Guest aplok Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Witam, Mam wgraną najnowszą graterlie do bska, niestety mam dwa problemy z dzwiękiem. Pomimo ustawienia w preferencjach język audycji / napisów preferowana scieżka audio na polski , to niektore kanały i tak domyslnie ustawiaja się na język nadawania oryginalny .Efekt jest taki , że mam filmy po angielsku i musze za kazdym razem recznie zmieniac. Druga sprawa to cichy dzwięk na kanałach z rodziny Canal+HD . Dzięki z góry za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j00zek Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 ad.1) możesz wyedytowac listę kanałów i ustawić z której ścieżki audio ma korzystać ad.2) to normalne, musisz zainstalować AVA lub SVA(tylko jak korzystasz z regulacji głośności w TV ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aplok Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 ad.1) możesz wyedytowac listę kanałów i ustawić z której ścieżki audio ma korzystać ad.2) to normalne, musisz zainstalować AVA lub SVA(tylko jak korzystasz z regulacji głośności w TV ) Dzięki, ale czegoś nie rozumiem. Dlaczego mam wyedytować listę kanałów i tam ustawiać, skoro w menu systemu jest opcja dotycząca preferowanej ścieżki dzwiękowej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 [*]W menu ustaw opcję od zapamiętania wybranej ścieżki; [*]W menu od Audio dla danego kanału ustaw ścieżkę; [*]Edytuj listę kanałów zawsze tą co masz to będzie pamiętał ustawienia. Dlaczego tak? Dlatego, że żyjemy w kraju absurdów. Tutaj absurdem jest to, że co nadawca to inny standard. Niby powinno być tak, że masz oznaczeni POL. jednak nie zawsze jest to POL. Pozostaje atakować nadawców albo...albo przyzwyczaić się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j3ryw Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 ad1. można jeszcze wyłączyć ścieżkę preferowaną AC3 i AC3+ bo najczęściej to na niej jest wersja oryginalna dźwięku, a tuner najpierw wybiera jakość dźwięku , a w drugiej kolejności patrzy na język preferowany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mario78 Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 panowie, działa u was dźwięk AC3+ bo u mnie po wybraniu ścieżki dźwiekowej AC3+ na kinie domowym mam dźwięk przerywany, natomiast na AC3 działa poprawnie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts