Guest milki_way Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Witam Mam problem z GOS, wgrałem do pamięci NOR świeży GOS i teraz nie chce się uruchomić tunek ESI-88 stoi na napisie Load. Czy ktoś wie o co chodzi, i co zrobić aby tunek wstał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 A co masz przed napisem LOAD? Ile czasu wytrzymałeś z tym napisem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest milki_way Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Przed napisem Load wyświetla BOOT, HDD-SDA3 i Load i dalej nic nie wczytuje. Czekałem z 10 min. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Cytuję Ciebie: wgrałem do pamięci NOR Następnie napisałeś: wyświetla BOOT, HDD-SDA3 Czyli po tym jak wgrałeś do NOR i chcesz uruchomić z NOR zmuszasz tuner do startu z USB :) Proponuje wybrać NOR jako nośnik startowy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest milki_way Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 No nie!!! Ale dałem ciała na całej linii, sekunda i ruszyło tylko zastanawia mnie to, czyżby samo się przestawiło czy kogoś dotknięcie. Dziękować @tux złota rączka z Ciebie. a już byłem zmartwiony. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest revkrk Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Witam, jestem nowy na forum, wcześniej korzystałem z ipboxa 9000 i nebuli, jednak przesiadłem się na esi-88 z GOS, zacząłem bawić się w kustomizację i prawdopodobnie zapchałem NOR, albo wywaliłem bootloadera. Mam podobne objawy, jak wcześniejsze osoby, jednak u mnie pojawia się BOOT->NOR->LOAD i wisi. Dodam, że wcześniej dekoder działał. Co mam zrobić w takim wypadku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Najszybciej to wgrać soft od nowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest revkrk Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Rozumiem, w takim razie mam jeszcze 2 pytania: 1. czy mogę wgrać soft na partycję dysku? 2. czy do wgrania muszę rozpakować pliki na pendrive'a pod linuxem, czy jest jakiś sposób aby to zrobić pod win? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 Na te pytania na pewno znajdziesz odpowiedź na forum przy odrobinie dobrej woli. Po prostu staramy się nie powielać wiedzy. Tak łatwiej szukać i coś znaleźć. Jak będziesz miał szczegółowe pytania bo coś nie jasne to powołaj się na wątek co znalazłeś i zadaj do tego wątku pytanie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts