Gość africa Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Witam, Mam problem ze skonfigurowaniem karty wifi TP Link WN727N. Jest podana na liście działających, chipset RT5370. Robię tak: niebieski->zielony->konfiguracja-aktywuj RT5370. następnie reset boxa setup->ustawienia-> system-> sieć Niestety nie wykrywa karty, nie ma opcji wlan itp, lista zaczyna się od ustawienia adaptera, ustawienia dns itd.. Dioda na karcie sie nie swieci, na 100% jest sprawny bo na laptopie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ems Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Jesteś pewny że ta karta jest na tym chipsecie ? link 1: http://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_TL-WN727N_v1 link 2: http://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_TL-WN727N_v3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość africa Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Witaj, Ustawiałem również na RT3070... koledze taka sama karta chodzi a ustawiał identycznie jak ja.. Port usb działa bo image wgralem bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Jaką masz wersję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość africa Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 na ten moment 8.1.2 bo z 8.2.1 byl problem z hdd.. ale wgrywalem inne image i to samo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Jaką mas z ver. tl-wn727n ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Ja mam takiego TP-Linka i na nim nie ma info czy v1 czy v3. Pozostaje wetknąć w komputeri i zerknąć we właściwości karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ems Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Ostatnio miałem ciekawy przypadek. Kupiłem WiFi Pentagram Hornet P6132-08. Przed zakupem sprawdziłem ze sprzedawcą w instrukcji na stronie domowej Pentagram. Wyraźnie napisane: układ RT3070L. Po przyjściu do domu odpaliłem odpowiedni sterownik i co ? I nic. Dokładnie to samo co u kol africa. Kombinowałem dobre pół godziny i bez efektów. Coś mnie tchnęło więc odpaliłem płytkę z instrukcją obsługi. I co ? Napisane: układ RT5370. Po zmianie sterownika oczywiście sieć uruchomiona od pierwszego razu. :) Objaw który jest u kol africa według mnie wskazuje na sterownik nie obsługujący układ WiFi w urządzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość abi104 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Witam, to ja podepnę się pod temat. Kolega red podaje linki do kart, które są obsługiwane przez nboxa lecz jest tak wiele różnych opinii na temat kart wifi, że trudno się zdecydować. Jakie są wasze doświadczenia z konfiguracją i bezproblemową pracą , chodzi mi o konkretne modele. z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Przed zmianą karty w PPanel, należy najpier wyłączyć obsługę i ponownie wybrać właściwą kartę. Potem restart. Reguła. JAk zmieniasz to wyłącz, zmień i restart. Stosowny opis właśnie poprawiłem w PPanel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Jest nowa poprawka niwelująca całkowicie problem przełączania sterownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi