Gość spavnkkr Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Czy w przyszłości będzie jakaś prosta przeglądarka www dla GOS? Znalazłem w sieci przeglądarkę pod enigma2 - Webbrowser Hbbtv. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia (może próbował ją odpalić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Spróbuj i się podziel. Ja jestem przeciwnikiem tego. I tak jest za mało miejsca na dekoderach a Ty chcesz przeglądarkę która będzie potrzebowała odpowiednie wtyczki by wszystko dobrze działało i się wyswietlalo (czyt. zbyt ciężki dodatek) po za tym jak ktoś nie korzysta z hdd to ciasteczka zawalą pamięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spavnkkr Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 A z tego nie zdawałem sobie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Może jest inaczej ale mi tak to się wydaje. Jeśli się myślę to niech mnie ktoś poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gumkas77 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 tu do pobrania ,ale nie testowalem http://www.datafilehost.com/d/7b66ea09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j00zek Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 I nie przetestujesz bo to dla mipsa ;) Generalnie przeglądarka www w tunerze to jeden z głupszych pomysłów. Wiem bo mam w VuSOLO2 i próbowałem używać. Skończyło się na kupnie surface (taki tablet) Jeśli chodzi o sh4, to jedynymi tunerami, jakie znam i które mają przeglądarkę web Opera na oryginalnym systemie są spark (GM990 i Amiko Alien) i spark7162 (Amiko Alien2 i GM Triplex). Mogę powiedzieć, że działa, ale baaaaaardzo wolno, a są to tunery taktowane 450MHz i wyżej. We wszystkich przypadkach ergonomia wykorzystywania równa się zero. Co do samego hbbtv, to jak na razie nasze kochane stacje nadają na nim.....kto zgadnie?..... REKLAMY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samsamsam Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Widziałem, że ST dostarcza jakieś paczki webkita pod SH4 pytanie, czy to by lepiej nie działało od opery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Webkit nie jest problemem. Nawet najnowszy. W sumie to na ST mogę skompilować prawie wszystko. Problem zaczyna się tam gdzie chcemy wejść na "normalne" strony. Naszpikowanie ich technologia FLASH, ActiveX, Silverlight, ShockWav itp. sprawia, że do przeglądania tych stron często brakuje dwóch rdzeni i to nie z zegarem ~450MHz Takie mamy czasy. Kiedyś liczyła się strona WWW, dzisiaj liczy się ile można władować na nią reklam. Nawet gdy ich nie wyświetlimy to często musimy załadować. Samo przeglądanie stron bez AdBlock i FlashBlock jest dla mnie niemożliwe. @j00zek dobrze zauważył, że jest to raczej nieużywalne i jak dla mnie szkoda czasu na to. W tym wszystkim można by się zastanowić nad webkit do HBBTV, jednak to co tam jest dostępne raczej nie wymaga póki co szybkiej reakcji. Dla reklam i czasem jakieś informacji raczej nikt nie będzie poświęcał nie wiem ile czasu. Oczywiście jak ktoś chce - nie mam nic przeciwko. Po to jest GOS. Zawsze można dokompilować, poustawiać i podzielić się tym. Samo STi ma webkit, ma QT itp. Jakby się uparł to nawet całe STi jako dystrybucję Linux się da uruchomić. Ja zamiast wywarzać otwarte drzwi wyposażyłem się w tablet. Wyszło mi na zdrowie :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samsamsam Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Prze-kompilowanie to jedno, a optymalizacja pod daną platformę z przygotowaniem patchy. To już inna sprawa. Są zamknięte boxy na ST'eku i HBB w oparciu o Webkit'a działa przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Samo HBB to i owszem. Tylko na razie dla reklam nikomu się nie chce robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi