Guest waldi_82 Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 witam, mam wgrany nowy soft graterlia w nboxie, tuner nie wysyła dźwięku AC3, znalazłem to: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,81.msg26078.html#msg26078 jest napisane że trzeba zainstalować paczkę: sti-firmware-audio-dts w opkg, ja takiej paczki nie mam, mam tylko taka: sti-firmware-audio która jest zaistalowana Odświeżanie nic nie daje... Gdzie mam szukać tej paczki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Do AC3 nic nie potrzebujesz poza poprawną konfiguracją tunera i ewentualnie peryferiów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest waldi_82 Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 no ale w FAQ jest napisane że trzeba dograć, HDMI-CEC też mi nie działało i musiałem dograć.... W ustawieniach mam włączone AC3, ale nie działa ani po hdmi, ani po optycznym.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 A co masz ustawione w ustawieniach A/V. Przy okazji - czy AC3 to to samo co AC3+ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest waldi_82 Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 w ustawieniach A/V ac3 nie ważne co ustawie, czy PCM czy SPDIF nic to nie daje... Ani po hdmi, ani po optycznym nie ma AC3...:( czy ktos wie gdzie znajde paczke sti-firmware-audio-dts? nie ma jej w opkg... czy ktos może mi pomóc co zrobić aby tuner wysyłał AC3... albo czy ktoś z nowym softem może sprawdzić czy działa mu dźwięk AC3.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Każdy tuner co mam i miałem wysyła AC3 po SPDIF i Coaxial oraz HDMI. W przypadku HDMI urządzenie po drugiej stronie musi umieć o służyć ten format. W A/V mam ustawione SPDIF i nie mam paczki z DTS. Dlaczego nie działa u Ciebie? Nie mam pojęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest waldi_82 Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 wcześniej też tak miałem, mam tuner podłączony pod aplituner i AC3 było, teraz nie ma....:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest waldi_82 Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 udało mi sie problem rozwiązać, musiałem zmienić downmix AC3: na NIE wczesniej tego nie zmieniałem a AC3 było... Dziękuje za wszelkie odpowiedzi i pomoc.... temat do zamknięcia....:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 No tego się nie spodziewałem, że masz zaznaczony downmix. Funkcja służy do zmiany AC3 do Stereo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest waldi_82 Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 no moje niedopatrzenie.... :-[ jeszcze raz dziękuje za wszystkie odpowiedzi.... pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts