Gość wwns Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Witam Wrzucam spinnery jak w temacie. Link do pliku .psd plik Adobe .psd na MediaFire można samemu ustawić teksturę i napisy logo. logo.zip logo.zip logo.zip logo.zip Spinner.zip logo.zip logo_spiner.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Fajne. A mógłbyś zrobić logo dla Sagemcoma? Edit:Logo jasne SC juz wgrane . DZIEKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomciu Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Fajne, tylko to nc+ przeszkadza, dałoby radę bez i wersję na czarnym tle z białym/szarym napisem graterlia os? EDIT: Super, wielkie dzięki wwns :) O takie coś mi chodziło, tylko popraw jak możesz w paczce logo.zip dla nboxa nazwę pliku na logo.mvi, bo w tej chwili ten plik nazywa się Logo.mvi, a to nie zadziała. Taka drobna pierdoła, ale pod "unixem" ma znaczenie (wielkość liter). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpot Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Wstawiam kilka prostych bootlogo. adb.zip graterlia_1.zip graterlia_2.zip graterlia_3.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 No i super. Te trzy ostatnie są najlepsze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Moje logo logo_.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pppp Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 A tu macie przepis jak z .jpg zrobic .mvi bo jak wiemu można wrzucić swoje logo jako /boot/logo_.mvi - wymodzic obrazek .jpg 1280x720 - z konsoli kompa czy też można posłużyć sie samą Graterlią nakazać: ffmpeg -i mypicture.jpg -r 25 -b 20000 mypicture.m1v mv mypicture.m1v mypicture.mvi oczywiście wymagany jest ffmpeg w systemie na którym przerabiamy plik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 W załączniku program do zmiany .jpg to .mvi Dream_logo_generator.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 To do kompletu: wrzucić pliki jpg do folderu /hdd/picture. Mogą być w podkatalogach. GOS manager>ustawienia logo>logo użytkownika. I już mamy dynamicznie zmieniane loga co 24h. Np. z wakacji, albo.... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Joozek a mógłbyś to sprawdzić na DSI ? Jakis czas temu to działało a teraz to mogę zmieniać 10 razy i zawsze jest boot logo z systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Nie mam dsi, dziala na pewno na uhd i spark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 A mógł by ktoś sprawdzić na dsi? Nie wiem czy u mnie to nie działa czy na dsi ?(Wcześnie działało dobrze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 opkg list-installed | grep ffmpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zainstalowany. Nadal żadnej zmiany. Przestawiałem na rożne opcje Pobieraj z ... i restart. Jedyna różnica która zauważyłem to po wybraniu Pobierz teraz .... pingwinek sie nie pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Czy możesz napisać co zwraca komenda co podałem wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daromen21 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 login as: root GraterliaOS:~# opkg list-installed | grep ffmpeg ffmpeg-libs-core - 2.4.3-2 ffmpeg-libs-ext - 2.4.3-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 To teraz doczytaj co jest napisane na stronie WWW odnośnie ffmpeg i wszystko stanie się jasne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 GraterliaOS:~# opkg list-installed | grep ffmpeg ffmpeg - 2.4.3-2 ffmpeg-libs-core - 2.4.3-2 ffmpeg-libs-ext - 2.4.3-2 GraterliaOS:~# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Nie było tematu Juz sam sobie przerobiłem i władowałem w GOS :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 osobiście mi się wydaje, ze nie powinniśmy tego robić, o ile nie jesteśmy autorami tych grafik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 osobiście mi się wydaje, ze nie powinniśmy tego robić, o ile nie jesteśmy autorami tych grafik. O ile nie były na licencji creative-commons, która to dopuszczała. Jeśli nie były, to może dałoby się znaleźć inne, spełniające to kryterium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 licencja licencją, ale nie uważam, żeby podpisywanie się pod cudzą pracą było w porządku. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Witam serdecznie, czy mogę prosić kogoś mającego trochę smykałki w grafice o dodanie napisy Graterlia oraz jakiegoś "loga" przypominającego ładowania systemu jak np: tutaj: http://forum.xunil.pl/index.php?action=dlattach;topic=1985.0;attach=9275;image Chce dodać tapetę która się znajduję w temacie jako boot logo podczas ładowania systemu :) Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Może coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Dziękuję, jeśli miałbyś chwile i jakąś swoją koncepcje na boot logo z dopiskiem systemu chętnie obejrzę :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 A takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Pierwsza opcja jest świetna, jest tylko możliwość wrzucenia drobniejszego "loga" ładowania np takiej klepsydry jak tutaj: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1985.0.html i w miejscu zbliżonym do tego w załączniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 O jaką klepsydrę chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 http://forum.xunil.pl/index.php?action=dlattach;topic=1985.0;attach=9269;image Poprawione, mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Taka wielkość klepsydry? Edit lekko pogrubione logo i teraz kompletne (brakowało kropek u góry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Pierwsze profeska :D Biorę, pewnie że takie! :) Pozdrawiam i dziękuję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 A można prosić z samym napisem? Wysłane z mojego PRO 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Taka może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Taka może być? Tak, o to chodzi Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richter Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka20 Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgrywus11 Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Lamerskie pytanie . Gdzie dajemy w systemie folder images ? ( ze spinnerami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom8181 Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Lamerskie pytanie . Gdzie dajemy w systemie folder images ? ( ze spinnerami ) Mieści się to \usr\local\share\enigma2\skin_default\spinner_graterlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Proszę nie wprowadzać w błąd! Tutaj: \usr\local\share\enigma2\skin_default\spinner_graterlia mieści się standardowy spinner. Do niego jest zrobiony symlink (automatem o ile nie ma katalogu): \usr\local\share\enigma2\skin_default\spinner Także...należy skasować symlink (podany wyżej) i utworzyć katalog. Do tego katalogu wgrać spinner. W przeciwnym razie co aktualizacja skórki default wyleci nasz spinner lub (o ile ma więcej plików) połączy się ze spinnerem default. Na przyszłość radzę rozróżniać symlinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Bootlogo dla Vu+ bootlogo.tar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Dla przypomnienia. Własne bootlogo wrzucamy tutaj: /boot/bootlogo.mvi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwns Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Botlogo dla vu+ [attach name=Graterlia1.jpg type=image/jpeg]17186[/attach] [attach name=Graterlia2.jpg type=image/jpeg]17188[/attach] [attach name=Graterlia3.jpg type=image/jpeg]17190[/attach] [attach name=bootlogo.tar type=application/octet-stream]17192[/attach] bootlogo.tar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi