeba jeszcze coś zmienić w jakimś pliku lub jest dodatkowy folder gdzie muszę wgrać dodatkowe pliki? I pytanie poza konkursem czy GOS ma możliwość wyszukania kanałów po operatorze? W OpenPLI było coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 (...) lista kanałów, którą wcześniej wrzucałem do etc/enigma2 (...) A jakie pliki wrzuciłeś? I pytanie poza konkursem czy GOS ma możliwość wyszukania kanałów po operatorze? Tak. Dokładniej: przeglądać listy kanałów dla danych operatórów, ale zakładam, że o to chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakisneo Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Mam wrażenie, że chyba coś nie tak mam z GOS (możliwe, że źle wgrana?). Lista w końcu ruszyła, podobnie jak pikony - po kilku restartach. Teraz próbowałem wgrać skórkę Infinity i jakoś jej system nie widzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 A może widzi skórkę, tylko nie masz wtyczki do zmiany skórek zainstalowanej? Z listą ... ogólnie jeden restart powinien wystarczyć. Pikony zwykle działają nawet bez restartu, chociaż czasami E2 uparcie coś czyta z pamięci podręcznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakisneo Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 A może widzi skórkę, tylko nie masz wtyczki do zmiany skórek zainstalowanej? Znaczy w pluginach jest kontroler infinity - jaka wtyczka jest do zmiany skórek? A wracając do tematu to po kilku restartach działa i lista i pikony. Teoretycznie nie jest to jednak jakiś bug ale dość uciążliwe mimo iż codziennie nie zmieniam listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Napisz swoja procedure wgrania listy kanalow w punktach (dokladny opis). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (...) jaka wtyczka jest do zmiany skórek? enigma2-plugin-skinselector Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakisneo Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Napisz swoja procedure wgrania listy kanalow w punktach (dokladny opis). Logowanie poprzez FileZille a następnie przekopiowanie plików do folderu /etc/enigma2/ Ale tak jak pisałem. Po kilku restartach już działa. Więc dla mnie jest OK. Mickey dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 @jakisneo Czy uważasz, że podałeś dokładny opis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Logowanie poprzez FileZille a następnie przekopiowanie plików do folderu /etc/enigma2/ To już wiadomo jak, zostało pytania co... PS. Tak tylko dodam, że plik lamedb przy każdym zamknięciu GUI jest nadpisywany tym co w pamięci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakisneo Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Ściągnąłem inną listę z jakiegoś forum i to samo. W załączniku lista. Lista.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 ...Logowanie poprzez FileZille a następnie przekopiowanie plików do folderu /etc/enigma2/ I co dalej? Jak przeładowałeś system? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakisneo Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Raz poprzez menu i restart gui a raz poprzez restart systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 I tu popełniasz błąd. Jakikolwiek restart z poziomu interfejsu powoduje nadpisanie listy kanałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakisneo Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Czyli restartować poprzez putty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi