Gość darekrocznik71 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Panowie - najnowszy soft na penie, tuner podłaczony do konwertera Quatro, tuner ustawiony: A- Hot Bird, B - Hot Bird, podczas nagrywania programu na jednym kanale oglądam inny, po odtworzeniu tego nagranego często wystepują przeskoki o kilka minut, czasem 3, albo co jakiś czas szatkowanie obrazu, jak tylko się nagrywa to wszytko jest ok, czy u was też takie coś występuje, czy jest na to rada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shouces Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Sprawdź jaki masz poziom sygnału/jakości oraz BER na głowicy, która tak nagrywa. Zakładam, że oglądasz TV na głowicy A i jest wszystko w porządku a jak włącza się nagrywanie na głowicy B to zaczynają się cuda :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darekrocznik71 Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Tak właśnie na A oglądam, na B nagrywam, poziom sygnału na A i B, taki sam - czyli mocny, antena 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darekrocznik71 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Zazwy7czaj cuda się dzieją jak nagrywam na jednej głowicy a na drugiej oglądam i przerzucam na inne kanały, ciekawi dlaczego wszystko idzie ok na oryginalnym sofcie, na E2 cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tux Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Przypisz jedną głowicę do oglądania a drugą do nagrywania na sztywno w MENU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darekrocznik71 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Tak zrobiłem w menu, preferowany tuner - tuner A, preferowany tuner do nagrywania - tuner B, niestety często jak przerzucam podczas nagrywania albo rwie, piksele, stopklatka lub przeskakuje do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Dużo masz wtyczek? Ile wolnej pamięci? Oscam z opkg, czy jakiś własny? Różne rzeczy mój BSLA wyczynia, ale uszkodzonych nagrań dawno (czasy grubo przed GOS) nie miałem. PS. A na oglądanym kanale nic się nie dzieje? Ustaw może preferowany do nagrywania A. PPS. Osobne konwertery czy jakiś twin? Jeżeli to drugie, to czy nic się nie dzieje wewnątrz konwertera kiedy zmieniasz kanały? Spróbuj co się dzieje ja zmieniasz tylko w ramach jednego transpondera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darekrocznik71 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Wtyczek kilka mam, soft na penie- pamięci dużo, oscam z opkg, konwerter poczwórny triax, na oglądanym kanale nic się nie dzieje, zamieniałem preferowany do nagrywania A, preferowany B i dalej to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi