Guest zbarriver Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 Witam, sprawa jak w temacie, od czasu kiedy zmieniłem logo bootowania systemu dzieje się takie coś żę po załączeniu dekodera nbox bsla wisi napis "load" ale dekoder pracuje poprawnie. Drugie pytanie, jak wrócić do oryginaldego logo bootowania z graterlii ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 Własne logo wgrywa się przez dodanie pliku logo_.mvi do /boot: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1103.msg21441.html#msg21441. Wtedy przywracanie logo polega na usunięciu tego pliku. Jeżeli to zrobiłeś inaczej, to powinno pomóc: opkg install --force-reinstall graterlia-logo. A jak wgrałeś własne i dekoder stoi na "Load" ... jesteś pewny, że to ma związek? Masz standardowego nboksa, czy jakiegoś moda, typu 5800S z VFD? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zbarriver Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 Nie wiem czy to ma związek, ale wtedy to się stało, mam standard nbox Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 A tak ogólnie, to z tego co czytam na forum to ostatnio większości nboksów pomaga leczenie przez wyłączenie z prądu na kilka chwil... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zbarriver Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 Będę w domu to sprawdzę, ale co jest tego przyczyną tak na przyszłość? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ryrzy Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 wyświetlacz VFD lubi się czasem zawiesić. U mnie pomaga wyjęcie z prądu + wypięcie panelu przedniego od płyty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zbarriver Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 . Jeżeli to zrobiłeś inaczej, to powinno pomóc: opkg install --force-reinstall graterlia-logo. nie pomogło, bootlogo zmieniłem w ustawienia logo i tam wybrałem pobieraj z Bing i teraz nie umiem przywrócić domyślnego . A co do napisu LOAD to odłączenie od prądu nawet na 2 min. nie pomogło, pomoże odłączenie wyświetlacza ? W tym samym miejscu wyłączasz co włączyłeś. Pobieranie bootlogo nie ma wpływu na uruchomienie tunera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 Kabel debug. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zbarriver Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Ostatnim razem wgrałem na nowo system do nand i pomogło, ale ostatnimi czasy przeniosłem się na pen'a i jakiś czas fajnie wszystko chodziło do czasu jak zacząłem eksperymentować se skórkami, wtedy znów pojawił się "Load" na wyświetlaczu i już nie zniknął. Zrobiłem mały eksperyment tzn. Przy starcie dałem by uruchomił system z nand nie z pena i o dziwo wyświetlacz świecił normalnie , później znowu z pena i znowu "Load". Przypominam, że u mnie odłączenie od prądu nic nie dało. W związku z tym moje pytanie, czy to faktycznie wiesza się wyświetlacz sam od siebie, czy czasem grzebanie w systemie nie ma wpływu na to ? Wnioskuje to przez to, że gdy uruchamiam z nand wyszystko jest OK . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cemoi Posted November 8, 2015 Share Posted November 8, 2015 Hey. LOAD wisi na najnowszym oprogramowaniu z 23.10.2015 r. (ESI88) Nic nie pomaga. Dopiero jak wracam na obraz z grudnia 2014 - wyświetlacz zaczyna normalnie hulać. Jakieś pomysły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts