Gość red Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Witam Chwila wolnego czasu wyjście SPDiF wykorzystuje się jeszcze ? Jak zrobić by dźwięk był przez zewnętrzne głośniki. Obecnie mam TV ----> kabel hdmi ---> nbox (dźwięk przez głośniki w telewizorze) pod ten sam tv -----> kabel hdmi ---> przejsciówka hdmi-dvi ---> karta graficzna w komputerze (dzwięk przez głośniki podłączone do karty dźwiękowej w komputerze) Głośniki to zestaw 5.1 Geniusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Tak się nie da. Karta graficzna nie ma wejścia Audio. Co innego jakby miała wejście HDMI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość red Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 To co powinienem dokupić by cały ten kram spiąć w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Pytanie czy masz wejście HDMI. Jak nie masz to jedne co zostaje to albo kabel do analogowego audio, albo jak jest użyć S/PDIF In na karcie dźwiękowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość red Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Jednym sensownym rozwiązaniem jest zakup amplitunera kina domowego z wejsciami hdmi. Czyli jeszcze jeden klocek do zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Tylko dlaczego wszyscy chcą to KINO DOMOWE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość red Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Bo jak popatrzyłem najtańszy klocek z wejściem hdmi kosztuje ~ 600 zł a ze ma 5.1 to niech ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 To jak jestem ze starej gwardii... Tylko Stereo, co nie przeszkadza aby miało S/PDIF :) Wychodzę z założenia, że 5.1 to substytut dobrego STEREO. Choć posiadając już to co mam mogę być nie obiektywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość red Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Ale masz całkowitą racje dobre stereo jest super. Na ale drogo widziałem klocki z 9+2 tylko po co kupować. Dla cyferek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Trudno mi nazwać ten syndrom. U mnie końcówka mocy na bipolarach (własna konstrukcja) struje kolumnami z serii monitor Denona (takie kiedyś tanio kupiłem i w sumie są naprawdę dobre). Końcówką steruje przerobiony Pioneer VSX-C300 (wykastrowany z końcówki mocy, selektora głośników, szumiącego preampa-bufora oraz wszystkich opcji więcej niż DD 2.0). Do tego czegoś wpięta karta na PCM2702 i nBox :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość red Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Przejrzałem aledrogo i granica miedzy sprzętem nowym a używanym jest płynna. Przykładowo http://allegro.pl/pioneer-vsx-322-vsx322-vsx-322-od-dsv-koszalin-i3187646242.html dla takiego "audiofila" jest az naddto. I teraz pytanie kupowac sprzet uzywany bez hdmi za 400 zł mija sie z celem . Dolozyc 200 zl wiecej i mamy nowy. W komplecie dostajemy 5.1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 To jest bardziej płynne niż myślisz. Dzisiaj, może dziwnie to zabrzmi, im starsze tym lepiej gra :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi