Gość belialek Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Witam, Po zaladowaniu listy (HB) z opkg mgr, postanowiłem wrócić do starej listy 2x1. Po standardowej procedurze Dreamsetem i restarcie tunera lista się pokazała, ale wszystkie kanały z Astry mam na szaro <n/a> i nie działają... Próbowałem wgrywać listy (różne) kilka razy, ręcznie usuwałem pliki z tunera przed wgraniem listy ale niestety problem pozostaje ten sam (najnowszy GOS2). Dlaczego tak się dzieje, i co powinienem zrobić aby wszystko wróciło do normy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Witam, Po zaladowaniu listy (HB) z opkg mgr, postanowiłem wrócić do starej listy 2x1. Po standardowej procedurze Dreamsetem i restarcie tunera lista się pokazała, ale wszystkie kanały z Astry mam na szaro <n/a> i nie działają... Próbowałem wgrywać listy (różne) kilka razy, ręcznie usuwałem pliki z tunera przed wgraniem listy ale niestety problem pozostaje ten sam (najnowszy GOS2). Dlaczego tak się dzieje, i co powinienem zrobić aby wszystko wróciło do normy? Zgaduje, że rozwiązaniem może być ten ---> wpis <--- w FAQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Dlaczego tak się dzieje, i co powinienem zrobić aby wszystko wróciło do normy? Jeżeli możesz w konfiguracji tunerów przypisać Astrę 19.2 do jednego z nich, to zrób "skanowanie nieba". Jeżeli nie możesz, to skorzystaj z rady powyżej. Po skanowaniu nieba nie wszystkie N/A znikną i nie wszystkie będą miały stare nazwy. Do tego potrzebny jest plik lamedb z oryginalnej listy r-r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość belialek Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Skorzystałem z tego generatora - wygenerowałem plik dla HB oraz A i nadpisałem w etc/tuxbox. Reset tunera i w dalszym ciągu n/a na Astrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Sprawdź czy Masz w konfigu tunera ustawione Tryb konfiguracji Diseqc A/B poprawnie porty A i B dla Twoich satelit, jeżeli tak to ,wywal ręcznie plik -lamedb. Teraz Załaduj Edytorem Listę kanałów i konieczny pełny restart boxa - nie Przeładowanie ale RESTART Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość belialek Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Tryb konfiguracji - prosty, A/B (A=Astra, B=HB). Wywaliłem plik /etc/lamedb, wrzuciłem listę 2x1 (DreamSet 2.4.3), setup -> czuwanie/restart -> restart systemu. W dalszym ciągu mam na Astrze n/a :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Tryb konfiguracji - prosty, A/B (A=Astra, B=HB). Wywaliłem plik /etc/lamedb, wrzuciłem listę 2x1 (DreamSet 2.4.3), setup -> czuwanie/restart -> restart systemu. W dalszym ciągu mam na Astrze n/a :( Krok zaznaczony na grubo jest błędny i powoduje, że wszystko się nadpisuje. Masz wykonać komendę w telnet killall -9 openpli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość belialek Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 GraterliaOS:~# killall -9 openpli killall: openpli: no process killed W liście procesów nie widzę "openpli"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Wpisz: /etc/init.d/gui restart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość belialek Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Zadziałało - kanały z Astry wróciły! 8) Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi