cr00x Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Czy istnieje możliwość nagrywania materiałów do formatu skompresowanego? Wydaje mi się, że kiedyś była taka możliwość - teraz nie mogę niczego takiego znaleźć. Materiał domyślnie nagrywany jest w formacie .ts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Niestety nigdy nie było takiej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Nawet jakby użyć ffmpeg to prędzej byś zasnął jak niedźwiedź na zimę niż się doczekał produktu końcowego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slimaktlen Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 W locie to być nie musi ,ale przydała by się taka funkcja,nawet niech się przeliczy po 12h ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 1.5h filmu do w miarę dobrej jakości 4 rdzenie po 2,5GHz roia około 3h. Nie lidze nawet ile będzie to samo robił jeden rdzeń 266MHz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slimaktlen Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 oooo to faktycznie,czyli zostaje przerzucić przez kompa ,a jaki format będzie najmniej problemowy do tunera ? avi ? mkv ? czy jeszcze jakiś inny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 A cel tego działania jaki jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slimaktlen Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Tak jak pisałem w innym wątku,syn zrobił sporą bibliotekę bajek i zostało mało miejsca na bieżące nagrania ,ostatnio zdażyło się że nie nagrał mi się film bo zabrakło miejsca.Chciałem spakować mu te bajki do jakiegoś "mniejszego" formatu żeby nie wydawać kasy na większy dysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Mpeg2 czy Mpeg4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slimaktlen Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Mpeg2 czy Mpeg4 ? Co masz na myśli ? Teraz nagrania są w ts czyli w mpeg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 a czemu nie przekonwertujesz na inny format na komputerze? Przecież to najprostsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zacznijmy od tego ze TS to nie tylko Mpeg2. Z jakiego janalu nagrane sa te bajki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slimaktlen Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 a czemu nie przekonwertujesz na inny format na komputerze? Przecież to najprostsze. ok tylko jaki byście polecali ? Bajki są z różnych kanałow,tvn,canal+,itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Jeżeli SD i MPEG2!: mencoder Nazwa_Pliku.TS -o OUT.mkv -ovc x264 -x264encopts pass=1:preset=AAA:fast_pskip=0:tune=film:frameref=15:bitrate=BITRATE:threads=ilosc_redzeni Gdzie: AAA to: ultrafast, superfast, veryfast, faster, fast, medium, slow, slower, veryslow, placebo BITRATE: Przepustowość w Kilobitach (np. 2500) Jeżeli HD MPEG4: ffmpeg -i Nazwa_Pliku.TS -deinterlace -c:v libx264 -preset AAA -tune film -crf 21 -r 50 -vf scale=-1:720 -c:a copy output.ts Gdzie AAA: ultrafast, superfast, veryfast, faster, fast, medium, slow, slower, veryslow, placebo -crf Parametr jakości. Im mniejsza wartość - tym lepsza jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slimaktlen Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 a jakaś sprawdzona konfiguracja ? albo trochę prostoty w jakimś programie np vlc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 No to dwa polecenia. Jedno z pakietu mencoder i jedno z pakietu ffmpeg. Nie wiem co w tym trudnego. Nie ma co prawda ładnych okienek, kreatorka itp. ale mimo wszystko podałem przepis chyba jasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi