Eneen Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Pytanie mam o wydajność wifi. Mam podłączony dysk na USB do UHD88. Karta wifi to realtek 8192CU, także na USB oczywiście. Prędkość odczytu z dysku przez FTP po sieci bezprzewodowej to ok 8MB/s, za to zapisu zaledwie 1.5MB. Czy da się jakoś poprawić wynik zapisu? Docelowo chciałbym użyć tunera jako domowy NAS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zapis nca USB w przypadku nośników jest marny. Dysk pod SATA i poprawi się do ponad 6MB/s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eneen Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Rozumiem, a karta wifi na USB nie odgrywa tutaj roli? Czy warto podłączyć po ethernet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Teoretycznie nie powinna. Jednak dużo zależy od wszystkich elementów sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eneen Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Okazało się, że miałem bardzo starą wersję totalcommandera, a sprawdzałem przez ftp. Poprzez sambę transfery są ok (5 ściąganie, 6 wysyłanie na uhd). Na FTP ok 1MB/s więcej dla obu. Widać jednak w top, że proces samby podobnie jak ftp mocno obciąża procesor, do 70% nawet, co nadal jednak nie dyskwalifikuje zastosowania jako NAS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Z czystej ciekawości jakiej karty WIFI używasz? Którego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eneen Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 TPlink 821 v4 https://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_TL-WN821N_v4 Modul do RTL8192CU Chodzi ok tylko nie mam dhcp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi