Jump to content

Problem z aktualizacją listy kanałów

Guest titek

Recommended Posts

Witam wszystkich jest to mój pierwszy post także proszę o wyrozumiałość ;) Na początku uznanie dla twórców....

Przebrnąłem sam przez instalacje systemu i zainstalowałem system z 19.12.2014. Jednak mam straszny problem z instalacją swojej listy kanałów ;/ Używam dreamset i zawsze go używałem na 2850st nie mam problemów a na 5800 BSLA wywala mi ciągle błąd "Sending reload setting HTTP command failed, query status not OK".

Próbowałem ręcznie wgrać przez ftp wszystko oki ale nie mam część kanałów n/a męcze się z tym od wczoraj. To samo Astra tylko niektóre kanały są reszta n/a.

Czy ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie mojego problemu ?

Witam wszystkich jest to mój pierwszy post także proszę o wyrozumiałość ;) Na początku uznanie dla twórców....

Przebrnąłem sam przez instalacje systemu i zainstalowałem system z 19.12.2014. Jednak mam straszny problem z instalacją swojej listy kanałów ;/ Używam dreamset i zawsze go używałem na 2850st nie mam problemów a na 5800 BSLA wywala mi ciągle błąd "Sending reload setting HTTP command failed, query status not OK".

Próbowałem ręcznie wgrać przez ftp wszystko oki ale nie mam część kanałów n/a męcze się z tym od wczoraj. To samo Astra tylko niektóre kanały są reszta n/a.

Czy ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie mojego problemu ?

zaktualizuj system (opkg update && opkg upgrade)

nie wdając się w wyjaśnienia skąd to się bierze, to jeśli mnie pamięć nie myli, jedna z zmian to chyba(?) poprawi

Guest gumkas77

witam

kolego gdzie ta komende zaznaczyc , mam tez po aktualizacji systemu z pena i wgraniu listy rr  duzo kanalow <n/a>

test ip i haslo login ok , daje wyslij pliki do dreambox , wgrywa sie i na koncu wyskakuje ,blad polecenia przeladowania i tak juz kilka razy

gdzie koledzy robie blad ?

pozdro

Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić.

nie mam jak pisać  ą,ę.... itd.  keyboards no PL

wiec nie usuwaj posta adminku / moderatorku :)

pomaga z palca wgranie ręczne 'opkg install enigma2-channels-hotbird-richter-polskie' i potem przez ftp własną liste kanałów ale dalej brak astry...

EDIT:

Jednak nie działa pojawiły się nazwy EPG ale kanał 0%

EDIT2:

Wgrałem do 2850st image z 19.12 i tak samo lipa... wgrałem liste po ftp ręcznie, restart box'a ten sam objaw. Hasło root'a założyłem i też nie działa.  Miałem jakąś wersje z lipca wgrałem i wgrywanie działa oki.