Jump to content

Wyjście SPDiF - dzwięk na zewnętrzne głośniki.

Guest red

Recommended Posts

Guest red

Witam

Chwila wolnego czasu wyjście SPDiF wykorzystuje się jeszcze ?

Jak zrobić by dźwięk był przez zewnętrzne głośniki.

Obecnie mam

TV ----> kabel hdmi ---> nbox (dźwięk przez głośniki w telewizorze)

pod ten sam tv  -----> kabel hdmi ---> przejsciówka hdmi-dvi ---> karta graficzna w komputerze (dzwięk przez głośniki podłączone do karty dźwiękowej w komputerze)

Głośniki to zestaw 5.1 Geniusa.

Guest red

Jednym sensownym rozwiązaniem jest zakup amplitunera kina domowego z wejsciami hdmi. Czyli jeszcze jeden klocek do zestawu.

To jak jestem ze starej gwardii... Tylko Stereo, co nie przeszkadza aby miało S/PDIF :)

Wychodzę z założenia, że 5.1 to substytut dobrego STEREO. Choć posiadając już to co mam mogę być nie obiektywny.

Guest red

Ale masz całkowitą racje dobre stereo jest super. Na ale drogo widziałem klocki z 9+2 tylko po co kupować. Dla cyferek?

Trudno mi nazwać ten syndrom.

U mnie końcówka mocy na bipolarach (własna konstrukcja) struje kolumnami z serii monitor Denona (takie kiedyś tanio kupiłem i w sumie są naprawdę dobre). Końcówką steruje przerobiony Pioneer VSX-C300 (wykastrowany z końcówki mocy, selektora głośników, szumiącego preampa-bufora oraz wszystkich opcji więcej niż DD 2.0). Do tego czegoś wpięta karta na PCM2702 i nBox :)