Gość wrybka Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 OK sprawdzę w domu. Maksymalne wartość w GOS to 750. Można się pokusić na ustawienie do 800Mhz? Jest jakaś komenda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Pewnie możesz nawet ustawić 2BG, tylko przez złośliwość nie ujawniliśmy tej opcji. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wrybka Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 No pewnie tak :) Skoro tux pisze, że był jeden co się tak kręci to może i mój uhd da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 On się kręci na 800MHz i tylko tyle. Po czasie kończy pracę zawieszeniem się niezależnie od chłodzenia. Testy były za krótkie by wcześniej określić dokładnie co się dzieje. Po prostu odpalił się, pokazał obraz i kilka minut tak działał. Po dłuższych testach wyszło, że 750MHz działa ale po około 1h zaczyna szarpać obrazem u dołu ekranu. Przy 700MHz efekt jest o 50% mniejszy. Przy 700MHz czasem jest a czasem nie ma. Przy 650MHz 100% OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Jedyny box działający stabilnie na 800MHz, jaki znam, to spark7162. UHD działa u mnie stabilnie godzinami na 750, ale i tak ma ustawione na 650. Widać chyba największą różnicę w responsywności w stosunku do oryginalnych 450. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Poza responsywnością pilota PTI znacznie mniej procesora zżera. Obsługa USB też jest o wiele lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eneen Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Przyłaczę się tutaj pytaniem czy jest jakiś program, którym łatwo można obciążyć procesor w 100%? Z tego co zaobserwowałem to powyżej 600MHz tuner (uhd) zaczyna być niestabilny i chciałem się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Wykonaj System Backup np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Użycie md5sum do policzenia sumy kontrolnej kilku gigabajtowego nagrania, czyli pliku TS, też powinno procesor zająć na jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 A ja proponuję metodę naturalnego wykorzystania. 2 kanały HD nagrywasz i trzeci oglądasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eneen Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Dziękuję za sugestie. Wyniki: - backup ustawień (rozumiem, że o to chodziło) jest dość krótki, - md5sum to ok. 60-70% cpu, - oglądanie z nagrywaniem nie sprawdziłem, Ale przy okazji użyłem gzip i działa ok, 90-95% i przy dużych plikach z nagrań może chodzić dłuuugo. Obecnie mam 600MHz i więcej nie da rady, ponieważ tuner wiesza się niedługo po restarcie i pojawieniu obrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 1. Sprawdź u-boota czy masz aby poprawnego 2. System Backup (specjalna paczka w OPKG i polecenie w terminalu) - to nie trwa chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eneen Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Nie wiem niestety jak to zrobić. Tuner był przerabiany przez "wrocławski warsztat" ;) Czy ta wtyczka kopiuje cały image może, który potem można wgrać z pena do kolejnego tunera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Poczytać o U-boot na forum! Co do Backup - to nie jest wtyczka - to jest narzędzie konsolowe! Wykonuje pełną kopię w formacie rootfs i NAND/NOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eneen Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ok. Backup to dokładnie to, czego szukałem parę dni temu bo potrzebuję zrobić klon, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi