Jump to content

Nowa lista kanałów - <n/a> zamiast kanału

Guest belialek

Recommended Posts

Guest belialek

Witam,

Po zaladowaniu listy (HB) z opkg mgr, postanowiłem wrócić do starej listy 2x1. Po standardowej procedurze Dreamsetem i restarcie tunera lista się pokazała, ale wszystkie kanały z Astry mam na szaro <n/a> i nie działają... Próbowałem wgrywać listy (różne) kilka razy, ręcznie usuwałem pliki z tunera przed wgraniem listy ale niestety problem pozostaje ten sam (najnowszy GOS2).

Dlaczego tak się dzieje, i co powinienem zrobić aby wszystko wróciło do normy?

Witam,

Po zaladowaniu listy (HB) z opkg mgr, postanowiłem wrócić do starej listy 2x1. Po standardowej procedurze Dreamsetem i restarcie tunera lista się pokazała, ale wszystkie kanały z Astry mam na szaro <n/a> i nie działają... Próbowałem wgrywać listy (różne) kilka razy, ręcznie usuwałem pliki z tunera przed wgraniem listy ale niestety problem pozostaje ten sam (najnowszy GOS2).

Zgaduje, że rozwiązaniem może być ten ---> wpis <--- w FAQ.

Jeżeli możesz w konfiguracji tunerów przypisać Astrę 19.2 do jednego z nich, to zrób "skanowanie nieba". Jeżeli nie możesz, to skorzystaj z rady powyżej.

Po skanowaniu nieba nie wszystkie N/A znikną i nie wszystkie będą miały stare nazwy. Do tego potrzebny jest plik lamedb z oryginalnej listy r-r.

Guest belialek

Tryb konfiguracji - prosty, A/B (A=Astra, B=HB). Wywaliłem plik /etc/lamedb, wrzuciłem listę 2x1 (DreamSet 2.4.3), setup -> czuwanie/restart -> restart systemu. W dalszym ciągu mam na Astrze n/a :(

Tryb konfiguracji - prosty, A/B (A=Astra, B=HB). Wywaliłem plik /etc/lamedb, wrzuciłem listę 2x1 (DreamSet 2.4.3), setup -> czuwanie/restart -> restart systemu. W dalszym ciągu mam na Astrze n/a :(

Krok zaznaczony na grubo jest błędny i powoduje, że wszystko się nadpisuje.

Masz wykonać komendę w telnet

killall -9 openpli