Gość lukaszwu Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam czy jest mozliwosc wyłączenia logo przy ladowaniu systemu tak aby pokazywal to co robi system przy starcie? czyli ladowanie "zywego" linuxa? prosze o pomoc Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Na chwilę obecną NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryrzy Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 w sumie, bardzo dobry pomysł :) wszystko co leci przez ew. DEBUG widać na ekranie :) pewnie często by to ułatwiło dojście do problemu zawieszki przy starcie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Samo STi ma tą funkcję, ale nie mam pewności czy zasoby naszych dekoderów wystarczą. Do tego musimy mieć odpalone FB a samo FB jest zasobożerne. Sprawa do przemyślenia na potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 ... i dlatego jest opcja debug w ustawieniach. Może koledzy najpierw zaczną wykorzystywać to co jest, a potem wymyślać nowe "udogodnienia" :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaszwu Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 nie wiem na jakiej distro jest E2 ale w innych wersjach linuxa nie ma problemu z wyłączeniem bootspash-a. ale wydaje się że brak logo powinno mniej obciążać system. czy ewentualnie da się przekierowac debug na > pierwsza konsole czy ekran. nie rozkminiałem E2 dokladniej w głąb ale ogolnie linuxa uzywam na codzien i nie ma problemu Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. Proszę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 nie wiem na jakiej distro jest E2 ale w innych wersjach linuxa nie ma problemu z wyłączeniem bootspash-a. ale wydaje się że brak logo powinno mniej obciążać system. czy ewentualnie da się przekierowac debug na > pierwsza konsole czy ekran. nie rozkminiałem E2 dokladniej w głąb ale ogolnie linuxa uzywam na codzien i nie ma problemu Tylko się wydaje, nie jest to prawda. bootlogo to raz wyświetlona pierwsza ramka i tyle. Nic więcej się nie dzieje. Możesz je ubić skutecznie wywalając prawo x z /bin/showiframe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi