Gość darekrocznik71 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Panowie co polecacie, najlepiej darmowy, żeby przerobił nagrane pozycje na dysku N-boxa do MKV, mój Popcorn nie radzi sobie ze wszystkimi pozycjami TS nagranymi na N-boxie, bardzo mi pasuje program Movavi Video Konwerer 15 choć jest płatny, ponieważ jest po polsku bardzo łatwy w obsludze, ma możliwość wycięcia reklam z przodu i tyłu, bardzo szybko konwertuje, można wybrać sobie ścieżki dźwiękowe tylko ma jeden minus, dźwięk konwertuje do AAC, nie pozostawia oryginalnego ( Dolby Digital), może macie namiar na dobry program co to wszystko załatwi z bezstartną jakością dźwięku i obrazu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Sprawdź https://handbrake.fr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Jeżeli potrzeba zmienić kontener TS na MKV wystarczy MKVToolnix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darekrocznik71 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Niestety te programy nie wczytuję polskich napisów np. z Canal + ani nie ma możliwości wycięcia reklam na początku i na końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Napisów z C+ nie wmuksujesz do MKV. Co do reszty → TSDoctor. Płatny ale jedyny. Uwierz, że jedyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Do wycięcia reklam można użyć video redo - również profesjonalny program ale tak jak poprzedni płatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Powodzenia zycze z napisami i kilkoma scjezkami audio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Tux z reguły się z tobą nie sprzeczam bo masz rację ale tutaj się mylisz :) Chcesz mogę Ci podesłać plik zrobiony przez videoredo (jakiegoś sampla). W nowszych wersjach domyślnie zapisuje kilka ścieżek audio oraz napisy. Możesz sobie również wybrać, że chcesz tylko ścieżkę A, B lub C. To samo z napisami tylko tak jak już wcześniej napisałeś, do .mkv w takim formacie się nie nadadzą. Najlepiej zrobić matrycę znaków i je przekształcić w plik tekstowy ale to dość czasochłonne bo z reguły pod każdy film trzeba robić nową matrycę :) TsDoctor jest również dobrym narzędziem bo usuwa zbędny syf, który leci z transpondera ale ma też kilka swoich wad. Oba programy są płatne ale ten pierwszy łatwiej obejść ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fistik Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 a może Freemake Video Converter? Nie potrafi co prawda zapisać mkv z wieloma ścieżkami dźwiękowymi, ale można wybrać ścieżkę, którą można zapisać. Ma też wbudowaną "przycinarkę" do wycięcia reklam. Niewiele da się w nim ustawić ręcznie, ale pliki wynikowe są małe (bitrate ~ 4-5Mbit/s) i na mój gust świetnej jakości (mogę jak coś rzucić linkiem do YT - nagrywałem FRAPsem kiedyś trochę rzeczy i przed wysłaniem traktowałem właśnie FVC). Program darmowy i bez "dodatków" pod warunkiem, że przy instalacji nie klika się jak yeti dalej, dalej, dalej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Jak chcecie robić kompresję (nie tylko zmieniać kontener) to wyłącznie MegUI. Profesjonalne narzędzie, którym można zrobić w zasadzie wszystko. Nie jest to program na zasadzie "next next next" tylko trzeba wiedzieć co do czego służy i jak to ustawić ale na internetach są do tego też poradniki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi