Gość titek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Witam wszystkich jest to mój pierwszy post także proszę o wyrozumiałość ;) Na początku uznanie dla twórców.... Przebrnąłem sam przez instalacje systemu i zainstalowałem system z 19.12.2014. Jednak mam straszny problem z instalacją swojej listy kanałów ;/ Używam dreamset i zawsze go używałem na 2850st nie mam problemów a na 5800 BSLA wywala mi ciągle błąd "Sending reload setting HTTP command failed, query status not OK". Próbowałem ręcznie wgrać przez ftp wszystko oki ale nie mam część kanałów n/a męcze się z tym od wczoraj. To samo Astra tylko niektóre kanały są reszta n/a. Czy ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie mojego problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbrahaM Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Witam wszystkich jest to mój pierwszy post także proszę o wyrozumiałość ;) Na początku uznanie dla twórców.... Przebrnąłem sam przez instalacje systemu i zainstalowałem system z 19.12.2014. Jednak mam straszny problem z instalacją swojej listy kanałów ;/ Używam dreamset i zawsze go używałem na 2850st nie mam problemów a na 5800 BSLA wywala mi ciągle błąd "Sending reload setting HTTP command failed, query status not OK". Próbowałem ręcznie wgrać przez ftp wszystko oki ale nie mam część kanałów n/a męcze się z tym od wczoraj. To samo Astra tylko niektóre kanały są reszta n/a. Czy ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie mojego problemu ? zaktualizuj system (opkg update && opkg upgrade) nie wdając się w wyjaśnienia skąd to się bierze, to jeśli mnie pamięć nie myli, jedna z zmian to chyba(?) poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość titek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 System jest aktualny... to jest pierwsze co zawsze robię także nie ma co aktualizować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matzg Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Dziś aktualizowałem listę kanałów za pomocą dreamboxedit (5.3.1.6) i problemów nie miałem Ważne by po aktualizacji i przeładowaniu poszła komenda "killall enigma2" by nie nadpisało pliku lamedb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gumkas77 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 witam kolego gdzie ta komende zaznaczyc , mam tez po aktualizacji systemu z pena i wgraniu listy rr duzo kanalow <n/a> test ip i haslo login ok , daje wyslij pliki do dreambox , wgrywa sie i na koncu wyskakuje ,blad polecenia przeladowania i tak juz kilka razy gdzie koledzy robie blad ? pozdro Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić. nie mam jak pisać ą,ę.... itd. keyboards no PL wiec nie usuwaj posta adminku / moderatorku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Co jest ustawione w konfiguracji OpenWebif? Autoryzacja włączona czy wyłączona? Użytkownik/hasło w DreamBoxEdit wpisane poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gumkas77 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 uwierzytelnienie http TAK haslo login poprawne pokazuje dreamboxedit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Przy wlaczonej auth haslo roota nie moze byc puste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość titek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Jak aktualizuje tuner ze starszej wersji z palca jest oki jak wgram ostatni obraz z 19.12 nie można dograć listy kanałów n/a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Jutro poprawie obrazy na WWW tak aby miały hasło dla root'a. Problem list zniknie. Jakiekolwiek hasło lepsze niż jego brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość titek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 pomaga z palca wgranie ręczne 'opkg install enigma2-channels-hotbird-richter-polskie' i potem przez ftp własną liste kanałów ale dalej brak astry... EDIT: Jednak nie działa pojawiły się nazwy EPG ale kanał 0% EDIT2: Wgrałem do 2850st image z 19.12 i tak samo lipa... wgrałem liste po ftp ręcznie, restart box'a ten sam objaw. Hasło root'a założyłem i też nie działa. Miałem jakąś wersje z lipca wgrałem i wgrywanie działa oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość titek Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Na wczorajszym update z 21.12.2014 wszystko wróciło do normy ;) Podziękowania dla teamu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi