Gość zbarriver Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Witam, sprawa jak w temacie, od czasu kiedy zmieniłem logo bootowania systemu dzieje się takie coś żę po załączeniu dekodera nbox bsla wisi napis "load" ale dekoder pracuje poprawnie. Drugie pytanie, jak wrócić do oryginaldego logo bootowania z graterlii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Własne logo wgrywa się przez dodanie pliku logo_.mvi do /boot: http://forum.xunil.pl/index.php/topic,1103.msg21441.html#msg21441. Wtedy przywracanie logo polega na usunięciu tego pliku. Jeżeli to zrobiłeś inaczej, to powinno pomóc: opkg install --force-reinstall graterlia-logo. A jak wgrałeś własne i dekoder stoi na "Load" ... jesteś pewny, że to ma związek? Masz standardowego nboksa, czy jakiegoś moda, typu 5800S z VFD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbarriver Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Nie wiem czy to ma związek, ale wtedy to się stało, mam standard nbox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 A tak ogólnie, to z tego co czytam na forum to ostatnio większości nboksów pomaga leczenie przez wyłączenie z prądu na kilka chwil... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbarriver Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Będę w domu to sprawdzę, ale co jest tego przyczyną tak na przyszłość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 wyświetlacz VFD lubi się czasem zawiesić. U mnie pomaga wyjęcie z prądu + wypięcie panelu przedniego od płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbarriver Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 . Jeżeli to zrobiłeś inaczej, to powinno pomóc: opkg install --force-reinstall graterlia-logo. nie pomogło, bootlogo zmieniłem w ustawienia logo i tam wybrałem pobieraj z Bing i teraz nie umiem przywrócić domyślnego . A co do napisu LOAD to odłączenie od prądu nawet na 2 min. nie pomogło, pomoże odłączenie wyświetlacza ? W tym samym miejscu wyłączasz co włączyłeś. Pobieranie bootlogo nie ma wpływu na uruchomienie tunera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Kabel debug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbarriver Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Ostatnim razem wgrałem na nowo system do nand i pomogło, ale ostatnimi czasy przeniosłem się na pen'a i jakiś czas fajnie wszystko chodziło do czasu jak zacząłem eksperymentować se skórkami, wtedy znów pojawił się "Load" na wyświetlaczu i już nie zniknął. Zrobiłem mały eksperyment tzn. Przy starcie dałem by uruchomił system z nand nie z pena i o dziwo wyświetlacz świecił normalnie , później znowu z pena i znowu "Load". Przypominam, że u mnie odłączenie od prądu nic nie dało. W związku z tym moje pytanie, czy to faktycznie wiesza się wyświetlacz sam od siebie, czy czasem grzebanie w systemie nie ma wpływu na to ? Wnioskuje to przez to, że gdy uruchamiam z nand wyszystko jest OK . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cemoi Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Hey. LOAD wisi na najnowszym oprogramowaniu z 23.10.2015 r. (ESI88) Nic nie pomaga. Dopiero jak wracam na obraz z grudnia 2014 - wyświetlacz zaczyna normalnie hulać. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi