Guest franco78 Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Witam, czy można (i jak) podpiąć drugi czytnik w tym pięknym tunerku? :) Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickey Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 phoenixa na usb? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest franco78 Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Czyli co... do każdego tunka z E2 można podpiąć phoenix? ;) Jakie czynności po podpięciu do USB oraz wpisu w oscam.server należ wykonać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tux Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 O ile dobrze pamiętam to jak w każdym systemie: kupić czytnik :) podłączyć go do USB (bezpośrednio lub przez HUB); sprawdzić jaki sterownik potrzeba; poszukać w systemie sterownika i go zainstalować; skonfigurować oprogramowanie pod dany czytnik. No ale może mój tok rozumowania jest tak nielogiczny, że aż trzeba zadać pytanie o rzeczy oczywiste bo może akurat przy ESI trzeba jeszcze dokupić np. wannę :) Wybaczcie ale... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest franco78 Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 @tux dzięki. No wybacz, ale nigdy nie miałem w ręce takiego czytnika, nigdy nie widziałem jak działa i jak jest skonfigurowany. Mam 2szt Esi z "Twoim" systemem;) Myślę, że pytanie zadałem na właściwym forum i w dobrym wątku;) Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikorkaaa Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 no zakup czytnika to podstawa na czytniku będzie kostka z wyfrawerowanym napisem ftdi w gołym sofcie brak sterów pod ta kostkę ale można doinstalować opkg update opkg list z głowy nie pamiętam nazwy paczki zapewne będzie w nazwie ftdi a więc opkg install ... i oczywiście konieczny reboot odinstalowanie oscama zainstalowanie oscama full o ile dobrze pamiętam w domyślnej konfiguracji oscama jest wpis pod czytnik jak się mylę to pisz to ci podam cały reader Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frogly Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Witam Podepnę się pod temat Czy w esi 88 jest możliwość zamontowania drugiego czytnika kart jak w nboxie, tylko nie na ftdi ale tda8004 tego z echostara 616 lub 617 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest franco78 Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 @sikorkaaa dzięki bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts