ozhrfhlufq Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Witam Dekoder bez zacinek działa tylko na 2 głowicy. Jednak wyszukiwanie kanałów z hotbirda działa tylko gdy kabel jest podpięty pod głowice nr 1. Można coś zminić by działało to również z głowicą nr 2? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shouces Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Jeżeli masz tylko jeden kabel antenowy podpięty właśnie pod głowicę B to po prostu wyłącz kompletnie głowicę A w konfiguracji tunera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozhrfhlufq Posted February 6, 2015 Author Share Posted February 6, 2015 Wyłączenie głowicy A nic nie daje już to sprawdzałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j00zek Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 coś ściemniasz. Wyszukiwanie HB na aktywnej głowicy B i nieaktywnej A działa poprawnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AbrahaM Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 coś ściemniasz. Wyszukiwanie HB na aktywnej głowicy B i nieaktywnej A działa poprawnie. powiedz to mojemu UHD. Zachowuje się co najmniej od przeszło kwartału (wcześniej nie miałem siły się tym zajmować) dokładnie tak samo jak egzemplarz u @ozhrfhlufq, czyli ma w nosie wyszukiwanie kanałów. Ustawienia głowic: A: Nieskonfigurowany B: Prosty, Jeden, HB 13W, Diseq: nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Tylko ustalmy dokładniej: nie działa wyszukiwanie w OpenPLi? nie działa wyszukiwanie FastSearch? nie działa wyszukiwanie i tu, i tu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AbrahaM Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Tylko ustalmy dokładniej: nie działa wyszukiwanie w OpenPLi? nie działa wyszukiwanie FastSearch? nie działa wyszukiwanie i tu, i tu. Wyszukiwania w OpenPLi praktycznie nie używam, więc nie wiem czy działa czy nie. Na pewno nie działa wyszukiwanie FastSearch. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest luk222 Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 To chyba norma bo u mnie FastSearch działa też tylko na głowicy A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j00zek Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 hehe ja za to nie używam fastsearch. a standardowe wyszukiwanie w openpli działa jak należy. Ale i tak nie używam bo i po co. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shouces Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Moje UHD skanuje wybrany transponder bez problemu (niezależnie czy na głowicy A czy B). Sprawdź dokładnie co robisz bo na pewno robisz coś źle :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Na razie wnioskuje, że OpenPLi skanuje z A i B, a fastsearch tylko z A. Czy tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AbrahaM Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Na razie wnioskuje, że OpenPLi skanuje z A i B, a fastsearch tylko z A. Czy tak? na to wygląda, jak z wątku widać, trzem osobom fastsearch skanuje tylko z A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest luk222 Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Tak OpenPLI skanuje z dwóch głowic a Fastsearch tylko z A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts