Gość PanVarg Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Witam forumowiczów. W najbliższym czasie podejmę się próby uruchomienia ambilight (dynamiczne podświetlenie krawędzi obrazu) na nboxie oraz na dekoderze prismcube ruby. Posiadam już 5m taśmy led na WS2812B. Czekam jeszcze na atmegę i zasilacz. Będzie to pracować na bibliotece boblight. O pracach będę informować na bieżąco. Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Kiedyś mojego znajomego bardzo kręciło takie rozwiązanie... mógłbyś opisać jak technicznie to rozwiążesz? Sam jestem ciekawy jak będzie to sterowane i jaki będzie wpływ na obciążenie dekodera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PanVarg Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opieram się głównie na tym projekcie. Jest tam jaśnie i przejrzyście opisane jak to działa http://www.tweaking4all.com/home-theatre/xbmc/xbmc-boblight-openelec-ws2811-ws2812/ Obecnie mam już wszytko ładnie polutowane. Ledy przetestowane. Pozostała mi jeszcze najtrudniejsza rzecz jaką jest crosskompilacja biblioteki bobligh. Dla mnie czarna magia ale postaram się nadrobić braki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314TeR Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Dzięki, chętnie przeczytam... generalnie konstrukcja bardzo prosta, a najdroższa rzecz jak widzę to same diody. Czyli przetestowałeś układ już z KODI(XBMC)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi