Gość djmdp Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Witam, jestem trochę świeży w tym temacie, mam nboxa BSLA 250GB z systemem OpenPLI 8.6 niby, chciałbym wgrać Graterlia, co nieco poczytałem i powiedzcie czy mając u-boota 1.3.1 053 mogę próbować załadować mu system core?? Czy trzeba zmienić boota na jakiś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Ładuj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djmdp Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Jeszcze jedno, czy po wgraniu systemu będzie możliwe dekodowanie nc+ bez dodatkowej "ingerencji" w system? Nie chciałbym unieruchomić tunera na czas mojej "nauki" ewentualnych potrzebnych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Z tego co pamiętam to powinno ruszyć jak z fabryki. Wkładasz kartę i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 @djmdp: Jeżeli karta jest nieparowana, to albo będzie jak pisze tux albo co najwyżej będziesz musiał oscama zainstalować. Jeżeli karta jest parowana ... zachowaj sobie konfigurację oscama i miej nadzieję, że nie ma bugów powodujących kłopoty z nowym oscamem i nie będziesz musiał jej poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djmdp Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Karta jest starej c+ 100% nie parowana, działała i działa po zakupie tunera bez problemów, ok to próbuję wrzucać system. Jest możliwość doinstalowania modułu hfs/hfsplus do jądra? Potrzebuję obsługę tego systemu plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Nie ma takiej możliwości. Ale pocieszę Cię, MAC obsługuje extX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djmdp Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Wrzuciłem soft było L1, S1, L2, S2 i jest OK, trzeba zrebootować nbox? Bo zatrzymał się na tym. Z tym HFSem to sprawa jest taka, że mam duży dysk na time machine który musi być w hfs, dlatego chciałem podmontować go do nboxa, ponieważ mam tam np. filmy, nie wiem, czy timemachine nie zjeży się jak zrobię 2 partycje np. hfs+ext, oraz nie wiem czy to w ogóle jest możliwe...:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Trzeba zrebootować. A nie da się tego dysku po sieci udostępnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Czy TimeMachine to nie przypadkiem program do wykonywania kopii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djmdp Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Ok, tuner wstał, brak listy kanałów, ale podłubię i jakoś ogarnę, tak time machine to program kopii zapasowych w mac, z tego co pamiętam to usilnie zmuszał mnie do sformatowania go w hfs, myślałem też aby zrobić to po sieci, ale nie mam NAS'a, najprościej byłoby właśnie podłączyć go wprost do tunera i podmontować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Obsługa HFS w jajku 2.x o jeszcze większy hardcore niż NTFS. nawet jakby to uruchomić to stabilność będzie taka, że w sumie tworzenie kopii na takiej partycji będzie bez sensu. Dlaczego? No ja bym nie robił kopii na nośniku, z którego dane mogą wyparować przez użycie eksperymentalnej obsługi systemu plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djmdp Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 W sumie to racja, raczej liczyłbym na stabilny mount jeśli już, pomyślę jeszcze jak to rozwiązać. W GOS plugin FastSearch nie zaciągnie listy kanałów NC+? "Odbieram listę serwisów - brak serwisów, koniec" Polsatowskie zaciągnął, jest inny sposób na listę kanałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Co do FastSearch - nie mam. Jak sprawdzałem to działało. Ale czy działa dalej? W najgorszym razie masz listę z kanałami PL w OPKG. Wersja by Richter i by tux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość herpoi Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Można też oldskulowo przeskanować niebo tunerem i poukładać listę pilotem, ja tak zawsze robiłem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 A tez można :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djmdp Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Przyzwyczaiłem się do nc+ej listy której nie mogę znaleźć, ale widzę dużo opcji w tym sofcie więc nie będzie problemu, w ogóle sprzęt na Graterlii pracuje szybciej i generalnie jest na pierwszy rzut oka dużo przyjaźniejszy niż ten co był wcześniej, jestem zadowolony z efektów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MUSTAPHA Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Przyzwyczaiłem się do nc+ej listy której nie mogę znaleźć, ale widzę dużo opcji w tym sofcie więc nie będzie problemu, w ogóle sprzęt na Graterlii pracuje szybciej i generalnie jest na pierwszy rzut oka dużo przyjaźniejszy niż ten co był wcześniej, jestem zadowolony z efektów;) Zainstaluj enigma2-plugin-fastsearch - 0.2.4 Restart I w Manu/Ustawienia/Wyszukiwanie Kanałów/Szybkie wyszukiwanie Wybierasz, np. NC+ Hot Bird Czerwony klawisz na pilocie i instaluje się lista NC+ ;) Tak mi się przynajmniej wydaje. Spróbować nie zaszkodzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi