Gość marcinek40 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Wpis do crona aby odpalić Transmission o 8 rano , a o 20 wyłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur_n Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Twierdzisz, pytasz czy żądasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinek40 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Proszę Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voyteckst Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgadnij który to link... http://bit.ly/1yEk11x Transmission używałem dawno, więc jak się ma nazywać skrypt Ci nie powiem (chyba /etc/init.d/transmissiond). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinek40 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 OK, czyli taki wpis * 8 * * * /etc/init.d/transmissiond start mam umieścić w folder godziny ?bo w graterlia są osobne foldery minuty ,godziny , dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Nie Nie. wpis dodajesz poprzez polecenie: crontab -e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinek40 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Poproszę o przykład jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Prawdopodobnie nie wydałeś komendy. Gdybyś to zrobił to zobaczył byś to co poniżej. Na tej podstawie wydaje mi się, że każdy może dojść do tego jak wpisać linię. # ----- -------------- # minute 0-59 # hour 0-23 # day of month 1-31 # month 1-12 (or names, see below) # day of week 0-7 (0 or 7 is Sunday, or use names) SHELL=/bin/sh PATH=/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin MAILTO=root NICE=15 # run-parts */1 * * * * /bin/run-parts /etc/cron/minutely 01 * * * * /bin/run-parts /etc/cron/hourly 02 5 * * * /bin/run-parts /etc/cron/daily 03 2 * * 0 /bin/run-parts /etc/cron/weekly 04 3 1 * * /bin/run-parts /etc/cron/monthly # your corntabs 5 5 * * * /etc/rc.d/init.d/ntpd start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinek40 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ok dzięki , będę w domu to się pobawię,a mam jeszcze pytanie gdzieś wyczytałem że, jak używam Transmission to lepiej zrobić SWAP jaki duży i czy będzie lepiej śmigał nbox bo jak odpale Transmission to strasznie zamula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Nasza wersja Transmission jest optymalizowana pod małe zasoby. SWAP dużo Ci nie pomoże. Wolne działanie Boxa to właśnie sam Transmission. Obsługa całości niestety zajmuje i KONIEC. Tego nie przeskoczysz. Przy czym nie wiem czy do tego co chcesz zrobić użyć CRONa. Może lepiej harmonogram z tTransmission. W trybie oczekiwania (0/0 kbp/s) nie obciąża systemu. Warto najpierw tym się zainteresować i ustawić co Transmission może którego dnia i w jakich godzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinek40 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 No może lepiej , a gdzie jest ten harmonogram Transmission przez WEB jest tylko spowolnienie łącza , chodzi mi o to aby Transmission odpalał się rano na noc wyłączał , nbox stoi w sypialni i strasznie wyje hdd. Muszę wymienić dysk na 2.5 to bedzię ciszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 poszukaj klienta transmission o nazwie trans- gui. Zainstaluj na kompiterze, skonfiguruj i tak w opcjach bedzie znacznie wiecej niz przez www. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi