Jump to content

Nagrywanie programu podczas oglądania innego na BSLA

Guest darekrocznik71

Recommended Posts

Guest darekrocznik71

Panowie - najnowszy soft na penie, tuner podłaczony do konwertera Quatro, tuner ustawiony: A- Hot Bird, B - Hot Bird, podczas nagrywania programu na jednym kanale oglądam inny, po odtworzeniu tego nagranego często wystepują przeskoki o kilka minut, czasem 3, albo co jakiś czas szatkowanie obrazu, jak tylko się nagrywa to wszytko jest ok, czy u was też takie coś występuje, czy jest na to rada ?

Guest darekrocznik71

Zazwy7czaj cuda się dzieją jak nagrywam na jednej głowicy a na drugiej oglądam i przerzucam na inne kanały, ciekawi dlaczego wszystko idzie ok na oryginalnym sofcie, na E2 cuda

Guest darekrocznik71

Tak zrobiłem w menu, preferowany tuner - tuner A, preferowany tuner do nagrywania - tuner B, niestety często jak przerzucam podczas nagrywania albo rwie, piksele, stopklatka lub przeskakuje do przodu

Dużo masz wtyczek? Ile wolnej pamięci? Oscam z opkg, czy jakiś własny?

Różne rzeczy mój BSLA wyczynia, ale uszkodzonych nagrań dawno (czasy grubo przed GOS) nie miałem.

PS. A na oglądanym kanale nic się nie dzieje? Ustaw może preferowany do nagrywania A.

PPS. Osobne konwertery czy jakiś twin? Jeżeli to drugie, to czy nic się nie dzieje wewnątrz konwertera kiedy zmieniasz kanały? Spróbuj co się dzieje ja zmieniasz tylko w ramach jednego transpondera.

Guest darekrocznik71

Wtyczek kilka mam, soft na penie- pamięci dużo, oscam z opkg, konwerter poczwórny triax, na oglądanym kanale nic się nie dzieje, zamieniałem preferowany do nagrywania A, preferowany B i dalej to samo