Gość franco78 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Witam, czy można (i jak) podpiąć drugi czytnik w tym pięknym tunerku? :) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 phoenixa na usb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco78 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Czyli co... do każdego tunka z E2 można podpiąć phoenix? ;) Jakie czynności po podpięciu do USB oraz wpisu w oscam.server należ wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 O ile dobrze pamiętam to jak w każdym systemie: kupić czytnik :) podłączyć go do USB (bezpośrednio lub przez HUB); sprawdzić jaki sterownik potrzeba; poszukać w systemie sterownika i go zainstalować; skonfigurować oprogramowanie pod dany czytnik. No ale może mój tok rozumowania jest tak nielogiczny, że aż trzeba zadać pytanie o rzeczy oczywiste bo może akurat przy ESI trzeba jeszcze dokupić np. wannę :) Wybaczcie ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco78 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 @tux dzięki. No wybacz, ale nigdy nie miałem w ręce takiego czytnika, nigdy nie widziałem jak działa i jak jest skonfigurowany. Mam 2szt Esi z "Twoim" systemem;) Myślę, że pytanie zadałem na właściwym forum i w dobrym wątku;) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorkaaa Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 no zakup czytnika to podstawa na czytniku będzie kostka z wyfrawerowanym napisem ftdi w gołym sofcie brak sterów pod ta kostkę ale można doinstalować opkg update opkg list z głowy nie pamiętam nazwy paczki zapewne będzie w nazwie ftdi a więc opkg install ... i oczywiście konieczny reboot odinstalowanie oscama zainstalowanie oscama full o ile dobrze pamiętam w domyślnej konfiguracji oscama jest wpis pod czytnik jak się mylę to pisz to ci podam cały reader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frogly Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Witam Podepnę się pod temat Czy w esi 88 jest możliwość zamontowania drugiego czytnika kart jak w nboxie, tylko nie na ftdi ale tda8004 tego z echostara 616 lub 617 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco78 Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 @sikorkaaa dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi