Guest PanVarg Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Witam forumowiczów. W najbliższym czasie podejmę się próby uruchomienia ambilight (dynamiczne podświetlenie krawędzi obrazu) na nboxie oraz na dekoderze prismcube ruby. Posiadam już 5m taśmy led na WS2812B. Czekam jeszcze na atmegę i zasilacz. Będzie to pracować na bibliotece boblight. O pracach będę informować na bieżąco. Pozdrawiam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Kiedyś mojego znajomego bardzo kręciło takie rozwiązanie... mógłbyś opisać jak technicznie to rozwiążesz? Sam jestem ciekawy jak będzie to sterowane i jaki będzie wpływ na obciążenie dekodera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PanVarg Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Opieram się głównie na tym projekcie. Jest tam jaśnie i przejrzyście opisane jak to działa http://www.tweaking4all.com/home-theatre/xbmc/xbmc-boblight-openelec-ws2811-ws2812/ Obecnie mam już wszytko ładnie polutowane. Ledy przetestowane. Pozostała mi jeszcze najtrudniejsza rzecz jaką jest crosskompilacja biblioteki bobligh. Dla mnie czarna magia ale postaram się nadrobić braki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Dzięki, chętnie przeczytam... generalnie konstrukcja bardzo prosta, a najdroższa rzecz jak widzę to same diody. Czyli przetestowałeś układ już z KODI(XBMC)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts