Eneen Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Czy poprawnie działa Wam wbudowana głowica DVBT? U mnie jakość odbioru jest okrutnie niska, na muxie TVP nie działa praktycznie w ogóle, na pozostałych zacina odbiór. Na stojącym obok TV Samsung wszystko działa idealnie. Sprawdziłem też drugi identyczny tuner i sytuacja jest taka sama. Gwoli ścisłości mieszkam na Śląsku. Czy są dostępne jakieś ustawienia głowicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Czy poprawnie działa Wam wbudowana głowica DVBT? U mnie jakość odbioru jest okrutnie niska, na muxie TVP nie działa praktycznie w ogóle, na pozostałych zacina odbiór. Na stojącym obok TV Samsung wszystko działa idealnie. Sprawdziłem też drugi identyczny tuner i sytuacja jest taka sama. Gwoli ścisłości mieszkam na Śląsku. Czy są dostępne jakieś ustawienia głowicy? Pierwsze co bym sprawdził, to coś, czego pewnie byś się nie spodziewał, czyli czy aby sygnał nie jest za silny. Wepnij w odbiornik tak półmetrowy kawałek kabla antenowego, jeśli czymś takim będziesz miał normalny odbiór, to będzie to znaczyć, że w instalacji masz zbyt silny sygnał, co z kolei powoduje przesterowanie głowicy i problemy z odbiorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eneen Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Faktycznie! Na antenie pokojowej (dachowa ma wzmacniacz) działa idealnie. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Rozmawiamy o UHD? Działa TVP1 HD normalnie na wbudowanej głowicy DVBT? Jeżeli tak, to będę jeszcze musiał pokombinować z moją instalacją antenową, bo póki co uznałem, że ta głowica nie da rady i podłączyłem do UHD dongla z N, który mi leżał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eneen Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Mieszkam na Śląsku i na antenie dachowej wszystko chodziło poza muxem TVP, stąd założenie tematu. Na antenie pokojowej i sygnale z odbicia chodzi mi mux TVP idealnie i reszta oczywiście nie. To potwierdza przesterowanie sygnału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Może wystarczy zmienić wzmacniacz na dachu na symetryzator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 @Eneen: Jeżeli zaktualizowałeś już w UHD jajko do wersji 217 to sprawdź jak odbiór DVB-T na antenie dachowej. U mnie po tej aktualizacji wbudowana głowica DVB-T odbiera wszystko co mam w zasięgu, czyli polskie muksy i czeskie sity ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eneen Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 No właśnie nie miałem kiedy zaktualizować bo to większa operacja. Ale z pewnością dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Mam takie pytanie , sterowniki do USB sticka DVBT-102 wystepuja w dwóch wersjach 214(release) i 217(ready). Przy 214 nie widać dodatkowej głowicy DVBT w moim UHD88 przy 217 juz jest, czy tylko u mnie jest ten problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 A który kernel-core masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goolash Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 był kernel-core-default-gos - 2.6.32.61.0214.08 ale widzę ze w gałęzi release jest już kernel-core-default-gos - 2.6.32.61.0217.05, czyli jak się domyślam sterownik dla DVB102 w wersji 214 odszedł do lamusa, a wraz z nim mój problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi