Jump to content

Graterlia OS i napis Load

Guest milki_way

Recommended Posts

Guest milki_way

Witam

Mam problem z GOS, wgrałem do pamięci NOR świeży GOS i teraz nie chce się uruchomić tunek ESI-88 stoi na napisie Load.

Czy ktoś wie o co chodzi, i co zrobić aby tunek wstał.

Cytuję Ciebie:

wgrałem do pamięci NOR

Następnie napisałeś:

wyświetla BOOT, HDD-SDA3

Czyli po tym jak wgrałeś do NOR i chcesz uruchomić z NOR zmuszasz tuner do startu z USB :)

Proponuje wybrać NOR jako nośnik startowy :)

Guest milki_way

No nie!!!  Ale dałem ciała na całej linii, sekunda i ruszyło tylko zastanawia mnie to, czyżby samo się przestawiło czy kogoś dotknięcie. Dziękować @tux złota rączka z Ciebie. a już byłem zmartwiony. :)

• 10 months later...

Witam,

jestem nowy na forum, wcześniej korzystałem z ipboxa 9000 i nebuli, jednak przesiadłem się na esi-88 z GOS, zacząłem bawić się w kustomizację i prawdopodobnie zapchałem NOR, albo wywaliłem bootloadera. Mam podobne objawy, jak wcześniejsze osoby, jednak u mnie pojawia się BOOT->NOR->LOAD i wisi. Dodam, że wcześniej dekoder działał. Co mam zrobić w takim wypadku?

Rozumiem, w takim razie mam jeszcze 2 pytania:

1. czy mogę wgrać soft na partycję dysku?

2. czy do wgrania muszę rozpakować pliki na pendrive'a pod linuxem, czy jest jakiś sposób aby to zrobić pod win?

Na te pytania na pewno znajdziesz odpowiedź na forum przy odrobinie dobrej woli.

Po prostu staramy się nie powielać wiedzy. Tak łatwiej szukać i coś znaleźć.

Jak będziesz miał szczegółowe pytania bo coś nie jasne to powołaj się na wątek co znalazłeś i zadaj do tego wątku pytanie :)