Gość waldi_82 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 witam, mam wgrany nowy soft graterlia w nboxie, tuner nie wysyła dźwięku AC3, znalazłem to: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,81.msg26078.html#msg26078 jest napisane że trzeba zainstalować paczkę: sti-firmware-audio-dts w opkg, ja takiej paczki nie mam, mam tylko taka: sti-firmware-audio która jest zaistalowana Odświeżanie nic nie daje... Gdzie mam szukać tej paczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Do AC3 nic nie potrzebujesz poza poprawną konfiguracją tunera i ewentualnie peryferiów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldi_82 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 no ale w FAQ jest napisane że trzeba dograć, HDMI-CEC też mi nie działało i musiałem dograć.... W ustawieniach mam włączone AC3, ale nie działa ani po hdmi, ani po optycznym.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 A co masz ustawione w ustawieniach A/V. Przy okazji - czy AC3 to to samo co AC3+ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldi_82 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 w ustawieniach A/V ac3 nie ważne co ustawie, czy PCM czy SPDIF nic to nie daje... Ani po hdmi, ani po optycznym nie ma AC3...:( czy ktos wie gdzie znajde paczke sti-firmware-audio-dts? nie ma jej w opkg... czy ktos może mi pomóc co zrobić aby tuner wysyłał AC3... albo czy ktoś z nowym softem może sprawdzić czy działa mu dźwięk AC3.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Każdy tuner co mam i miałem wysyła AC3 po SPDIF i Coaxial oraz HDMI. W przypadku HDMI urządzenie po drugiej stronie musi umieć o służyć ten format. W A/V mam ustawione SPDIF i nie mam paczki z DTS. Dlaczego nie działa u Ciebie? Nie mam pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldi_82 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 wcześniej też tak miałem, mam tuner podłączony pod aplituner i AC3 było, teraz nie ma....:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldi_82 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 udało mi sie problem rozwiązać, musiałem zmienić downmix AC3: na NIE wczesniej tego nie zmieniałem a AC3 było... Dziękuje za wszelkie odpowiedzi i pomoc.... temat do zamknięcia....:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 No tego się nie spodziewałem, że masz zaznaczony downmix. Funkcja służy do zmiany AC3 do Stereo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldi_82 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 no moje niedopatrzenie.... :-[ jeszcze raz dziękuje za wszystkie odpowiedzi.... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi