Jump to content

Dźwięk

Guest aplok

Recommended Posts

Guest aplok

Witam,

Mam wgraną najnowszą graterlie do bska, niestety mam dwa problemy z dzwiękiem.

Pomimo ustawienia w preferencjach język audycji / napisów  preferowana scieżka audio na polski , to niektore kanały i tak domyslnie ustawiaja się na język nadawania oryginalny .Efekt jest taki , że mam filmy po angielsku i musze za kazdym razem recznie zmieniac.

Druga sprawa to cichy dzwięk na kanałach  z rodziny  Canal+HD .

Dzięki z góry za pomoc.

Guest j00zek

ad.1) możesz wyedytowac listę kanałów i ustawić z której ścieżki audio ma korzystać

ad.2) to normalne, musisz zainstalować AVA lub SVA(tylko jak korzystasz z regulacji głośności w TV )

Guest aplok

ad.1) możesz wyedytowac listę kanałów i ustawić z której ścieżki audio ma korzystać

ad.2) to normalne, musisz zainstalować AVA lub SVA(tylko jak korzystasz z regulacji głośności w TV )

Dzięki, ale czegoś nie rozumiem.

Dlaczego mam wyedytować listę kanałów i tam ustawiać, skoro w menu systemu jest opcja dotycząca preferowanej ścieżki dzwiękowej?

[*]W menu ustaw opcję od zapamiętania wybranej ścieżki;

[*]W menu od Audio dla danego kanału ustaw ścieżkę;

[*]Edytuj listę kanałów zawsze tą co masz to będzie pamiętał ustawienia.

Dlaczego tak? Dlatego, że żyjemy w kraju absurdów. Tutaj absurdem jest to, że co nadawca to inny standard. Niby powinno być tak, że masz oznaczeni POL. jednak nie zawsze jest to POL. Pozostaje atakować nadawców albo...albo przyzwyczaić się.

Guest j3ryw

ad1. można jeszcze wyłączyć ścieżkę preferowaną AC3 i AC3+ bo najczęściej to na niej jest wersja oryginalna dźwięku, a tuner najpierw wybiera jakość dźwięku , a w drugiej kolejności patrzy na język preferowany

• 3 weeks later...
Guest mario78

panowie, działa u was dźwięk AC3+ bo u mnie po wybraniu ścieżki dźwiekowej AC3+ na kinie domowym mam dźwięk przerywany, natomiast na AC3 działa poprawnie...