Guest lukaszwu Posted November 24, 2014 Share Posted November 24, 2014 Witam czy jest mozliwosc wyłączenia logo przy ladowaniu systemu tak aby pokazywal to co robi system przy starcie? czyli ladowanie "zywego" linuxa? prosze o pomoc Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted November 24, 2014 Share Posted November 24, 2014 Na chwilę obecną NIE. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ryrzy Posted November 24, 2014 Share Posted November 24, 2014 w sumie, bardzo dobry pomysł :) wszystko co leci przez ew. DEBUG widać na ekranie :) pewnie często by to ułatwiło dojście do problemu zawieszki przy starcie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted November 24, 2014 Share Posted November 24, 2014 Samo STi ma tą funkcję, ale nie mam pewności czy zasoby naszych dekoderów wystarczą. Do tego musimy mieć odpalone FB a samo FB jest zasobożerne. Sprawa do przemyślenia na potem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j00zek Posted November 24, 2014 Share Posted November 24, 2014 ... i dlatego jest opcja debug w ustawieniach. Może koledzy najpierw zaczną wykorzystywać to co jest, a potem wymyślać nowe "udogodnienia" :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lukaszwu Posted November 28, 2014 Share Posted November 28, 2014 nie wiem na jakiej distro jest E2 ale w innych wersjach linuxa nie ma problemu z wyłączeniem bootspash-a. ale wydaje się że brak logo powinno mniej obciążać system. czy ewentualnie da się przekierowac debug na > pierwsza konsole czy ekran. nie rozkminiałem E2 dokladniej w głąb ale ogolnie linuxa uzywam na codzien i nie ma problemu Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j00zek Posted November 28, 2014 Share Posted November 28, 2014 nie wiem na jakiej distro jest E2 ale w innych wersjach linuxa nie ma problemu z wyłączeniem bootspash-a. ale wydaje się że brak logo powinno mniej obciążać system. czy ewentualnie da się przekierowac debug na > pierwsza konsole czy ekran. nie rozkminiałem E2 dokladniej w głąb ale ogolnie linuxa uzywam na codzien i nie ma problemu Tylko się wydaje, nie jest to prawda. bootlogo to raz wyświetlona pierwsza ramka i tyle. Nic więcej się nie dzieje. Możesz je ubić skutecznie wywalając prawo x z /bin/showiframe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts